Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka to rozhodně. Nicméně domnívám se, že jí šlo i více rozvinout a navrch přidat ještě nějakou tu akci. To by se pak asi ovšem muselo jednat o velkofilm, který by svou délkou překročil dvě hodiny. Já sice nejsem příznivcem podobných spektáklů, ale v tomto případě by to opravdu nebylo vůbec na škodu, protože zde je celé to atraktivní téma poněkud naťuknuto a nedotaženo. Jak jsem uvedl myšlenka rozhodně dobrá, ale na víc hloubavý film to zpracování nestačí. Akční scény se mi líbili, ale zase akce je málo na to aby nějak výjimečně zaujala. Cage je pak ve své roli naprosto standartní a průměrný. Kretschmann jako záporák je vynikající, ale bohužel má jenom velmi omezený prostor takže ve výsledku z toho vychází tak nějak velmi průměrné akční sci-fi které, ale rozhodně mělo potenciál na to aby nabídlo mnohem víc. Naštěstí konec který staví všechno na hlavu je celkem zajímavý a kreativní a tak se domnívám, že se ten film dá bez problému shlédnout. Povídku jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat, ale tohle nakonec celkem ušlo. Nemám s tím nějaký zásadní problém.55% ()

Lima 

všechny recenze uživatele

No tak, kluci, už neblbněte. Nicku, ty koukej vratit ty vlasy Tomovi "Langdonu" Hanksovi, bude je v ´Andělech a démonech´ potřebovat. A ty, Lee, koukej si hezky rychle vzpomenout, jak skvělý osobitý film si u protinožců ve svých počátcích natočil a takovouhle rutinu přenech "dělníkům" filmového pásu. Jedno je jisté - Philip K.Dick byl bezpochyby génius, ale v případě ´Next´ by mě upřímně zajímalo, zdali závěrečný dějový zvrat, který celkový divácky dojem posunul z "Určitě nelituju." na "Jednou to stačilo.", byl skutečně z jeho pera, či jen uměleckou licencí pánů scenáristů. Jak znám tvorbu "Pana Depresária" P.K. Dicka, spíš bych sázel na to druhé a o to by byl výsledek smutnější. ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Hurá, další průměrný biják Lee Tamahoriho, který se může pochlubit vážně zpodělanými triky a hárošovitým Nicholasem Cagem trpícím chronickým anachronismem (heh:)). Trochu mě zamrzelo, že v průběhu celého filmu není vůbec nic řečeno o těch sympatických teroristech, kteří na výsostním území USA hazardují s ukradenou jadernou hlavicí (když jí dokáže ukradnout taková tlupa podivínů, pro bych to nesvedl já) a tím pádem i s budoucností několika milionů tvrdě pracujících lidí. Podle brebentění to byli zřejmě Frantíci (vyloučit nemohu ani Belgičany, lichnštejnské kolonisty nebo Divadelní společnost od Matky Boží), o to víc mi nejde do hlavy jakou měli ke svému odpornému činu motivaci. Ví to vůbec někdo? Dobře, odpovím si sám. Nejpravděpodobnější důvod k odpálení bomby hromadného ničení na věřejném prostranství bych viděl v nemilosrdné expanzi Burger Kingu, předabovávání francouzských filmů, v Ratatouille a v Davidu Lynchovi. Jak to je ve skutečnosti se zřejmě nikdy nedozvím, neboť Pravda je někdě v hlavovém trezoru Lee Tamahoriho - a tam se naštěstí nechystám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dobrý skutek nezůstane bez trestu." Námět to je skvělej, Liz je úžasná a konec filmu mi ukradli. Normálně mi ho ustřihli a rozjely se titulky. To se nedělá. Navíc mě Frank Cadillac rozmnožující se dělením zase tak moc nebavil. Ale ty hrátky s dvěma minutama náskoku byly skutečně něco pro mě. Jsem prostě hravej týpek. A tady jsem se i zasnil při přemýšlení, co by se za tu dobu dalo stihnout. Liz bych nesbalil, protože na to bych potřeboval roky snahy, hodně peněz a nabitou pistoli. Ovšem tu bitku, kdy předem znám údery soupeře, bych si dal. Taky bych začal sázet na následující bod v tenisu a stal bych se mistrem Vanuatu ve známý hře kámen - nůžky - papír - tapír - Spock. Jiný využití mě nenapadá, ale přesto zkusím zjistit, jestli to náhodou neumím ... tak nic. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nick Cage musí poslední dobou trpět posměšky, že hraje ve srágorách, ne, že by tohle, anebo třeba Lovci pokladů, byla veledíla, ale pokud bych chtěl akční film, od kterého opravdu nic nečekám a jeho sledování mi uteče jako voda a nudit se nebudu, nic nepitvám. Navíc zde hrála Jessica Biel, tak co bych se ještě víc rozepisoval... :-) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Severoamerické tržby byly 18,2 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 77,6 mil. (NIRO)
  • Ve scéně, kdy únosci přenášejí Liz (Jessica Biel) připoutanou ke kolečkovému křeslu s výbušninami na střechu, zapne jeden z teroristů na křesle mobil, přes který má být křeslo odpáleno. To by ale nemělo fungovat, neboť policie vypnula nad městem celou mobilní síť. (Brodyman)
  • Ruský preklad názvu filmu je "Veštec". (rador)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama