Reklama

Reklama

Samotář Jim

  • Česko Osamělý Jim (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Návrat do rodných míst nebývá nikdy jednoduchý, a když se navíc jedná přímo o dům starších rodičů, nikdy není daleko k tragikomickým situacím, nešťastným komplikacím a zbytečným nedorozuměním. Jim, jehož ztvárnil Casey Affleck, se vrací do malého městečka na americkém Středozápadě, aby na čas našel nejen finanční zázemí, ale i smysl a cíl svého vlastního života. Když už se toto hledání zdá bezvýsledné, objeví se zázračná víla - místní zdravotní sestra, jejíž postavu si zahrála oblíbená Liv Tylerová. Třetí film režiséra a populárního herce nejen amerických nezávislých filmů Steva Buscemiho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po filme Jasse James s Bradom Pittom som si Caseyho Afflecka obľúbil a ešte viac jeho farbu hlasu. Škoda, že som tento jemne komediálne ladený film nevidel v pôvodnom znení. Celkovo fajn film, zaujímavý Affleck, pekná Liv Tyler, ale niečo tomu chýbalo. Dívať sa takmer dve hodiny na znudeného a pesimisticky naladeného Afflecka, nebol práve najlepší pohľad na príbeh, no naštastie to režisér Buscemi aspoň sem-tam oživil pošahaných Jimovým švagrom. 60%. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi pořádně zalíbilo až napodruhý. To jsem teprve ocenila tu melancholickou odevzdanost Jima a naprostou dekadentní humornost scén (nejen) z tréninku basketu, do něhož se promítá ta beznaděj a zbytečnost Jimova života ("Tak a teď si dělejte, co chcete, já nevím, co říct.") Jeho "povzbudivá" řeč před zápasem je taky dobrá. Celkově ta postava nemá bejt sympatická - naprosto monotónní, nešťastnej chlap, co v zájmu nejlehčí cesty občas řekne svejm milovanejm pravdu, která bolí, jen proto, že se mu prostě nechce hledat vhodnější slova a takhle to má se vším - chová se jako sobec, protože to vyžaduje nejmíň úsilí, někoho milovat se mu nechce, protože vztah dá práci... Přesto mi Jim nějakým způsobem sympatickej byl, asi za to může Casey, kterej mi poprvý v jeho kariéře tak přišel a ta role mu sedla. A ačkoli doteď nevím, jestli vlastně hrát umí (i když v Zabití Jesseho... byl samozřejmě skvělej), zajímavej typ to každopádně je a vůbec - sem stejně tyhle domněnky nepatřej, protože se mi v roli flegmouše Jima moc líbil. Takže, Já se jdu napít vody. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Další z řady nezávislých snímků, odehrávající se na maloměstě v pošmourné atmosféře mezi loosery. Jako obvykle, velký prostor dostávají pomlky, záběry na různé dopravní prostředky - zejména s důrazem na vlak - a vztahy v rodině. Scény ze školní košíkové a vězení jsou už tak provařené, že by se daly brát jako parodie. Nuda. /2. 10. 11./ ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem momentálně taky tragická a kladu si otázky, co tady vlastně dělám, mám pro Jima takovou míru pochopení, že po projekci můj obraz v zrcadle odrážel apatickou tvář Caseyho Afflecka, a jen vědomí, že existují ještě ujetější famílie, než ta moje, částečně protrhalo oblačnost mých chmurných myšlenek, žel ne tolik, abych tu utahanou depresi ocenila nějakým vyšším hodnocením, a to ani za umělecký dojem. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Čakal som, podľa komentárov, melancholickú bombu ... a čakal som a čakal ... a akosi už išli záverečné titulky a nič. Každopádne Casey Affleck bol úplne dokonalý (ten štýl reči, hlas, intonácia, pohyby, pohľady - dokonalé herectvo), len ten príbeh ma nechal chladným - hlavne psychológia hlavného hrdinu bola slabo rozvinutá (resp. nerozvinutá). "Veľa striel sme netrafili. Vlastne sme netrafili ani jednu za 14 zápasov. Otázka, ktorú si podľa mňa musíme položiť je: Dovolíme, aby tých predchádzajúcich 14 zápasov ovplyvnilo tento?" ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení trvalo šestnáct dní. (CliffLee)
  • Jak herci, tak producenti filmu přijali menší platy, aby zmenšili rozpočet filmu. (CliffLee)
  • Celý film je natočený pomocí digitální kamery Panasonic AG-DVX100A mini-DV. (CliffLee)

Reklama

Reklama