Reklama

Reklama

Intacto

Trailer

Obsahy(1)

Každý má svůj osud. On jediný je nedotknutelný. Dokud se štěstí nestane příčinou jeho pádu. Mají dar okrádat jiné o štěstí a ještě na tom vydělat. Tomas přežil leteckou katastrofu, Federico zemětřesení, Sam vojnu a Monica dopravní nehodu. Tomas se živí zlodějinou, Federico je pojišťovací agent, Monica pracuje na policii a Sam pátrá po lidech, kteří mají tentýž dar jako on - štěstí. Svůj osud pak pokouší ve hře na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

novoten 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že se tak slibný thrillerový námět, který mohl být použit téměř v jakémkoli žánru (hlavně sci-fi by mu slušelo nejvíc), rozmělnil v překvapivě nezajímavém dramatu, kde si divák může nechat jen zdát o zajímavých charakterech. Vysloveně mě vytáčel scénáristův odosobněný přístup k postavám po celou první polovinu, v jejímž důsledku už mi pak katarze nepřišla jako vyvrcholení, ale spíš jako vysvobození z nudy. Ze zkušenosti dobře víme, že ve španělských podmínkách může vzniknout dobrý mysteriózní nervák, ale tenhle případ to rozhodně není. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film, který hodně připomíná tvorbu a způsoby Davida Lynche, ale bohužel je poznat, že to david nenatočil. Použití stínů, temnoty, min. světel, hodně červené a zvláštní postavy to vše pomáhá tomuto filmu k 4*. Určitě nejde o nic geniálního, převratného ani podobně, ale zvláštní námět, ikdyž chvílemi poddaný trochu nudně, vcelku potěšil. ()

Reklama

srolyma 

všechny recenze uživatele

Španělský film zpracovává teorii, že pokud má někdo v životě štěstí, ale jako fakt z prdele kliku, jako že přežije autonehodu nebo vyhraje třikrát za sebou jackpot, ne štěstí typu, že si dáte deset kousků, do toho pár rumíků a máte „štěstí“, že jste se nepoblili, tak tihle šťastlivci jsou vyvolení a to svoje štěstí získávají dotykem od těch ostatních, méně šťastných. Těm se pak většinou stávají nějaké bizarní nehody. No a ve Španělsku je tahle teorie asi hodně populární, protože se tam ti klikaři různě sdružují a soutěží mezi sebou v roztodivných disciplínách. Např. si pomažou hlavu nějakým svinstvem, zhasnou, vypustí jakýsi obří bzučivý hmyz a na koho si ta přerostlá vážka sedne, ten vyhrává. Nebo si zavážou oči a sprintují hlubokým lesem. Kdo si jako poslední nerozmlátí hlavu, vyhrává. A že se nehraje o pár drobných. Sází se domy, auta i milenky. No a vrcholem jejich snažení je zahrát si ruskou ruletu s Židem, který přežil koncentrák. Těžko říct, proč o to tolik usilují, když Žid už 30 let s nikým neprohrál. A to vždycky střílí až jako druhý. Prostě štístko. Zajímavé téma, vcelku solidní zpracování, slušně zahrané. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad a nemenej pútavé spracovanie. Ak je osud tým čo nás ženie vpred, čím je potom šťastie? Zahráva sa s nami, občas na nás sadne (skvelá metafora s veľkou "kobylkou") a občas nás iba tak opustí. No je to naozaj tak? Nie je naša cesta už daná a šťastie je potom iba sladké slovíčko, za ktoré mnohé skrývame? Našú lásku, bolesť, stratu.... Intacto ponúka práve tieto otázky a pri pozeraní som si uvedomil, čo ak som aj ja nedotknutý.... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad s lidmi obdařenými nadprůměrným štěstím, které využívají k vzájemnému zápolení, se mi líbil, ale nebyl využitý. Především se tu strašně kecalo. Sice rozumím tomu, že film musel nastavit jistá pravidla a vysvětlit, proč jsou někteří šťastní šťastnější, ale upřímně řečeno vůbec jsem z toho nebyl moudrý a tudíž na mě drtivá většina dialogů působila bezobsažně. Co se týče samotného pokoušení Fortuny, tak to docela ušlo a kupříkladu běh lesem byl naprosto vynikající, ale i v tomto ohledu mi přišlo, že se mohli tvůrci trochu víc odvázat. A tak jediné, s čím jsem neměl vůbec žádný problém, byl casting, ale ani herci to přes průměr vytáhnout nedokázali. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Filmem se inspirovala pro svůj klip britská skupina Pendulum. (carott)
  • Filmový štáb nemohl získat povolení k natáčení z vrtulníku v Národním parku „Las Cañadas del Teide“, takže použili dálkově řízený mini vrtulník. (ČSFD)
  • Scéna s létající strašilkou byla natočena pomocí pohybující se žárovky. (carott)

Související novinky

Hledá se režisér!

Hledá se režisér!

18.02.2011

Pro remake Vrány, komiksovou adaptaci Preacher a DiCapriovo finanční drama z Wall Street. Máte zájem? Bohužel, hollywoodská studia momentálně vyjednávají s poněkud zvučnějšími jmény ;-). Pojďme… (více)

Reklama

Reklama