Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist

(seriál)
  • Česko Fullmetal Alchemist - hledání kamene mudrců (více)
Trailer
Japonsko, (2003–2004), 21 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Hóko Kuwašima, Džun'iči Suwabe, Nana Mizuki, Fumiko Orikasa, Hidejuki Tanaka, Kazuko Sugijama, Kotono Micuiši, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Epizody(51)

Bratři Edward a Alphonse použijí alchymii, aby oživili svou matku, ale spustí tím chemickou reakci, která roztrhá jejich těla. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nádhera, naprosto úžasný seriál, moc se mi líbil a jeho fiktivní svět jsem si tak jako The Grid z Trona nebo Svět čtyř národů z Avatara (Legenda o Aangovi) zamilovala. Má všechno, co potřebuju ke štěstí - pěknou animaci, zajímavou mytologii, silný příběh, výborné sympatické postavy... Nejprve mě těch 51 dílů trochu vyděsilo (ono to hned vypadá jinak, když je to rozděleno do sérií), ale nakonec jsem je s nucenými pauzami sjela během týdne a pár dnů. Nemohla jsem se dočkat, až zhlédnu Bratrství. Bratrství se nakonec opravdu ukázalo ještě lepší a návykovější... Boj o místo v mé seriálová topce tedy nakonec vyhrálo Bratrství, ale hodnocení zůstává. 9/10 ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Napřed jsem viděl remakeovanou verzi, až po třech měsících jsem si pustil tohle, což můj výsledný dojem hodně ovlivnilo. Openingy a endingy jsou oproti FMA:B průměrné, celé je to až příliš epizodní, proč se homunculové jmenují po smrtelných hříších úplně ztrácí význam, navíc to na mě emociálně mnohem míň zapůsobilo (hodinky, pálení domu, připoutání duše k brnění). Vynechat úplně postavy z Východu, které jsem já osobně měl celkem rád + degradování Armstrongovy sestry (Ledová královna ze Severu), která byla v dvojce naprosto fantastická do průměrné blonďaté dvacítky, která se tam jen tak mihne... Ne, ne a ještě jednou ne. Navíc jsem měl celou dobu pocit, že scénáristi (zhruba po prvních deseti, dvaceti dílech) začali vymýšlet naprosto šílené dějové kotrmelce. == 60 % == Doporučuju tohle: http://www.csfd.cz/film/257242-hagane-no-renkinjutsushi/ ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Fullmetal alchemist je anime, v ktorom je veľa postáv a stále sa niečo deje. Vzhľadom na to, že už je druhá séria teda restart série a táto staršia verzia sa nepridŕžala ku koncu mangy môžem povedať len jedno a to vôbec mi to nevadilo a som rád, že som túto videl ako prvú. Nechcel by som hneď hodnotiť aj film ale ten k fullmetalovy patrí. Tak dám sa do toho. Vývoj a otázky, ktoré si postavy kladú počas svojho existovania sú no priam skvelé. Neraz sú postavy postavené pred morálnu otázku ku komu sa vlastne pridať. Možností je veľa a nikto by sa ani nečudoval keby jedny prebehli ku druhým a podobne. Toto anime je orgazmus zabalený do obalu a podávaný v extra množstvách. Slabšie diely sú ale ako celok to je geniálne dielo. ()

solid 

všechny recenze uživatele

Kluci japonští, kdy vy se poučíte? Na jednu stran děláte parádní příběhy a na druhou stranu jste schopni to tak zprznit, až hanba. Naštěstí tady se to povedlo zachránit zakončovacím filmem, ale i tak se znovu dokázalao, že manga je manga a pokud chcu podle ní dělat seriál měl bych si počkat na konec. ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Jop, jsem další komu se tenhle seriál moc líbil. Když si to vezmete je to úžasný nápad, alchymie, ekvivalentní výměna atd. Je to fakt super. Moje nejoblíbenější postava je asi Armstrong. Další úžasný nápad je pojmenovat homonkuli podle sedmi smrtelných hříchů. Momentálně sleduji i brotherhood a jsem rád, že je tolik odlišný, jinak bych asi 64 dílů nevydržel. Zatím se mi zdá tenhleten lepší. Je to můj 101 komentář a tohle je 101 nejlepší seriál. (Poznámka pro mě, překopat komentář jakmile dostaneš filosofickou náladu) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (10)

  • O první ze čtyř úvodních písní „Melissa“ se postarala kapela Porno Graffitti. Ta druhá „Ready Steady Go“ je od kapely L'Arc~en~Ciel, třetí „Undo“ je od kapely Cool Joke a o tu čtvrtou „Rewrite“ se postarala kapela Asian Kung-fu Generation. (CarnTheNunya)
  • Jméno Dante znamená v latině "věčný". (Hromino)
  • Téměř každý člen armády (Mustang, Hawkeye, Fury, Havoc, Hughes, dokonce i Hawkeyin pes, Černý Hayate) je pojmenován po vojenském letounu, většinou z období druhé světové války. Výjimkou je King Bradley, jenž byl pojmenován po obrněném transportéru M2 Bradley. (Hromino)

Reklama

Reklama