Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Musí tu být přece důvod, proč mi pořád voláte.." Go West !! ;) V zásadě ne úplně špatný biják, jakkoli si Simon paradoxně půjčuje a následně zajímavě šponuje nejlepší scény originálu, který však rozhodně platí za dost slaboučký remake Waltonovy hororové klasiky.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Cizinec mi zavolal potřetí, bohužel tentokrát jen s nabídkou kvalitního sexu po telefonu, poloha ruka a já. Za kolik se dočtete u T2. Načančaný a "rozlehlý" remake v obrovském domě se supermoderními vychytávkami. Jen se někde ve vší té snobské kráse ztratilo veškeré napětí, které dělá thriller thrillerem. Kdybych nevěděl, co že to West vlastně předělává, taky bych nepadal na zadek, ale asi bych pokrčil rameny a vysolil nezávadnou trojku. Jenže já vím. ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Hororová parodie bez špetky originality, která ždímá hodinu a kousek zákoutí luxusního domu až do nudného zemdlení, aby v závěrečné desetiminutovce vystřelila jednu vcelku vkusně natočenou scénu a pak si dál pokračovala do nijakého konce. Takhle zaujme jen tělocvična v úvodu filmu, zajímavě koncipovaná vila a Camilla Belle – samozřejmě ne nutně v tomhle pořadí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hádam nikdy som nedal jednoznačnejšie tri hviezdičky ako teraz. Škoda, keby mal film takú úroveň ako posledných dvadsať minút, bola by to paráda. Slabo využitý potenciál skvelých nápadov použitých vo filme(dome), ako napríklad samozapaľovacie svetlá atď. Aj napriek na horror len dvom vraždám má celkom slušné ľakačky(prebehnutie mačky), ktoré sú však len akýmsi vedľajším spôsobom nahnania strachu, nie priamo zimomriavkovým pocitom hrôzy z vraha. 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Simon West začal více než slibně (Con Air), ale také velice brzy nepříjemně dojel (Lara Croft). Nyní se pokusil změnit žánr a v luxusní rezidenci rozehrává příběh půvabné (a dispozičně skvostně vypadající:-) pečovatelky o děti Jill, která má ale namísto příjemného (placeného) večeru úplně jiné starosti. Snímku, který odmítá krev, předem odpusťme řadu nelogičností. Nejde o nic zásadního (s ohledem na daný žánr!!!), tudíž trocha té shovívavosti je na místě!! West uchopil látku velmi precizně a sic scénář musel být načrtnut snad jen v několika bodech, vyždímal maximum, vsadil na atmosféru, na příjemně mrazivou kameru, která popojíždí za vyděšenou hrdinkou/obětí, rozostřuje předměty za ní. Jenže: ono telefonování je nekonečné (navíc ani zdaleka nedosahuje kvalit Cravenovy úvodní sekvence s Drew Barrymore), nechybí ani typický příděl klišé (kamarádka a její auto) a občas to vypadá, jakoby byla Jill s vrahem dokonce domluvená - no, aby to měl zřejmě všechno snazší. Hodnocení tomu tak musí odpovídat!! No, já to vždycky říkal, Vřískoty a podobně laděné snímky z poloviny poslední dekády minulého století, jen tak něco nepřeskočí!! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Camilla Belle nechtěla roli přijmout s odůvodněním, že nemá ráda horory. Režisér Simon West ji přesvědčil tím, že se jedná o psychologický thriller a ona tedy souhlasila. (Cheeker)
  • Camilla Belle měla udeřit Tommyho Flanagana během scény v atriu, ale netrefila ho a rozsekla si ruku v oblasti kloubků prstů. Také se bouchla hlavou do okna během boje na schodech. (Cheeker)
  • Na plakátu v nemocnici na konci filmu je napsáno: "Žáadná ostuda, žádná vina, žádná jména". Jméno "vetřelce" ve filmu nezaznělo. (Cheeker)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama