Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Název filmu se zjevně inspiroval volební kampaní Václava Klause v době kdy ještě nebyl nestraný prezident, ale stranický předseda. Automat vytáčel naše telefoní čísla a po zdvihnutí sluchátka už měl monolog / jako vždy / profesor. Mediální poradci ODS tuto kampaň nazvali "Na lince je Václav Klaus." Krásná slečna v tomto filmu měla přece jen více štěstí, protože na lince měla o poznání slušnějšího člověka - vraha. Perfektně budované napětí v baráku, ke kterýmu bych se bál i příjiždět. Když mě po skončení filmu pípla SMS od kámošky málem jsem do postele ze sebe vyhodil bobek. Film je tak na hraně mezi třema a čtyřma hvězdama, ale s ohledem na zdejší nízké hodnocení si dovolím vyvažovat. Jinak Camilla Belle byla hodně dobře vyvážená kočina, tý bych volal klidně i z hrobu. ()

Arcadan 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to sám někdy po půlnoci a přiznávám, že zhruba do první poloviny mi to tedy napínavé přišlo. Ten film je ovšem tak předvídatelný, že jsem po nějaké době měl pocit, že se tvůrci rozhodli do scénáře dát všechna hororová klišé, která znají… A že jich je hodně. Všechny postavy (včetně vraha) jednají samozřejmě naprosto nelogicky, a navíc je celý film kompletně bez krve, takže některé scény, které mají vylekat, působí vyloženě směšně. Fascinující na tom všem ale je, že na tu necelou hodinu a půl, přičemž naprostá většina stopáže se skládá z toho, jak holka chodí po domě a zvedá všude možně telefon, to překvapivě baví. Největší trumf tohoto filmu, kvůli čemuž má cenu se na něj podívat, je fakt, že se na to více než příjemně dívá, protože celou dobu se pohybujeme v nádherné moderní vile a uvnitř sledujeme o nic méně krásnou Camillu Belle. A to mi vlastně na ty dvě hvězdy stačí. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jejdamane! Mám tolik výhrad a připomínek, že ani nevím, kde přesně začít. Rovněž mám asi takový pocit, jako je bodnutí pohrabáčem (ha ha), že můj komentář bude spoilerový. Ale ono to vlastně nevadí, číst můžete klidně všichni... Inu, dám se do toho. Což o to, napětí by to mělo. Doktorovic vila působí strašidelně, tajemně, kontrastní hra světel a stínů je působivá. Jenže co s tím, když první pořádná akce přijde na pořad programu až dvacet minut před koncem? A to navíc poměrně významně hazarduji se slůvkem pořádná. Holčina cupitá po obrovském baráku s telefonem v ruce a divák sedí napnutý jako kšandy ve větru a čeká a čeká a čeká a chrrr... Ne, na spánek to není, to bych filmu křivdil. Ono se mi to svým způsobem líbilo, po vizuální stránce opravdu hezké. Ale kdokoli jiný by se na místě Jill zachoval zcela jinak už v momentě, kdy se v telefonu nejlepší kamarádky ozve úchyl. Na druhou stranu, to by pak možná nedošlo k vodní scéně, kdy nám Camilla Belle předvedla, že v soutěžích miss mokré tričko není žádným nováčkem. Za to hlavní padouch měl zůstat ve tmě tmoucí a nevystrkovat ani nos, natož celý květák. A závěrečná scéna ve špitálu? 87 minut je i tak málo, tenhle tříminutový nástavec to o moc nevylepšil, čili pro příště radím vynechat. Suma sumárum; mnoho povyků pro nic. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vcelku solidny triller vsadzajuci na strach z neznameho. Camilla Belle je pekna a sympaticka, rozlahla presklena vila zaujme modernym interierom a estetickym sklenikom (vratane roztomilych stebotavych vtacikov :D), hudba navodi spravne zimomriavkove momenty a cele je to dobre zostrihane a nasvietene (hra so svetlom a tienom ala Halloween). Ze sa to cele zaobide bez krvi mi vobec nevadi. Scenar bol ocividne zbuchnuty behom vikendu, film sa prakticky obisiel bez dialogov a ked aj nejake boli, vacsinou vyzneli az nechcene trapne (telefonaty s vrahom). Vzhladom na sucasnu hororovu tvorbu vsadzajucu predovsetkym na brutalitu a gore by som osobne uvital viacero filmov podobnych tomuto. 65% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Nechci teda Jill moc radit, ale kdyby nechala zapnutý alarm a otevřela na chviličku dveře, mohla mít po problémech, protože ochranka by u ní měla být v cuku letu. A majitelům by tak ušetřila i účet za telefon, ale možná jí křivdím, třeba jenom nevěřila zabezpečovacímu systému, který nezaregistruje ani otevřená garážová vrata !!! Takže to nechávám na Jill, s mojí radou bychom totiž mohli přijít o pokoukání na opravdu exkluzivní vilu. 1* za interiér a 2* za exteriér nádherného domečku. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (19)

  • Přestože "vetřelce" hraje skotský herec Tommy Flanagan, hlas v telefonu patří Lanci Henriksenovi. (Cheeker)
  • Na plakátu v nemocnici na konci filmu je napsáno: "Žáadná ostuda, žádná vina, žádná jména". Jméno "vetřelce" ve filmu nezaznělo. (Cheeker)
  • Camilla Belle měla udeřit Tommyho Flanagana během scény v atriu, ale netrefila ho a rozsekla si ruku v oblasti kloubků prstů. Také se bouchla hlavou do okna během boje na schodech. (Cheeker)

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama