Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Potenciálem nabitá trilogie, která i díky slušnému televiznímu obsazení není žádnou trapností na poli sci-fi. Příběh není zrovna nejlogičtější a fyzikálně možný, ale přesto jde o zajímavou možnost, která působí originálně a dovoluje k několika velmi efektivním záběrům (jízda auta po mostě, který mizí...). Výsledný dojem je trochu zkažen snahou překombinovat příběh, který mohl být i trochu jednoduší a přehlednější. Stále se nemohu zbavit dojmu, že některé postavy(např. ta hraná LD Phillipsem) jsou zbytečné a protahují děj. Pro milovníky sci-fi rozhodně jisté minimálně jedno shlédnutí, ale jinak nic úžasného. Škoda, televizní projekty poslední doby mají alespoň snahu, snad příště se snaha změní ve zlato. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak je to možné, že čím je člověk vzdělanější, tím méně je ochoten akceptovat nové myšlenky?" Možná tím, že jsou trochu pitomé, ale to je věc názoru. Já jsem tedy viděl ambiciózní tv projekt obsahující prvky jistého mrazení, což mne jistou dobu uspokojovalo. Celková bilance v podobě jednoho povedeného vtípku za čtyři hodiny však dává tušit, že se odlehčený nadhled nedostavil a sledovat tak dlouhou dobu samé ustarané tváře není bůhvíjaká zábava. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak se zdá, Bryan S(w)inger ještě neztratil soudnost, co se týká výběru věcí, jimž hodlá věnovat svůj čas a peníze. Návrat Supergaye mě dost silně přesvědčil o opaku, ale zdá se, že to opravdu bylo jen o splnění rejžova dětského snu. Trojúhelník v prvním díle velice slušně buduje a ve zbylých dvou o něco méně zdařile drží mysteriózní atmosféru, ke které nelze mít vážnější výhrady. Ne, nelze, protože jak začnete přemýšlet o cestách v čase a mezi dimenzemi, nikdy vám z toho nevypadne něco, co by mělo nějakou slušnou logiku:) Herecké výkony dost slušné, gratulace k výběru představitelů. Joseph LoDuca dokazuje, že stále ještě má co říct (tedy nabídnout k poslechu), i když z pochopitelných důvodů to nedosahuje kvality jeho Army Of Darkness - tady nemůžu nevzpomenout na Ashovo "I'm not THAT good." Poslední díl sice dal na p...amětnou především selskému rozumu, takže zlomový okamžik tím jaksi pozbyl svoji veškerou sílu, ale celkově hodnotím Záhadu Bermudského Trojúhelníku kladně. Není to sice žádný skvost televizní zábavy, ale vzpomeňte si, jak že to dopadne skoro pokaždé, když vám komerční televize nabídne několikadílný mysteriózní nebo nedej bože katastrofický film - TO je katastrofa. Nelituju ani jednoho z těch tří večerů (v čemž má po pravdě řečeno jistou roli i fakt, že jsem díky stopáži vždycky v pohodě stihnul přepnout na krrrásnou Norrru) a dávám 70%. PS: Catherine je stále stejně sladká a pomazleníhodná;) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zábavná oddechovka, která se skvěle a dost tajemně rozjíždí, ale v závěru ji těžce dochází dech, protože celá logika stojí na hodně vratkém a naivním základu. Obsazení je ale sympatické, celé je to takové pohodově nenáročné, má to i kupu, byť levnějších, ale i tak dost slušných efektů. Jen škoda, že není ten ústřední nápad lépe propracován a dotažen. Přitom scénáristé tohoto filmu nejsou ani v nejmenším žádní amatéři. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Každopádne príjemné oživenie pátračských filmov, navyše ak sa jedná o takú diskutabilnú a príťažlivú tému, akou trojuholník je. Dielenské spracovanie niekedy trhá oči, no atmoška a prekvapujúco príjemní herci to vyrovnávajú. Celkový efekt mi ale prekazili záverečné scény a záver. 65%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Filmu byla udělena cena Saturn v kategorii nejlepší televizní prezentace. (Terva)
  • V mnoha scénách můžeme v pozadí zpozorovat hory a skály. Florida má ovšem nejnižší maximální výšku ze všech států USA. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama