Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nadějně rozjeté dílo, ze kterého postupem času a dílů vznikalo rozčarování až zklamání. To co se jevilo, jako velmi chytře rozvinutý příběh, se měnilo v nepochopitelně překombinované vyprávění s trochu rozpačitým důvodem i rozuzlením celé zápletky. Záhada bermudského trojúhelníku je tedy důsledkem pozoruhodného a tragického filadelfského experimentu. Ale ať toto, nebo i nově vyvíjená zbraň, využívající superhmotu, je jen lacinou klišovitou zápletkou, kterou korunuje nadšený pokus hrdinů o odvrácení konce světa. Čtyřlístek podivných osob novinář Howard Thomas (Eric Stoltz), oceánoložka Emily Patterson (Catherine Bell), senzibil Stan Lathem (Bruce Davison) a vědec-dobrodruh Bruce Geller (Michael E. Rodgers) se vydávají na štědře ohodnocenou výpravu. Odhalení skutečného důvodu je pro ně jen otázkou času, nadšeně a odvážně se vrhají do záchrany světa. Po nezdaru dostávají druhou šanci, aby vše korunovali velkým vítězstvím, odhalením a odstraněním záhady a zachováním života na Zemi. Z dalších rolí: pracovník Greenpeace Meeno Paloma (Lou Diamond Phillips), psychicky ovlivněný záhadou, rejdař Eric Benerall (Sam Neill), mecenáš odhalení záhady, Meenova manželka Helen (Lisa Brenner), nešťastná z psychického vývoje svého muže, Benerallův asistent Aron Ackerman (John Sloan), koordinátor výzkumu záhady, náměstek ministra obrany Doug Weist (Barrie Ingham), pamětník dávného experimentu, fyzik v penzi Karl Sheedy (Marius Weyers), objevitel výskytu superhmoty, a Howardova bývalá manželka Sally (Shannon Esrechowitz). Zajímavě rozjeté, ale zahubené svým vývojem i výsledkem. Jediné co stojí za to, je háv mystického tajemna a halucinogenní stavy postav. Ach ten závěr... nefalšovaná hrůza ke koukání! ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o televizní film si stojí Bermudský trojúhelník vskutku dobře. Hodnotím možná jenom 3* ale za to vysoce ceněnými. Dobré herecké obsazení + má oblíbená Catherine Bell :) Co se týče filmu samotného, tak chválím efekty, chválím halucinace hlavních aktérů, myslím že absolutně nejlepší, měl Nino. První dva díly nás připravolali na velké finále a třetí díl měl vše rozlousknout, to se také stalo, ale se závěrečným vysvětlením jsem moc spokojen nebyl, podle mě se objevily "trhliny" ve scénáři a to vyvrcholilo v trochu kostrbaté zakončení s chybami, což si myslím, že byla asi úplně největší chyba snímku... ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Asi málokdo by tušil, že velký podíl na vzniku tohoto filmu mají X-Men a X-Men II. Nebýt těchto komerčních trháků, asi by Bryan Singer nenašel ani peníze, ani důvěru, pro natočení takto zvláštního projektu. Řeč je totiž o TV filmu s pochybným námětem, s celkovou stopáží čtyř hodin. Za normálních okolností bychom dostali miniseriál mizerné úrovně, jako byl třeba Den trifidů. Jenže Singer tyto filmy miluje a tak neváhal použít nemalých prostředků proto, aby se za Záhadu Bermudského trojúhelníku nemusel stydět. Nic není ošizeno a všechny tři díly mají parametry A-čkových filmů. První díl nastiňuje různé záhady okolo Bermudského trojúhelníku a vzniká tým expertů, kteří mají za úkol jednou pro vždy tuto záhadu vyjasnit. Druhý díl se pak zaobírá hlavně konspiračními teoriemi a pomalu se dozvídáme kdo, nebo co za jevy v Bermudského trojúhelníku může. Navíc se zdá, že se tyto jevy šíří i za jeho hranice a v ohrožení je celý svět. Ve třetím díle pak sleduje jestli a jak se podaří této zkáze zabránit a jak to celé vlastně dopadne. Pokud se v záhadologii orientujete, budete trochu otrávení, protože po dvou hodinách se vše zvrhne v nepříliš dobré sci-fi. Ohledně alternativních světů a časoprostoru se toho natočilo hodně, ale jen málokomu se to podařilo dobře. Vlastně mě napadá jen Osudový dotek a 12 opic. Tento film je co se logiky a fyziky týče, ostudně blbý, ale přesto působí sympatickým dojmem. Zčásti za to může opravdu velkorysá výprava, ale velký podíl mají i slušně hrající herci a vcelku dobře napsaný scénář. Vlastně nebýt těžce přepálené třetí části, klidně bych dal vyšší hodnocení. Pokud o Bermudském trojúhelníku nic nevíte a nečtete kvalitní sci-fi, nejspíš budete shovívavější a klidně si k mému hodnocení půl hvězdy přidejte. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Každopádne príjemné oživenie pátračských filmov, navyše ak sa jedná o takú diskutabilnú a príťažlivú tému, akou trojuholník je. Dielenské spracovanie niekedy trhá oči, no atmoška a prekvapujúco príjemní herci to vyrovnávajú. Celkový efekt mi ale prekazili záverečné scény a záver. 65%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Potenciálem nabitá trilogie, která i díky slušnému televiznímu obsazení není žádnou trapností na poli sci-fi. Příběh není zrovna nejlogičtější a fyzikálně možný, ale přesto jde o zajímavou možnost, která působí originálně a dovoluje k několika velmi efektivním záběrům (jízda auta po mostě, který mizí...). Výsledný dojem je trochu zkažen snahou překombinovat příběh, který mohl být i trochu jednoduší a přehlednější. Stále se nemohu zbavit dojmu, že některé postavy(např. ta hraná LD Phillipsem) jsou zbytečné a protahují děj. Pro milovníky sci-fi rozhodně jisté minimálně jedno shlédnutí, ale jinak nic úžasného. Škoda, televizní projekty poslední doby mají alespoň snahu, snad příště se snaha změní ve zlato. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Snímek získal cenu Emmy v kategorii nejlepší speciální vizuální efekty. (Terva)
  • V mnoha scénách můžeme v pozadí zpozorovat hory a skály. Florida má ovšem nejnižší maximální výšku ze všech států USA. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama