Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

genetique 

všechny recenze uživatele

Každopádne príjemné oživenie pátračských filmov, navyše ak sa jedná o takú diskutabilnú a príťažlivú tému, akou trojuholník je. Dielenské spracovanie niekedy trhá oči, no atmoška a prekvapujúco príjemní herci to vyrovnávajú. Celkový efekt mi ale prekazili záverečné scény a záver. 65%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zábavná oddechovka, která se skvěle a dost tajemně rozjíždí, ale v závěru ji těžce dochází dech, protože celá logika stojí na hodně vratkém a naivním základu. Obsazení je ale sympatické, celé je to takové pohodově nenáročné, má to i kupu, byť levnějších, ale i tak dost slušných efektů. Jen škoda, že není ten ústřední nápad lépe propracován a dotažen. Přitom scénáristé tohoto filmu nejsou ani v nejmenším žádní amatéři. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ale jo, rozhodně snesitelný televizní troj-film. Pravda, od projektu, pod kterým je produkčně podepsán Bryan Singer bych čekal trochu víc než díl od dílu chatrnější scénář, efekty na úrovni dokumentů National Geographic a rutinní režii Craiga R. Baxleyho. Faktem je, že po výborném úvodu se celý příběh zamotal do zbytečné spiklenecké překombinovanosti, která vyvrcholila nuceným závěrem bez chuti a zápachu. Dodíval jsem se ochotně, i díky hereckým výkonů a několika pěkně natočeným momentům. Ale nemohu se zbavit dojmu, že jednodušší scénář a vychytanější režie by se u projektu těchto ambicí osvědčila mnohem, mnohem více. Nicméně ve srovnání s tím, co komerční televize běžně chrlí za filmovou sběř, je tohle opravdu snesitelné. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa nadpriemerný TV film, pri ktorom ma mrzí tak nízke hodnotenie. Film má dobré efekty, mysterióznu atmosféru a slušné herecké výkony dokonca aj Catherine Bell, ktorá mi ako herečka nikdy nebola nejako zvlášť sympatická. Problematika bermudského trojuholníka ma odmalička zaujímala, a som rád, že sa až na dokumenty konečne niečo dostalo aj na plátno. Áno, malo to väčší potenciál, niektoré dialógy sú vážne blbé a niketoré scény pritiahnuté za vlasy, ale na oboznámenie diváka s problematikou to myslím postačovalo. Tvorcovia si postupne odskočili do každej sféry, kde sa objavili paranormálne javy v súvislosti s blízkosťou či transportom cez bermudský trojuholník. A koniec je v rámci možností. Hádam ste nečakali, že vám tento film niečo odhalí, keď sa doposiaľ neobjavili hmatateľné dôkazy, ktoré by tieto záhady vysvetľovali? A zbytočne sa zapodievať dohadmi by pre film asi nebola tá najlepšia cesta. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

B.Singer si vie vybrať príbeh hodný vyrozprávania. Myslím si ale, že filmovému plátnu by to sedelo viac. Téma časopriestoru a nových dimenzií bola zaujímavá. S pribúdajúcimi minútami to tvorcovia na môj vkus zbytočne komplikovali. Televízna rozťahanosť mi nesedí. V troch dieloch oddelene by to možno nebolo tak očividné, ale TV Markíza to potiahla v jednom kuse a to som sa neubránil dojmu, že ak by sa to o hodinu prestrihalo, výsledný dojem by bol aspoň o dvadsať percent lepší. Aj preto iba priemer. 60%. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)
  • Snímek získal cenu Emmy v kategorii nejlepší speciální vizuální efekty. (Terva)

Reklama

Reklama