Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jak je to možné, že čím je člověk vzdělanější, tím méně je ochoten akceptovat nové myšlenky?" Možná tím, že jsou trochu pitomé, ale to je věc názoru. Já jsem tedy viděl ambiciózní tv projekt obsahující prvky jistého mrazení, což mne jistou dobu uspokojovalo. Celková bilance v podobě jednoho povedeného vtípku za čtyři hodiny však dává tušit, že se odlehčený nadhled nedostavil a sledovat tak dlouhou dobu samé ustarané tváře není bůhvíjaká zábava. ()

baruss 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto rangu sú charakteristické tým, že majú obrovskú kopu logických nezrovnalostí.. Obzvášť keď mixujú hrušky s jablkami, slivkami a haluškami... Guláš, a ani nieje naležaný... Nemám rád filmy v ktorých postava povie: "Poďme na to logicky", zamyslí sa a vyrieši záhadu... Prvý diel ako tak... Druhý diel nuda.. Tretí diel... jedna veľká logická chyba, ale aspoň zaujímavý... pozor na možný spoiler: Mám rád filmy o cestovaní v čase. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S režisérom Craigom R. Baxleyom som sa zoznámil niekedy začiatkom deväťdesiatých rokov minulého storočia prostredníctvom akčných snímkov "Temný anjel" a "Studený ako kameň". No moju zvýšenú pozornosť si zaslúžil až televíznymi adaptáciami námetov Stephena Kinga - "Dom v ružiach", prequelu "Denník Ellen Rimbauerovej" a predoveštkým mini série "Búrka storočia". Keď som si všimol, že zrežíroval aj trojdielnú sériu "Záhada Bermudského trojuholníku" s radosťou som si ju pozrel. Aj keď to trvalo štyri hodiny, vôbec som sa nenudil. Takže môžem povedať, že to bol dobrý mysteriozno dobrodružný sci-fi film. *** ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o televizní film si stojí Bermudský trojúhelník vskutku dobře. Hodnotím možná jenom 3* ale za to vysoce ceněnými. Dobré herecké obsazení + má oblíbená Catherine Bell :) Co se týče filmu samotného, tak chválím efekty, chválím halucinace hlavních aktérů, myslím že absolutně nejlepší, měl Nino. První dva díly nás připravolali na velké finále a třetí díl měl vše rozlousknout, to se také stalo, ale se závěrečným vysvětlením jsem moc spokojen nebyl, podle mě se objevily "trhliny" ve scénáři a to vyvrcholilo v trochu kostrbaté zakončení s chybami, což si myslím, že byla asi úplně největší chyba snímku... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Potenciálem nabitá trilogie, která i díky slušnému televiznímu obsazení není žádnou trapností na poli sci-fi. Příběh není zrovna nejlogičtější a fyzikálně možný, ale přesto jde o zajímavou možnost, která působí originálně a dovoluje k několika velmi efektivním záběrům (jízda auta po mostě, který mizí...). Výsledný dojem je trochu zkažen snahou překombinovat příběh, který mohl být i trochu jednoduší a přehlednější. Stále se nemohu zbavit dojmu, že některé postavy(např. ta hraná LD Phillipsem) jsou zbytečné a protahují děj. Pro milovníky sci-fi rozhodně jisté minimálně jedno shlédnutí, ale jinak nic úžasného. Škoda, televizní projekty poslední doby mají alespoň snahu, snad příště se snaha změní ve zlato. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)
  • V mnoha scénách můžeme v pozadí zpozorovat hory a skály. Florida má ovšem nejnižší maximální výšku ze všech států USA. (fiLLthe3DD)
  • Snímek získal cenu Emmy v kategorii nejlepší speciální vizuální efekty. (Terva)

Reklama

Reklama