Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

gogo76 

všechny recenze uživatele

B.Singer si vie vybrať príbeh hodný vyrozprávania. Myslím si ale, že filmovému plátnu by to sedelo viac. Téma časopriestoru a nových dimenzií bola zaujímavá. S pribúdajúcimi minútami to tvorcovia na môj vkus zbytočne komplikovali. Televízna rozťahanosť mi nesedí. V troch dieloch oddelene by to možno nebolo tak očividné, ale TV Markíza to potiahla v jednom kuse a to som sa neubránil dojmu, že ak by sa to o hodinu prestrihalo, výsledný dojem by bol aspoň o dvadsať percent lepší. Aj preto iba priemer. 60%. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál ktorému by viac svedčala iná adaptácia ako TV Film. Zo začiatku všetko šľape ako má, vyzeralo že dostaneme niečo čo v lacnejších produkciách nebýva zvykom, no v poslednej tretine už film nevedel čo so sebou. Scenárista akoby zablúdil vo svojich, fantáziami nabitých, predstavách s tým že napísal poslednú časť úplne nezávisle od zbytku. Bermudský trojuholník je pútava téma, ako stvorená na sfilmovanie, a dúfam že si ju raz zoberie do rúk lepší režisér, väčšie štúdio a hlavne menej premotivovaný scenárista. Vôbec nejde o stratu času, ani nie úplne najhoršie spracovanie, no budete si musieť odmyslieť nelogické postupnosti v príbehu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

S režisérom Craigom R. Baxleyom som sa zoznámil niekedy začiatkom deväťdesiatých rokov minulého storočia prostredníctvom akčných snímkov "Temný anjel" a "Studený ako kameň". No moju zvýšenú pozornosť si zaslúžil až televíznymi adaptáciami námetov Stephena Kinga - "Dom v ružiach", prequelu "Denník Ellen Rimbauerovej" a predoveštkým mini série "Búrka storočia". Keď som si všimol, že zrežíroval aj trojdielnú sériu "Záhada Bermudského trojuholníku" s radosťou som si ju pozrel. Aj keď to trvalo štyri hodiny, vôbec som sa nenudil. Takže môžem povedať, že to bol dobrý mysteriozno dobrodružný sci-fi film. *** ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilý TV snímek, který rozhodně neurazí a patří k tomu lepšímu co může TV produkce nabídnout. Herecká sestava byla vybrána velice dobře, film nenudí a je plný zajímavých překvapení. Škoda jen, že je ve filmu málo trikových sekvencí a působí až moc počítačovým dojmem. Ale i tak se jedná o překvapivě kvalitní podívanou. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ale jo, rozhodně snesitelný televizní troj-film. Pravda, od projektu, pod kterým je produkčně podepsán Bryan Singer bych čekal trochu víc než díl od dílu chatrnější scénář, efekty na úrovni dokumentů National Geographic a rutinní režii Craiga R. Baxleyho. Faktem je, že po výborném úvodu se celý příběh zamotal do zbytečné spiklenecké překombinovanosti, která vyvrcholila nuceným závěrem bez chuti a zápachu. Dodíval jsem se ochotně, i díky hereckým výkonů a několika pěkně natočeným momentům. Ale nemohu se zbavit dojmu, že jednodušší scénář a vychytanější režie by se u projektu těchto ambicí osvědčila mnohem, mnohem více. Nicméně ve srovnání s tím, co komerční televize běžně chrlí za filmovou sběř, je tohle opravdu snesitelné. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Snímek získal cenu Emmy v kategorii nejlepší speciální vizuální efekty. (Terva)
  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama