Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cole se narodil, aby dělal rock. Jeho dlouholetá přítelkyně Emily věří, že díky talentu to dotáhne daleko. Ale on pouze uctívá oltář Bobbyho Beerse, nezapomenutelného frontmana heavy metalové skupiny Steel Dragon. Žije u svých rodičů a tráví dny opravou kopírek. Když však vystoupí na Pennsylvanském srazu uctívačů Steel Dragon, vše zmizí. Chris Cole vystoupí jako Bobby Beers. Ohromí publikum svou perfektní imitací jeho elektrizujících vokálů. Tu noc ho však přátelé z kapely vyhodí a on upadne do deprese. Neočekávaný hovor mu navždy změní život. On, Chris Cole, byl vybrán jako náhrada za Bobbyho Beerse - jako hlavní zpěvák Steel Dragon. Raketově odstartuje mezi hvězdy. Vyroste z nuly až na ikonu rocku. Z pouhého rockového fanouška na rockového boha. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Za vlasy příjemně přitažený film s prvky komedie, který dost zavádí svými plakáty :) Všichni vyznavači hair metalu si přijdou na své, je tu krásně zparodován svět velké hudební skupiny, hudebního byznysu, ale i posedlost vlastními sny a zbožňování vzorů, které by ve skutečnosti nikomu jako vzor sloužit neměly. Nicméně z mého hlediska tu máme Jennifer Aniston v jediné herecké poloze, kterou dobře umí, a to mírně ublížená a lehce odstrčená třicítka, krásně naivního Marky Marka a hromadu skvělých herců v epizodních roličkách :) Největší body za mě dostává soundtrack, který opravdu nemá chybu. Obří bonus dávám i za (většinou) skvělou synchronizaci playbacku a hraní muzikantů, na čemž třeba strašně trpěl The Rocker (neplést s tímto Rockerem:) 66,6%! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to taková jedna velká rock/metalová pohádečka o klučinovi, kterej nevědomky ke štěstí přišel. Problém mám s tím, že se v téhle branži už nějakou dobu pohybuju a troufnu si říct, že do toho nějakým způsobem vidím, takže v tu chvíli to absolutně ztrácí jakoukoliv váhu, kterou by to pravděpodobně mělo mít. Některý věci jsou tam dobrý a vcelku pravdivý, ale většina je hodně vycucaná z prstu. Je ale těžký tady nějak konkrétně argumentovat, abych zároveň nespoileroval. Jediný, co k tomu dodám, je, že jsem v podstatě celou dobu uvažoval o tom, že dám průměrný 3* a bude to, ale posledních cca 15 minut mě přesvědčilo o tom, že to prostě musí jít níž. ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele

Také jsem rocker... ale ne "rockstar", která je zde vykreslena se svými všemi plusy i mínusy, které samozřejmě beru s rezervou. Zprvu se film zdá jako komedie, posléze se změní v drama o vzestupu a ... sestupu (ne pádu), o tom, že důležité je nepodlehnout, ale udržet si zdravý rozum. Já jsem sice orientován na tvrdší a undergroundovější notu, ale i hudebně jsem byl spokojen, toto byly 80.léta, kdy i já jsem nosil proužkované obtáhlé kalhoty... no a podívejme se na Marka, který byl dříve hudebně úplně jinde (nevím, jak je na tom teď), ale v této roli obstál :-)) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Průměr, ale perfektní hudba. Jo, kdo by neměl rád hard rock. Když už pro nic, tak je film dobrý pro mladé šampónky a šampoňačky, kteří alespoň můžou vidět, že rockový svět a život je prostě lepší než ten diskotékový. Jenže oni to stejně nepochopí. Ale to je jedno, není třeba někomu něco vnucovat. Oni do toho dobrého hudebního vkusu možná jednou dorostou sami. Jinak se jedná o prakticky tuctový film na dané téma, ale se sympatickými herci. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě totálně srdcový film. Poprvé jsem ho viděl někdy v patnácti a od té doby asi desetkrát. I když jsem si ho pustil teď po hrozně dlouhé době, tak mě pořád bavil stejně. Můžeme diskutovat o tom, že Wahlberg nebyl dobrá volba, ale já mu to nadšení a posedlost oblíbenou kapelou, o které ví úplně všechno, prostě věřil. Příběh je samozřejmě stokrát ohraná pohádka o splnění snu a o vzestupu a pádu a o hledání sebe sama, ale to vůbec nevadí. Jsou tu i nesmyslnosti jako přeřvání zpěváka, který má mikrofon - no a co? Kdo by to někdy nechtěl na koncertě udělat? Muzika je jednoduše skvělá, Steel Dragon na živejch koncertech, který vypadají sakra dobře, válej. Potěší i přítomnost mnoha skutečných muzikantů - Zakk Wylde, Jason Bonham, Jeff Pilson, Myles Kennedy, Ralph Saenz (dnes Michael Starr ze Steel Panther) a další. Prostě jeden z nejlepších filmů o rockový muzice, co byl udělanej. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Původní název snímku byl Metal God. To je také přezdívka zpěváka Judas Priest, Roba Halforda, který byl inspirací pro původního frontmana Steel Dragon. (liquido26)
  • ANACHRONISMUS: Během zkoušky skupiny Blood Pollution má jeden z jejích členů na sobě tričko Metallicy, které ale bylo vyrobeno až v 90. letech. (liquido26)
  • Druhého manažera Steel Dragon měl hrát Anthony Head, který za svou roli dostal dokonce i zaplaceno, ale několik týdnu před začátkem natáčení byla jeho postava ze snímku vyškrtnuta. (liquido26)

Reklama

Reklama