Reklama

Reklama

Dům u jezera

  • USA The Lake House (více)
Trailer 1

Doktorka Kate Forsterová se rozhodne přijmout místo v chicagské nemocnici. Opouští svůj krásný dům na břehu jezera a nechává ve schránce vzkaz jeho novému nájemci. Píše o psích stopách v betonu před domem a krabici věcí po původním majiteli na půdě. Alex Wyler, talentovaný architekt, ale nalézá dům v žalostném stavu. Po otiscích psa ani stopy. Vzkazu od Kate proto nevěnuje žádnou pozornost až do doby, kdy mu při betonování chodníku před domem přes něj proběhne zaběhnutý pes, zanechávaje otisky přesně tam, kde to Kate popsala. Proto Kate odepíše a vzkaz opět nechá ve schránce. Kate a Alex zjišťují, jakkoli je to neuvěřitelné, že je dělí nejen vzdálenost, ale i čas. Kate žije v roce 2006, zatímco Alex v roce 2004. Skrze své dopisy se do sebe postupně zamilují. Dokáže jejich láska překonat i tuto překážku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (496)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 10/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// +okouzlující Sanda Bullock, skvělí Keanu Reeves, napětí, romantika, chemie mezi postavami, originální námět -špatný je, že jsem tomuto filmu nevěřil a čekal nudnou romatiku/// Skvělí.....Dům u jezera mě ohromil, zasáhl, naprosto pohltil. Někdy ta největší překvapení vznikají z nejmenšího očekávání. Jsem fascinován, tohle jsem ještě neviděl./// Celkem 88%/// ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Vcelku průměrná americká romantika je povznášena do jistých výšin díky ústřední herecké dvojici, Sandra Bullock a Keanu Reeves. Ten je zde naprosto šarmantní a okouzlující, stejně jako líbezná Sandra, kterou jako herečku sice v oblibě nemám, ale v tomto filmu na mě působila velmi mile. Příjemná, nevtíravá melancholická romantika o lásce, která překonává čas. ()

Reklama

Silas 

všechny recenze uživatele

Osobně mám hodně rád filmy s tématikou času a jeho přesmyček či dalších kejklí. O to víc mě potěšilo, že na konci tohoto snímku do sebe vše perfektně zapadlo a vyřešily se některé nesrovnalosti, které mohly v průběhu vyvstat, i když jsem musel chvílemi přemýšlet, heh. Vzhledem k "odstupu" hlavních postav, tedy že se nemohou během filmu osobně setkat, se mi líbilo řešení jejich dopisování, které je vzato formou obyčejného dialogu, případně i děleným obrazem. Po formální stránce nic extrémního, jen kamera si s podzimní přírodou a domu u jezera umí vyhrát. Děj, ač se může někomu zdát klišovitý, docela odsýpá a v závěru se chytře vyhýbá jakémukoliv kýči. Ve výsledku tu máme pohodový, lehce romatický film se slušnými herci, ale dojem vyprchá poměrně rychle. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

I přes relativně krátkou stopáž dotírá při sledování Domu u jezera nuda častěji než by bylo zdrávo. Příběh nemá žádný spád, celé je to hrozně monotónní a unylé, včetně permanentně pochmurné hudby a záběrů krajiny. A těch pár podařených momentů spolehlivě zabije zmatený scénář s nemalou porcí logických nesmyslů. Zkrátka: dalo se to, ale nepřidám si, děkuji mnohokrát. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dost odvážná hra s časem, která rozhodně dává smysl, ale je třeba být pozorný a být otevřený myšlence tvůrců. Reevesovi jsem věřil pláč, Bullockové její okouzlující dospělost a přál jim polibek i za cenu nevyhnutelného klišé. V Amerických romantických vodách posledních let nepochybný unikát, který nestaví na samoúčelném humoru a ztřeštěných vedlejších postavičkách, ale na osamělosti, milování, bolesti a důvěře v to, že čas lásku neovládá. Možná se příliš snadno nechám opít romantikou, ale já tvůrcům Domu u jezera jejich poselství věřím ()

Galerie (36)

Zajímavosti (29)

  • Staveniště, na kterém Alex (Keanu Reeves) pracoval, bylo skutečné. Bylo vlastněno společností Pulte Homes a nacházelo se v Madison Park Community v Auroře v Illinois. (veronikajel)
  • V Chicagu se natáčelo v koktejlovém baru Green Mill na 4802 N. Broadway Avenue, Rooseveltově univerzitě na 430 S. Michigan Avenue, na 1620 N Racine St., na Navy Pier na 600 E. Grand Avenue a v Richard J. Daley Memorial Plaza ve čtvrti Chicago Loop. Dále pak na dalších místech v Illinois: Riverside, Aurora. McHenry, Oak Park. Willow Springs. Následně ještě v Paramount Ranch na 2813 Cornell Road ve městě Agoura v Kalifornii. Natáčelo se od 14. března do 29. května 2005. (noelcoward73)

Související novinky

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

Nový zákon jako superhvězdný trhák?

08.02.2009

Studio MGM si řeklo, že je načase opět přitáhnout do kin věřící masy. Na rozdíl od Mela Gibsona se však nesoustředí na poslední pozemské dny Ježíše, ale na jeho zrození. Držte si klobouky, protože… (více)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama