Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující příběh Santiaga Muneze (Kuno Becker) pokračuje v akcí a dynamikou nabitém pokračování Gól 2. Vynikající hráč anglického týmu Newcastle United dosáhne hvězdného – a každého fotbalisty – velkého snu, když přestoupí do týmu Real Madrid, aby hrál v lize evropského šampionátu UEFA po boku takových hvězd jako je David Beckham, Zinedine Zidane, Raul, Guti nebo Iker Casillas. S přicházející záplavou úspěchů, popularity a bohatství se však začíná odkrývat i druhá, méně příjemná strana fotbalové mince. A ta může zničit vše, na čem Santiago doposud tak tvrdě a obětavě pracoval – slibnou sportovní kariéru a city svých nejbližších. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

j0nathan 

všechny recenze uživatele

Jednička byla plná fotbalu, kvůli kterému se mi film líbil. Ve dvojce jde bohužel sport už dost stranou, i když to mohlo být i horší. Řešení "hvězdných" mores a rodinných problémů mě zrovna nebere. A jak by řekl klasik Míra Bosák: "Toto mělo s fotbalem asi tolik společného, jako čabajka s racionální výživou" Na trojku radši ani koukat nebudu.... ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Opět se dočkáme jednoduchého klišovitého příběhu se schematickými postavami a občas opravdu otravnými dialogy. Tu a tam se zase vyskytne chybka proti evropským fotbalovým pravidlům (ale je je jich méně než v prvním díle). Největší slabinou celého filmu je režisér. Collet-Serra je sice Španěl, ale buď ho fotbal absolutně nezajímá, nebo to kurví schválně, protože je z Barcelony (stěžejním bodem filmu je Real Madrid:-). Absolutně se mu nedaří tvořit alespoň zdání napětí, či drama na hřišti i mimo něj. Proslov trenéra (vcelku slušný Hauer) před finále LM mluví za vše, takhle se neposílá mužstvo na hřiště ani při pouťáku! Vizuální stránka fotbalu je otřesná, když to srovnáte s americkými sportovními filmy, je vám do breku. Alespoň soundtrack je příjemně středoproudý, Anně to stále sluší (i když její brečící scéna ccc), Kuno na herectví díky bohu rezignoval a vším prochází s jedním výrazem a tak nějak to odsýpá a blíží se to ke konci. Fotbal by si fakt zasloužil lepší filmy... 30% ()

Reklama

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Více moralizováni, méně fotbalu, a hlavně méně Newcastlu United. Příběh pokulhává, a vše zachraňuje další várka fotbalových hvězd, tentokrat z Realu Madrid. Hlavní hrdina je tentýž, ale přicházejí typické fotbalové problémy- večírky, paparazzi, nové domy, Lamborghini...Ve výsledku to vypadá jako reklama UEFA na Ligu mistrů. Původní fotbalové nadšení kluka z chudých poměrů je nenávratně pryč a je z toho Rosamunde Pilcher v kopačkách. A to že se nevrátil do Newcastlu a dal přednost primadonám z Realu, to je vrchol. ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Když vemu, že je to příběh smyšlený, tak přesto tam nic nereálného není, ba naopak. Na úkor fotbalu je více vedlejších příběhů, než je (alespoň pro mě) za potřebí... jednak přítelkyně, milenka a pak maminka co ho v mládí opustila, její syn neboli Santiho bratříček.... Pěkný, ale kolik tam toho fotbalu vlastně bylo.. Je to prostě stavěné tak, že je to o osobním životě člověka, jehož zaměstnáním je fotbal... Prostě sportovní filmy miluju a rád je prožívám, ale Góóól! II měnechal absolutně chladným. Ale rozhodně je se na co dívat, při nejmenším jedenkrát... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +více hrající na efekt, i zde najdeme několik známích tváří -slabší příběh/// Děj pokračuje tam kde první díl skončil. Narozdíl od něj však druhé pokračování nenabízí tolik nového a originálního, kolik nám toho přinesl první díl. Zde příběh pouze pokračuje. A když se na něj zadíváte s odstupem, tak zjistíte, že vám toho ve své stopáži moc nenabídne. Film může být kouzelný, pohádkový, dojemný. Jenže při srovnání s předešlím filmem je prostě slabší. A to je škoda, protože jsem se na něj těšil moc. Hodnotit potom samotné zpracování je dosti nelehké. Někoho tohle může urazit a nadruhou stranu spousta lidí tohle nebude řešit a vychutná si další dávku fotbalu. Já patřím někde mezi tyto 2 skupiny./// Celkem 65%/// ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Zápasy, které jsou uváděny jako osmifinále, čtvrtfinále, semifinále (proti Pireusu, Rosenborgu a Lyonu) byly ve skutečnosti odehrány v sezóně 2005/06 v základní skupině ligy mistrů F, kterou vyhrál Lyon. Real postoupil do osmifinále, kde hrál proti Arsenale (ve filmu finále) a tam také po zápasech 0:0 a 0:1 vypadl. (hendrich6)
  • Ve finále Ligy Mistrů z roku 2006 skutečně nastoupil Arsenal, avšak proti Barceloně, která zápas vyhrála 2:1. (Mara97)
  • Ve filmu se krátce objevuje taxi Škoda Octavia české výroby. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama