Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

novoten 

všechny recenze uživatele

Od úvodní scény poutavá podívaná s Lumetovou dokonale svižnou režií, super atmosférou a hlavně geniálním Dieselem, který mi svou kreací vyrazil dech. Na první pohled předvádí svůj standard, ale na ten druhý je vidět, že tohle není herec jen pro role typu rychlého a zběsilého Torreta, ale s trochou režijního otesání i charakterní umělec. Gangsterka, jakou jsem ještě neviděl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Veterán světové režie nezklamal a dokázal natočit poutavý příběh, který se prakticky celý odehrává v soudní síni. Jeho hrdinou je zdánlivě drobný gangster Jackie DiNorscio (výborná ukázka že i herec od kterého bychom herecký výkon čekali ze všech nejméně, dokáže spolehlivě zahrát svou postavu když je zajímavě napsaná). Vin Diesel opravdu podává velice kvalitní herecký výkon, naprosto odlišný od většiny svých postav. Trošku mě mrzelo že obžaloba neměla žádná esa v rukávech a tak výsledek procesu až tolik nepřekvapil. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ešte pred niekoľkými rokmi som ľutoval, že favorizovanejším kandidátom na trón Kráľa akčného žánru sa stal pred Vinom Dieselom skôr Dwayne Johnson (i keď, to je diskutabilné...), ale nech si to len The Rock nechá, pretože zrejme nikdy nebude schopný a hlavne ochotný riskovať tak, ako Vin Diesel. Ten milo robí všetko preto, aby svetu ukázal, že nie je len tupý búchač. Že na to má, potvrdil v mojich očiach predovšetkým až práve úlohou mafiána, ktorého Boh opustil a Satan sa zľakol. Musím povedať, že som od takejto kombinácie žánrov nič dobré nečakal a pozrite, sladký filmový život. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Že by to bylo něco extra zajímavýho, to se říct nedá. Většina scén je ze soudní síně a nějak mě nebraly. Je tam pár vtipnejch okamžiků, ale raději bych viděl film z období před tím, než se do vězení dostal, než teď před soudem, kde jen chrlil svoje moudra. Pozitivní na tomhle filmu vidím jednu věc - že ukazuje, jak idiotské to americké soudnictví je, i když si amíci myslej, že je nejlepší na světě (a sorry, ale být v porotě skoro 2 roky, pravděpodobně v izolaci od rodiny atd, to je taky skoro jak sedět). Vlasatej Diesel, k tomu mám neutrální názor s připomínkou, že vypadal jak debil, ale to už je asi ze zvyku. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

sidney lumet dokazal, ze aj napriek velmi pokrocilemu veku to za kamerou stale umí! strasne sa mi pacil vin diesel, ktory dozrueva kazdou dalsou rolou..skoda, ze tato neprisla pat rokov neskor, sem tam posobi primoc mlado, ale to nevadi, pretoze je fakt dobry..svoju rolu si uziva a hra ju presvedcivo..bez neho by tento film spadol na bod priemeru, takto ide o slusnu sudnu dramu, ktora sa po slabsej prvej polhodinke rozbehla do svizneho rozletu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co je Jack DiNorscio (Vin Diesel) postřelen do levé dlaně svým bratrancem, skutálí se na podlahu zabalen v peřině. Když se z ní vymotá, postřelenu má pravou ruku. (Geriel)
  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)

Reklama

Reklama