Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Z zalobcu jsou tu neschopni panaci a jedina vec na ktere stala obhajoba, byla rodinna soudrznost a rodinne hodnoty. Jelokoz se cely pribeh odehraval v soudnim prostredi, ocekaval bych od toho zanru DRAMA trochu vice. Nastesti to cele neni brano az tak uplne vazne a pan Lumet z tohoto soudniho procesu udelal naprosto ucelovou soudni maskaradu a tim vypichl na nastenku zanru vice tu komedialni stranku a nabidl nam odlehceny naprosto jednostranny pohled na tuhle vice nez 600 denni tahanici. Filmarsky to neni nikterak oslnujici, ale ono uplne staci videt Vin Diesela v obleku :-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Hodnotím slabšími 4*. Příběh je sám o sobě zajímavý, což je podmíněno i puncem skutečných událostí, které tento snímek zpracovává. Někdo možná závěr dopředu odhadne, ovšem jisté pochybnosti, jak vše dopadne, tam jsou, takže i tohle shledávám jako velké plus. Vin Diesel hraje skvěle - nikdy bych nečekal, že se dokáže ujmout i takové role, protože jej neustále vidím jako šílence typu Xander Cage - ale i přesto by mi na roli Jacka DiNorscia pasoval jiný herec. Shrnuto: příjemná podívaná a milé překvapení. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keďže som dospelý uvedomelý človek, rovnako ako Sidney Lumet, tak si teraz nebudem myslieť, že mafiáni sú vlastne ťažkí vtipní pohoďáci, ktorí si dajú občas koks a nejaký ten grupáč. Taktiež sa nebudem rozplývať nad Dieselovým výkonom a diviť sa, akého výkonu je schopný, pretože je to herec a to, že hraje v akčných filmoch automaticky neznamená, že nevie podať výborný výkon v niečom umeleckejšom. Vadí mi, že je ústredná zápletka, teda či je Jack mafián alebo nie je, respektíve aký podiel viny má na zločinoch v nej páchaných, málo výživná. Točíme sa stále dokola v rečníckych frázach, ktorými jediným korením je Jackov zmysel pre humor. Trochu rozprávkové poňatie možno prisúdiť určitej Lumetovej sentimentalite, vyplývajúcej z jeho veku a z toho, že sa mu už nechce stále riešiť závažné problémy spoločnosti. Find me guilty si treba radšej užiť ako komédiu. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Filmy ze soudního prostředí se pomalu, ale jistě stávají mou parketou. A když se tohoto tématu chytne zkušený veterán světové režie, je velmi nepravděpodobné, že by byl výsledek neuspokojivý. Vin Diesel ukázal, že umí hrát, bez toho, aniž by použil svoje našláplé hnáty, hraje na city a snaží se říct, že rodina a přátelé jsou na prvním místě a já mu to sežral i s navijákem. Kde pak, Sidney Lumet ještě stále nepatří do "starého železa". ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Veterán Sidney Lumet natočil vynikající soudní drama z prostředí v USA domestikované italské mafie a já musím nejprve přiznat, že mám pro tenhle typ filmů slabost. Přesto jsem se na něj právě dvakrát netěšil, jelikož Lumet do hlavní role obsadil akční ikonu Vina Diesela. Jaké bylo však mé překvapení, když se nenaplnily mé zažité předsudky a já s úžasem zjistil, že Vin Diesel taky umí i hrát! A to dokonce velmi obstojně. Lumet ho velmi ukáznil a Diesel tak ztvárňuje stárnoucího internovaného Italoameričana Jacka velmi přesvědčivě. Přesvědčivý chce být i celé tohle soudní drama, což se mu ale tak úplně nepodařilo. Lumet nezůstal objektivním a zcela nepokrytě straní jedné straně soudního procesu, což pro diváka není zase až tak na škodu... Tvůrcům se naštěstí podařilo ukočírovat patetické scény (zvláště promluvy Jacka ke svým soukmenovcům) a rétorika postav měla ten správný rozměr - od nezbytných příznakových vulgarismů až k justičnímu jazyku, jehož podstata byla zhmotněna nejlépe právě v neumělých Jackových řečech... Tenhle film není nějak převratný, je spíše sentimentální než dramatický, ale rozhodně stojí za vidění... Už kvůli Vinu Dieselovi... On skutečně charakterně hraje... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)
  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)
  • Giacomo DiNorscio zemřel 14 listopadu 2004, během natáčení filmu. (CliffLee)

Reklama

Reklama