Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Musím na začiatok napísať, že najväčším mínusom tohoto inak dobrého snímku bol Vin Diesel. Do postavy jedného z najobávanejších členov podsvetia v New Jersey sa nehodil, nakoľko jeho komické výstupy a celková štylizácia do za každých okolností loajálneho a sympatického outsidera "rodiny" nebola vieryhodná. Celkovo, problematický a kontroverzný obsah filmu podľa skutočnej udalosti viac pripomenuli akýsi manifest určitej vyčlenenej spoločnosti než filmársky mnohokrát prevarenú súdnu drámu. Sidney Lumet je však šikovný a skúsený rutinér, ktorý v mnohých momentoch, keď by iný režisér prekĺzol do nezámernej paródie, dokázal balansovať na hrane absurdna a s použitím vhodných hudobných motívov obišiel jednoznačný postoj filmu k tematike. Nekritizuje a neobhajuje. Ale myslí si o tom svoje. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Mafiánské filmy jsou rozhodně moje krevní skupina, ale humorně laděný gangsterský film - s tím už mám velký problém. Tato kombinace se mi zkrátka nelíbila. Sice film vychází ze skutečných událostí a bylo teda vidět, že Jack DiNorscio byl fakt blázen, nicméně 4 hvězdičky filmu dát nemůžu. Po čase už to byla docela i nuda. Ale musí se ocenit výkon Vina Diesela. Je to na hraně, ale nakonec dávám 69%. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Riddick se vynořil z Černočerné tmy a jako elegantní a svérázný gangster se dostal až před soud, jehož doba trvání se vepsala do Guinnesovy knihy rekordů. Proslovy Vina Diesela jsou vskutku trefné a odvážné, a z rukávu sype jednu hlášku za druhou. Role mu skvěle sedla a ve společnosti výborného scénáře se mu podařilo hrdě zvítězit:) "Seber si ten kufřík a pakuj se z mý cely", "Pošli mi účet a já si s ním vytřu prdel, bude ti to stačit?" :) ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Čekala jsem rafinované soudní souboje, kdy podceňovaný mafián bez vzdělání rozseká žalobce překvapivě inteligentní a vtipnou obhajobou… A místo toho? Jen pár laciných vtípků, pár šplechtů takzvané lidové moudrosti, pár urážek - dost ubohá bilance na film, co trvá dvě hodiny. Pronudila jsem se nezáživným blábolením před soudem, kdy se drogový dealer stylizoval do role kašpárka, šaška u dvora, který však ve skutečnosti neměl co říct a jeho rolí bylo jen rozptylovat porotu od skutečnosti, že souzeni tu byli vrazi, zloději, násilníci, drogoví bossové….. Odpad dávám za nepřípustnou glorifikaci hajzla a zločince a za znectění státního žalobce, ze kterého film dělá chladného ambiciózního hlupáka. SHRNUTÍ: Dvouhodinová názorná ukázka, proč porotu z lidu nenechat rozhodovat o spravedlnosti. P. S. Prohlášení: "miluji tě" zde padne častěji než v deseti náhodně vybraných německých romantických filmech. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Výborné krimi drama, které tahá a drží nad vodou pouze a jen Vin Diesel. Bez něj by to bylo s bídou poloviční. Dvě hodiny utekly jako voda a já se bavil. Výborný námět, skvělí herci a vše ze soudní místnosti výborné. Netuším, kolik pravdy bylo na lákadlu based on true story, ale minimálně konec musel být hodně přitažený za vlasy. Snad bych dal i těch pět, netuším ale, zda někdy na reprojekci budu mít chuť. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)
  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)
  • Poté, co je Jack DiNorscio (Vin Diesel) postřelen do levé dlaně svým bratrancem, skutálí se na podlahu zabalen v peřině. Když se z ní vymotá, postřelenu má pravou ruku. (Geriel)

Reklama

Reklama