Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Neskutečně přirozený, soustředěný a přesný Dieselův výkon povyšuje Lumetův počin na něco víc než jen klasické soudní drama. Dokažte mi vinu je vtipné, překvapující a sugestivní. Pokud ho budete brát s určitým nadhledem, tak si ho stoprocentně užijete... Jak jinak také vnímat mafiány z předměstského New Jersey. :-) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Klasik Sydney Lumet se vydává na pole soudního a ukazuje nám skutečný příběh mafiána, který se nejdelším soudním procesu všech dob rozhodl obhajovat sám. Lumet vsadil na akční hvězdu Vina Diesela, který poprvé nejen, že nasadil vlasy ale dokonce doopravdy hraje. Poprvé ve filmu nikomu nedá pěstí, nikoho nezastřelí a po celou dobu nosí věci s dlouhým rukávem ale je to překapivě dobře, protože si v roli vede velice dobře. Film neskrývá žádné nečekané zvraty ani výrazné napětí ale žánr soudného dramatu podává odlišně než konkurenční klasiky a hlavně po celou dobu nenudí, což je v rámci žánru obdivuhodné. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Veterán světové režie nezklamal a dokázal natočit poutavý příběh, který se prakticky celý odehrává v soudní síni. Jeho hrdinou je zdánlivě drobný gangster Jackie DiNorscio (výborná ukázka že i herec od kterého bychom herecký výkon čekali ze všech nejméně, dokáže spolehlivě zahrát svou postavu když je zajímavě napsaná). Vin Diesel opravdu podává velice kvalitní herecký výkon, naprosto odlišný od většiny svých postav. Trošku mě mrzelo že obžaloba neměla žádná esa v rukávech a tak výsledek procesu až tolik nepřekvapil. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Že by to bylo něco extra zajímavýho, to se říct nedá. Většina scén je ze soudní síně a nějak mě nebraly. Je tam pár vtipnejch okamžiků, ale raději bych viděl film z období před tím, než se do vězení dostal, než teď před soudem, kde jen chrlil svoje moudra. Pozitivní na tomhle filmu vidím jednu věc - že ukazuje, jak idiotské to americké soudnictví je, i když si amíci myslej, že je nejlepší na světě (a sorry, ale být v porotě skoro 2 roky, pravděpodobně v izolaci od rodiny atd, to je taky skoro jak sedět). Vlasatej Diesel, k tomu mám neutrální názor s připomínkou, že vypadal jak debil, ale to už je asi ze zvyku. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nenudil som sa, ale na druhú stranu som videl aj lepšie drámy zo súdnej siene, dokonca aj S. Lumet má na konte jednu takú čo sa mi páčila viac - Rozsudok (1982). Snímok ma nedokázal výraznejšie zaujať dialógmi, napätím, dejovou linkou (hlavne mimo súdnu sieň) a ani pocitovo. Stačilo to len na dobrý pocit. Jediné čo v tomto smere trocha prevyšuje bola dvojka hercov Diesel - Dinklage. Mám na mysli hlavne ich vzájomný dialóg a samostatné rečnenie v súdnej sieni. Jeden do toho vložil rozum a ten druhý vlastne tiež, ale pridal aj zábavu. 65/100 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Scénárista T. J. Mancini získal oficiální přepis výpovědí u soudu, a poté je přidal do dialogů v soudní síni. (CliffLee)
  • Jedním z návrhů pro název filmu byl Jackie Dee. (CliffLee)
  • Některé dialogy ze soudní síně zazněli i u skutečného přelíčení. (CliffLee)

Reklama

Reklama