Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drama natočené na základě skutečného příběhu o nejdelším mafiánském procesu v americké historii. Jack DiNorscio (Vin Diesel), obviněný z drogového překupnictví, obrátí soud vzhůru nohama, když se rozhodne obhajovat sám sebe. Zdánlivě jasný případ, tak skončí jedním z nejvíc šokujících verdiktů v soudní historii. Skutečný Jack DiNorscio během natáčení tohoto filmu zemřel, Vin Diesel se s ním ještě předtím setkal, aby porozuměl, co pro něj soudní spor skutečně znamenal a za co bojoval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (274)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

naprosto k neuvěření,kámoš mě to to půjčil ať na to mrknu že je to nějaký drama z vinem dieselem.tak sem se lek,a pustil si to,no a zjistil sem že je to ultra vtipně natočené drama s komediálními prvky,kde mě naprosto vyrazil dech vin(vlasy na hlavě)diesel.je vidět že zvládne i charakterní role.bravo!!!! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Filmy S. Lumeta, prevažne tie staršie, sú takmer bez výnimky stávkou na istotu. Nechápem, že som tak dlho film prehliadal. Vin Diesel ma až tak neláka a meno režiséra som sa dozvedel iba nedávno. A to rozhodlo. Príspevok S. Lumeta k žánru "mafiánsky film" je dosť netypický. Máme sieň plnú mafiánov, ale nie je to mafiánsky film v pravom zmysle. Takmer celý sa odohráva v súdnej sieni, interiéroch a kanceláriách sudcov, prokurátorov, obhajcov a sem tam i väzenskej cely, kde je ako jediný z hromady obvinených strčený Jack. Neuveriteľných 627 dní trval proces, v ktorom sa Jack ako jediný obhajoval sám a nemusí sa za to hanbiť. Občas prestrelil, občas pobavil, ale svoju obhajobu zvládol. Vin Diesel sa tu predstavil vo svojej životnej úlohe, povedzme takej solídnej, akú by si vážil každý herec. Lumet dokázal natočiť výborný mafiánsky film takmer bez jediného výstrelu. 80%. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Muž, který zastupuje sám sebe, má za klienta blázna." Sledovat mafiána šaškujícího před soudem by bylo celkem zábavné, kdyby se nejednalo o skutečný proces, během kterého byla celá mafiánská chátra shledána nevinnou. Mohu se jen domnívat, zda rozsudek ovlivnily výhrůžky či finance, ale z principu mi vadí stavění pomníků skutečným šmejdům na filmovém plátně. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou je, že aj keď bol film točený na podklade skutočných udalostí, nedokázal sa popasovať s hromadou klišé. Vin Diesel je rozhodne pohľadnejší ako feši v tieločku a nie zasačkovaný starec. Inak... film mal dobré tempo, vtip aj ráz. V podstate mu toho veľa nechýbalo, avšak klišé je len klišé, v tomto prípade zdevalvovalo, čo mohlo - preto len štandard. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Sidney Lumet má se soudními dramaty svoje zkušenosti a leckdo vnímá tenhle kousek jako přímou návaznost na legendární 12 rozhněvaných mužů. Lumet patrně chtěl svůj film pojmout jako hold americkému soudnímu systému založenému na funkci laických porot rozhodujících o vině a nevině - podobně jako svou uznávanou klasiku. Přinejmenším pro mě ale představuje tenhle snímek pravý opak, tzn. varování před fungováním laických porot, které se velice snadno dají zmanipulovat, a advokáti ve snaze na ně zapůsobit mění soudní síň ve frašku. Necítil jsem žádné sympatie k hlavnímu hrdinovi, který, jak správně podotkl žalobce, není spolu s ostatními obviněnými ničím jiným než bezohledným zločincem a soudní verdikt považuju za výsměch pojmu spravedlnost. Navíc více než dvouhodinová stopáž je pro prostředí jediné soudní místnosti přece jen příliš. Někoho možná nadchne fakt, že oblíbený hrdina akčních filmů se dokáže taky slušně vypořádat s charakterní rolí, ale v tomhle případě jsem už dávno věděl, že Diesel hrát umí a využívat ho výhradně v blbých akčních filmech je trochu škoda. Celkový dojem: 55 %. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Poté, co je Jack DiNorscio (Vin Diesel) postřelen do levé dlaně svým bratrancem, skutálí se na podlahu zabalen v peřině. Když se z ní vymotá, postřelenu má pravou ruku. (Geriel)
  • Dvouhodinový film amerického režiséra Sidneyho Lumeta mapuje nejdelší mafiánský proces v historii Spojených států amerických. (duklak2)

Reklama

Reklama