V hostinci u Kolodějů slouží dvě hezká děvčata - mlsná Líza a falešná Berta. Berta má svého mládence, houbového Václava, který na ní může oči nechat. To ale nepřejícnému děvčeti nestačí a Líze závidí i škvarek na talíři. Co všechno se semele, když se kouzlem fešný pan Jindřich, syn paní hostinské, do Lízinky zamiluje, o tom už nám bude s osobitým humorem vyprávět původní pohádkový příběh scenáristky Heleny Sýkorové. (oficiální text distributora)
Karlos80
Slabá pro mě naprosto nepřesvědčivá přímo nepohádková pohádka sice od vyhlášené pohádkové režisérky Vlasty Janečkové, ale to je tak asi všechno...Scénář nic moc a pak zejména špatné, nepříliš oku lahodné herecké výkony, a to přímo ve dvou hlavních rolích s nesympatických dnes už značně odrostlým duem ze seriálu "Chlapci a chlapi" s obtloustlým houbovým Martinem Zounarem a kníratým Máriem Kubcem..Ty dvě hvězdičky jen za příjemnou a sympatickou Klárku Pollertovou..(9.9.2007)
duklak2
Konečně jsem rád, že jsem našel název této pohádky. Původně jsem myslel, že se jmenuje Houbofous. Až tady na CSFD mi poradili správný název. Tuto pohádku jsem viděl dvakrát a moc se mi líbila i v pokročilejším věku.(6.7.2008)
triatlet
Pěkná studiová pohádka nejen pro mykology. Díky originálnímu nápadu s kouzelnými houbami odhaluji klasické lidské nešvary. Výborné herecké obsazení.(14.1.2012)
Mariin
Roztomilá svěží pohádka s pohlednými děvčaty a stylizovanými maloměstskými postavičkami. Správné tradiční principy, jak je u Vlasty Janečkové obvyklé.(8.1.2012)
veronikav
pěkná a milá pohádka :-) Nejen vodníci a čerti ..... :o)(5.12.2009)
blackrain
Není houba jako houba, to je fakt. S tím se nedá nic dělat. Tahle pohádková komedie má zvláštní kouzlo, ani pořádně nevím, co mě tak přitahuje. V hospodě u Kolodějů by se mi líbilo. Pár takových hub by taky nebylo k zahození.(29.10.2008)
UncleG
No, jo. Televizní břečka jak vyšitá. Na druhou stranu obsahuje hned dvě porce erotizujícího girl-fightu mezi Klárou Polertovou a Elsnerovic Andrej. V druhé rvačce dojde dokonce na krutopřísnej spanking... trhání kuchařskejch zástěr, box v hořčici a konečně i full frontal nudity. No dobře, kecám. Ale představa je to přinejmenším příjemná.(9.1.2012)
otík
Jedna z těch určitě podařenějších pohádek, které se odehrávají ve skutečných reáliích a není nijak temná či trapná. Pravda - zvuk je příšerně studiový, ale příběh i postavy jsou velmi příjemné a pohádkové. V rámci nedělních hodinových pohádek se tato opravdu povedla. Hudba: Vadim Petrov(8.1.2012)
JARDAHONDA
Nedělní béčková pohádka,která má ovšem hezké moudra,,Vlasta Janečková ví,jak se točí pohádky,kde nevadí ani občasná kulisa..Příjemní herci,dobrý námět,,závěrem = 50%(8.1.2012)
MarekLucin
Tak tuhle pohádku miluju.Kam se na ní hrabou některé šťedrovečerní slátaniny s miliónovými rozpočty.(14.1.2012)
T-pack
Nějaký dobrý hodnocení si ta pohádka zaslouží, když jsem jí dočuměl celou. Nevim, jak moc mohla učarovat dětem, ale mě přišla celkem koukatelná. Postava Houbovouse byla dobrá, zápletka minimálně slušná a houbovýho Václava mi bylo hrozně líto, že se zamiloval do mrchy. Srážim hvězdičku za obří pýchavku, kvalitu televizní jakosti (aspoň se vyvarovali jakýchkoli počítačových triků, to už by byl konec) a to, že pan Jindřich nebyl vůbec fešný a že zůstal pod zotročujícím kouzlem pravděpodobně do smrti - proti lásce fakt nic nemám, ale když je vlastně nedobrovolná? Co je to za morálku? Tak nevím, jestli v téhle pohádce nakonec nutně dobro zvítězilo.(22.11.2009)
honz
Příjemná televizní pohádka. Dívka Líza je závistivou Bertou obviněna z krádeže, ale pravda nakonec vyjde najevo a Berta je vytrestána. Dobré herecké obsazení (s výjimkou Martina Zounara).(9.1.2012)
Kovaja
Pro mě moc pěkná pohádka s výbornýma hercema o houbách všeho druhu,to můžu.Kostka jako houbovej dědek naprosto supr(14.10.2008)
Jezinka.Jezinka
"Když se na mě tak křepce řehce, tak mi přinesla mi ty karbenátky, ale ať je to pořádná porce, mám hlad jako jezevec." Mužům, co si připadají vtipní a vypouštějí z úst nejapné poznámky a zejm. pokud nenechávají ruce v klidu (štípání do tváří a plácání přes zadek není, opravdu není nikomu příjemné), by se měl vyřezávat jazyk a přikovat ruce k tělu a to nejen v pohádkách. Není houba jako houba, některé houby jsou zjevně z umělé hmoty, ehm, třeba některé v téhle pohádce, větší už by byl snad jen atomový hřib. Nevím, kterou z těch dvou holek bych chtěla ve skutečném životě potkat méně, jestli tu, co by mi z kabátu na věšáku vybrala drobné z kapes, nebo tu, co by mi strkala pracky do jídla a užírala z mého talířku. Nejsem zrovna zdatný mykolog, ale wikipedia amanitu amorosu nezná, zato zná muchomůrku jízlivou, což je taky docela pohádkový název. Houbovous je dobrá pohádková postava, to "křoví" v hospodě taky, pominu-li působení houbového kouzla, je to uvěřitelné (ten kníratý úchyl by se mohl zamilovat i jen tak), ale místy všechny postavy v dobrém hereckém obsazení trochu přehrávají, až na Petra Kostku, u kterého jediného by to nevadilo, protože není "civilní" postava.(8.1.2012)
rakovnik
Hezká a příjemná pohádka, která mě osobně potěšila. Nejen pro to, že se natáčela taktéž v exteriérech, ale i slušným hereckým obsazením, vtipem a svižným dějem. Martin Zounar ještě není tak nechutný, jako v pozdějších televizních pořadech. U mě skor ona 4*.(10.1.2012)
sharka.68
Takovou hospodu U Kolodějů,tu bych brala...skvělá houbová kuchyně. Dobré kostýmy.(18.11.2009)
PavelZava
Roztomilá pohádka, holky Líza (A.Elsnerová) a Berta (K.Pollertová-Trojanová) se opravdu legračně perou, cukrováni Lízy a Jindřicha (Mário Kubec) je až dojemně legrační. Jinak jde o milou pohádku, která pobaví :-)(8.1.2012)
sunjata
Sice málo známá, ale velmi milá, dobře zahraná pohádka s kvalitním scénářem. Takovýchto slušných pohádek se dnes točí čím dál méně, přitom dříve to býval standard.(8.1.2012)
fara
Mám pro tuhle pohádku slabost. Hvězda dolů za Zounara.(14.6.2011)