foto

Mário Kubec

  • nar. 9.8.1964 (52 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mario Kubec vystudoval herectví na divadelní akademii múzických umění v Praze pod vedením profesorů Leo Spáčila, Františka Němce a dalších. Po absolvování divadelní fakulty rolí Petrucia (W. Shakespeare – Zkrocení zlé ženy), nastoupil do angažmá Národního divadla v Praze. Zde hrál po boku Josefa Kemra, Barbory Hrzánové, Jiřího Kodeta, Aloise Švehlíka, Josefa Somra, Rudolfa Hrušínského, Jiřího Adamíry, Simony Postlerové, Jany Preisové a dalších. Působil i na dalších pražských divadelních scénách, jako např. v divadle Na Fidlovačce, kde hrál s Oldřichem Lipským a Ladislavem Trojanem, v divadle Radka Brzobohatého atd.

Učinkoval v TV inscenacích, seriálech, filmech a pohádkách (Chlapci a chlapi, O moudré Sorfarině, Světla z pasáže, Osudné dveře, Zdivočelá země, Hříchy pro diváky detektivek, Trapasy, Zvoňte dvakrát, Muž v pozadí ad.). Režisér Juraj Herz si Maria vybral do filmu T.M.A. Ztvárnil také hlavní roli v komedii Westernstory. Režisérka Irena Pavlásková ho obsadila do třídílného TV filmu Bludičky.

Mario Kubec se také věnuje dabingu (Útěk z vězení, Kriminálka New York...). Tři roky učinkoval v přírodním westernovém divadle v koňských show, kde ztvárnil roli Vinnetoua.

Mario Kubec

Herecká filmografie

2016 Každý milion dobrý (TV film)
Rudý kapitán
2015 Stopy života - Derniéra (TV film)
2014 Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Osamělost (S01E01)
2013 České století (TV seriál)
Veliké bourání (1918) (E01)
2012 Stín smrtihlava (TV film)
2011 Westernstory
2010 Bludičky (TV film)
Cesty domů (TV seriál)
2009 Dilino a čert (TV film)
T.M.A.
2007 Světla pasáže (TV seriál)
Trapasy (TV seriál)
2006 Škola Na Výsluní (TV seriál)
2005 Miluj bližního svého (TV film)
Oběti: Živnostník (TV film)
Ulice (TV seriál)
3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
2001 Brnění a rolničky (TV film)
Černí andělé (TV seriál)
2000 Dřevěná Marika (TV film)
Řád saténových mašlí (TV film)
1999 Silák a strašidla (TV film)
1998 Čerte, tady straší! (TV film)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)
1996 Není houba jako houba (TV film)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Muž v pozadí (TV seriál)
O moudré Sorfarině (TV film)
1994 Celnice (studentský film)
Hrad stínů (TV film)
O zlatém pokladu (TV film)
V erbu lvice
1993 Jak se ztratit ve zlém světě (TV film)
1991 Lhát se nemá, princezno! (TV film)
Osudné dveře (TV film)
Pražský student (TV seriál)
1990 Jak s Kubou šili všichni čerti (TV film)
Jak Vojtěch pro princeznu do ohně skočil (TV film)
Radostný život posmrtný (TV film)
1989 Chtěla bych ten strom (TV film)
O čarovné Laskonce (TV seriál)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)

TV pořady

2013 Sejdeme se na Cibulce (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)
Vem si mě! (TV pořad)
2005 Zvoňte dvakrát! (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace