foto

Martin Zounar

  • nar. 26.5.1967 (50 let)
    Hradec Králové, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Martin Zounar je synem herce Miroslava Zounara a lékařky Marty Zounarové. Svým otcem sice nikdy nebyl k herectví veden, ale nakonec vystudoval Státní konzervatoř v Praze, následně hostoval v Národním divadle, v Divadle pod Palmovkou a v Divadle komedie. Ještě jako student se také začal objevovat ve filmu i televizi, první menší roli hrál ve filmu STAV ZTROSKOTÁNÍ (1983), poté dostal role v několika televizních inscenacích a seriálech. Jeho dodnes největší rolí byla postava Tomáše Soukupa v propagandistickém seriálu CHLAPCI A CHLAPI (1988). Na odpor kritiků a nezájem diváků narazila pak jeho hlavní role ve filmu VEKSLÁK ANEB STARÉ ZLATÉ ČASY (1994); opožděná filmová realizace kdysi populárního románu Pavla Frýborta se nepovedla. Do této doby také spadá Zounarův odchod z divadla a pokus o podnikání v několika oborech, který však skončil neúspěchem.

V dnešní době je Zounarova tvář (a také poměrně značná popularita) spojena především s komerční televizí Prima, a to nejen v různorodých zábavných pořadech, ale i například rolí v seriálech RODINNÁ POUTA (2004) a VELMI KŘEHKÉ VZTAHY (2007). Nadále ale hraje také v divadle, úspěšně se věnuje i dabingu, několik let měl také vlastní pořad na rádiu Kiss Hády.

Zounarovou životní partnerkou je Simona Brdičková, produkční na TV Nova, s níž má jednu dceru.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2017 Dukátová skála
2012 Probudím se včera
2011 Tajemství staré bambitky (TV film)
2010 Vyprávěj - ohlédnutí (TV film)
1998 Já a Karel (TV film)
1997 Červený kamínek (TV film)
Pták Ohnivák
1996 Není houba jako houba (TV film)
1995 Rabín a jeho Golem (TV film)
1994 Bludiště (TV film)
O Nesytovi (TV film)
Televize (TV film)
Vekslák aneb Staré zlaté časy
1993 Jak se ztratit ve zlém světě (TV film)
1992 Ať ten kůň mlčí! (TV film)
Život a dílo skladatele Foltýna (TV film)
1991 Giroflé - Giroflá (TV film)
Osudné dveře (TV film)
Šťastlivec Sulla (TV film)
Tankový prapor
Volavka (TV film)
1990 O nebojácné Bětce (TV film)
Princezna Slonbidlo (TV film)
1988 Nejen v těchto dnech (TV film)
Průšvih jako hrom (TV film)
Svědek času (TV film)
1987 Bratři (TV film)
O lesním království (TV film)
Pojď, dáme sbohem žízni (TV film)
Zatmění všech sluncí (TV film)
1985 ...nebo být zabit
Případ Platfus (TV film)
1983 Stav ztroskotání
1982 Bláznivé jaro (TV film)
1980 Hlas krve (TV film)

TV seriály

2017 Přístav (TV seriál)
Alfons je Pepa (S04E22)
Petr plete svetr (S04E19)
Milenka s.r.o. (S04E18)
další epizody (17)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Láska bez závazků (S13E29)
Mezi dvěma muži (S13E28)
Nikdy ti neodpustím (S13E27)
další epizody (46)
2016 Přístav (TV seriál)
Utopenec (S03E16)
Rybolap (S03E15)
Špičkové ženy (S03E14)
další epizody (48)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hodně štěstí, Ježíšku (S12E34)
Vaše noci mají křídla (S12E33)
Tonoucí se stébla chytá (S12E32)
další epizody (20)
2015 Přístav (TV seriál)
Tichá hospoda (S01E32)
Kýč z lásky (S01E31)
Had na prsou (S01E30)
další epizody (32)
Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Hon na lišku (S11E09)
Mezi dvěma muži (S11E08)
Krušné začátky (S11E07)
další epizody (7)
2014 Mazalové (TV seriál)
Zneuznaný džin (S01E08)
2012 Vyprávěj (TV seriál)
Prodloužená (S03E15)
2011 Aféry (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
Osmdesátiny (S03E13)
Burza (S03E12)
Akce Zet (S03E08)
další epizody (5)
2010 Vyprávěj (TV seriál)
Šok! (S02E16)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Vesnická balada (S02E09)
2007 Velmi křehké vztahy (TV seriál)
Četnické humoresky (TV seriál)
Formule (S03E07)
2006 Škola Na Výsluní (TV seriál)
2004 Rodinná pouta (TV seriál)
1998 Na lavici obžalovaných justice (TV seriál)
1995 Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Smrt na inzerát (E08)
1994 Laskavý divák promine (TV seriál)
1992 Hříchy pro pátera Knoxe (TV seriál)
Intimní záležitost (E01)
1991 Území bílých králů (TV seriál)
1988 Chlapci a chlapi (TV seriál)
1986 Bylo nás šest (TV seriál)
Období zkoušek (E06)
Píseň pro májovou Prahu (E05)
Výhra (E04)
další epizody (4)
Zlá krev (TV seriál)
Epizoda 7 (E07)
Epizoda 6 (E06)

Dokumentární

2014 Film o seriálu Mazalové (TV film)
Slunce, seno, 30 LET!
2012 Pavel Vítek: Mít sen a jemu se vzdát (TV film)
2011 Moto cestou necestou (TV seriál) - herec, vyp.
Epizoda 4 (S01E04) - herec, vyp.
Epizoda 3 (S01E03) - herec, vyp.
Epizoda 2 (S01E02) - herec, vyp.
další epizody (4)
Trasa D pražského metra
2007 13. komnata Martina Zounara (TV film)
1996 Žofín, ostrov vzpomínek a snů (TV seriál)
1994 Z rodu Přemyslovců (TV seriál)

TV pořady

2016 Kdo to ví? (TV pořad)
Pevnost Boyard (TV pořad)
Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2015 Taxi, taxi, taxi (TV pořad)
2014 Kdo je kdo? (TV pořad)
Překvápko! (TV pořad)
Souboj národů (TV pořad)
2013 Barrandovská abeceda (TV pořad)
Krampoloviny (TV pořad)
Máme rádi Česko (TV pořad)
Silvestr 2013 (TV pořad)
2012 Vtip za stovku! (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Bubo bubo (TV pořad)
Do roka a do dna (TV pořad)
Pečeme s láskou (TV pořad)
To byl náš hit (TV pořad)
Trampoty (TV pořad)
Vínečko (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Hádej, kdo lže! (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 TOP STAR magazín (TV pořad)
2007 Ber nebo neber (TV pořad)
Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
2006 Inkognito (TV pořad)
2005 Silvestr 2005 (TV pořad)
2004 Jak přežít nepohodu (TV pořad)
2003 Volejte Novu (TV pořad)
2001 Bylo nebylo v Silvestru 2001 (TV pořad)
Mňam aneb Prima vařečka (TV pořad)
SILVESTR 2001 (TV pořad)
2000 Deníček Ivety B. (TV pořad)
GO - GO šou (TV pořad)
Silvestr 2000 (TV pořad)
Věštírna (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
Čtveráci (TV pořad)
Zlatá mříž (TV pořad)
1998 DO-RE-MI (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
XXL (TV pořad)
1994 Caruso Show (TV pořad)
Český bodyguard (TV pořad)
Snídaně s Novou (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
V Praze bejvávalo blaze (TV pořad)
1990 Šaráda (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Těžkej Pokondr: Sketmen (Kretén) (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace