Reklama

Reklama

Ve jménu krále

  • Německo Schwerter des Königs - Dungeon Siege (více)
Trailer 2

Mladý silák, kterému nikdo neřekne jinak než Farmář, hospodaří na svém statku s krásnou ženou Solanou a synkem Zephem. Dozvídá se, že král verbuje – chystá se válčit proti strašlivým Krugům, zvířecím bojovníkům, jimž velí nemilosrdný Gallion. Do Farmářova domu zavítá Norick, starý muž, který ho vychoval. Farmářova žena odjíždí do vesnice prodat na trhu zboží. Mezitím farmu přepadnou Krugové, které ale Farmář statečně odrazí. Ihned spěchá do vesnice, kam už ale zabijáci rovněž dorazili. Přestože se místní srdnatě brání, mnoho jich zemře. I Solanini rodiče a synek Zeph; Solana je zajata a odvlečena. Farmář pohřbí mrtvé a s Norickem a Solaniným bratrem Bastianem se vydává hledat ženu... Gallion se spřáhl s vévodou Fallowem, královým synovcem, který tráví dny pitím a oddává se všemožným neřestem. Králův mág Merick ho proto nenávidí, Fallow už se ale vidí jako příští král. Gallion otráví královo jídlo, ze kterého okusí i Fallow. Gallion ho zachrání s podmínkou, že se s vojskem přidá k jeho Krugům. Ani král nezemře, přesto mu ale podle Mericka zbývá málo času... Zatímco proradný Fallow jednoho dne zmizí i se dvěma legiemi vojska, král shromáždí zbylé vojáky a vyrazí do války. Muriella, Merickova dcera, která byla do Galliona zamilovaná, se snaží vykoupit svou zradu tím, že se vydá ve stopách vojáků a využívá přitom svých nadpřirozených schopností. Farmář a jeho dva přátelé se zatím přes nebezpečný les dostávají k ležení Krugů, kde hledají Solanu. Jeden z Krugů Farmáře omráčí a Bastian mezitím najde svou sestru. Oznamuje jí smrt rodičů i syna a Solana je zdrcená. Farmář se probouzí spoutaný na zemi a přijíždí k němu Merick. Zatímco Fallow se s vojáky připojí ke Krugům, Farmář, kterého Merick dovede ke králi, se dozvídá, že je králův syn. Je překvapený stejně jako sám král, který už nedoufal, že se se svým ztraceným synem kdy shledá. Farmář ale o tuto výsadu nestojí a zpočátku odmítá zúčastnit se bitvy, která se chystá. Velením je tedy pověřen Tarish. Nakonec se Farmář přece jen připojí... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (433)

Disk odpad!

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem na to koukat hodinu a půl, na zbytek jsem neměl. Jako kdybych sledoval parodii na LOTRa. Ty letecké záběry jsou přinejmenším úsměvné, Jasonův bumerang epic fail a ta hudba - začala mě štvát po půlhodině. Strašná břečka. Tohle byl po Alone in the Dark můj druhý Uwe. AitD byla aspoň sranda, tohle bylo utrpení. Všechna vážnost je tak strašná, že ani není k smíchu. Zbylo jen děsivé dílo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Copak vy se tady u vás králi neklaníte?" Neštvěte Farmáře z Kamenného Brodu pitomými otázkami, zvlášť když nemá co ztratit a vypadá jako Jason Statham. Farmář se totiž právě rozešel rovnoměrným přímočarým pohybem vpřed, s mečem, bumerangem a magií vždy po ruce, a přitom zbavuje Krugy přebytečných hlav. Je to sice zlehka pitomé, ale taky řádně hrdinské a mému oblíbenému hereckému ansámblu pobíhajícímu po lese já prostě nedokážu dát méně než tři hvězdy. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak říká se, že Uwe Boll toho moc dobrýho nenatočil. A asi je to pravda; já od něj nic neviděl, kromě tohoto. Ve filmu se objeví spousta zvučných jmen, takže jsem neváhal a podíval se na to. A neprohloupil jsem, protože jsem se vcelku bavil. Všudypřítomné bitky mě bavily až do konce. Ostatní jsem ignoroval a soustředil se na boj, ve kterém šéfoval Jason Statham. Ačkoliv nemám rád němce, tento film doporučuji...65% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Akokolvek je Uwe zly reziser, aspon z casti si tyka s pojmami "obkukaj" a "skopiruj". Dungeon Siege sa chce takmer v kazdom zabere podobat na co i len trocha uspesne fantasy, (inspiracia hlavne LOTR by aj nevidiaceho oslepila jasnou ziarou). Ovsem je asi zbytocne hovorit, ze zatial co Jackson vyhral s LOTR "pohar majstrov", Uwe bojuje o zachranu vo vidieckej lige. I ked obcas sa mu sem-tam gol podari strelit - niektore kamerove oblety a scenerie maju aspon naznak cara...ale fakt iba niektore :). Vyskyt opakujucich sa zaberov (asi sa tocilo vacsinou iba na prvu dobru ;) ako i civilsitov v zabere su potom usmevnymi nechcenymi vsuvkami. Od totalneho dna Uweho nastastie delia dva ludske faktory: 1) Jason Statham, ktory sice pod Bollovym vedenim uspesne potiera co i lne naznak charakteroveho herectva (to sa ovsem bez vynimky dari aj ostatnym hercom s vynimkou Matthew Lillarda - ktoreho ocividne prehravanie je nepopieratelne zamerne), ovsem v bojovom mode aj napriek chaotickemu strihu uspesne dokazuje, ze nalepku action hero nenosi nadarmo a vie narabat aj s mecom. Uspokojenie v tejto oblasti okrem Jasona zabezpecuje aj samotny choreograf bojovych sekvencii - Tony Ching Siu Tung (z tohto milenia: od Hrdinu cez Klan lietajucich dyk az po nedavnych Warlords), ktory za danych podmienok dokazal vyzdimat z ponukaneho potencialu maximum. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ve jménu krávích lívanců! Uwe, udělej lidstvu službu a skoč už si někam - třeba do výtahové šachty, do Macochy nebo aspoň tou dutou hlavou do zdi! Kdyby stupidita nadnášela, tak by mi včera večer televize prorazila strop a opustila zemskou atmosféru. Což by mělo za následek zničení Země, protože by E.T. brali vyslání Tvého zvratku do vesmíru jako zvlášť brutální útok a jistě by se postarali, aby nepřežila jediná buňka z kohokoliv, co má s tvůrcem "Ve jménu krále" společný byť i jen živočišný druh, dost možná by pro sichr vyhubili veškeré savce! A víš, co je na tom nejsmutnější, Uwe (kromě toho, že Tví rodiče byli sourozenci... už několikátou generací)? Tohle ve skutečnosti ani není to nejhorší, čím ses na filmovém průmyslu provinil. Protože akcechtivá mrňata do 10-ti let věku mohou být spokojená - já bych tedy byla, i když ten v hadrech oděný plešatý dědek v hlavní roli by se mi nelíbil. "Dungeon Siege" je tupá německá mlátička, kdy hlavní hrdina se svou partou jde a kydlí tisíce příšer za hodinu. Do jisté míry je to i zábava, i když ji brzo utne nudný stereotyp. Její filmové zpracování má něco málo kladů: 1) hezkou výpravu 2) sem tam povedený efekt 3) spoustu více či méně známých herců. Poslední bod je obzvlášť zarážející - to vážně nevěděli, do čeho lezou, neznali jméno režiséra? Nebo jim bezprostředně hrozil osud žebráků a bezdomovců? Nevím, nakolik se na tom podepsal dabing a legrační dialogy, ale jejich herecké výkony stály za starou fekálii. Takobý vrchní záporák Rej Blijota cenil zuby v úsměvu, co měl být superpadoušský, no pořád vypadal superpedofilně. A k tomu dostal kostým, co Uwe čajznul z vedlejšího studia, kde se natáčel film o gestapácích. Neustále cukrkandlující hudba v pozadí mi dala úporně zavzpomínat na seriál "Dr. Quinnová". Hovínkem na tomto dortu ze zblitků byly bitevní scény: se spoustou nelogických manévrů (např. proč se pořád nějaké jednotky vysilovaly šplháním na stromy, když jedinou funkcí pak bylo ze stromů seskočit?), bojových kreací, z nichž by dostal mozkovou příhodu každý fyzik (angažováni létající ninja pingpongové) a s ohledem na nejmenší diváky chybí krev - tedy lidská krev, ze zlounů tryská ropa a stoupá černouhelný dým. No, Uwe, už jsem Tvou urážkou fantasy žánru zavraždila spoustu času, měla bych se věnovat něčemu smysluplnějšímu. 29% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Prvý verejný zostrih filmu bol dokončený osem hodín pred premietaním. Uwe Boll osobne letel filmom z Vancouveru do Los Angeles. (Arsenal83)

Související novinky

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama