Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanouškovská sci-fi parodie plná komediálních prvků na téma Star Trek vs. Babylon 5 pojednává o dvou paralelních vesmírech. Na jedné straně flotila vedená lodí CPP Startkopancem a jejím kapitánem Pirkem. Na straně druhé pak velitel lodi Bagdádomon - Šerypáj a jeho bitevní křižníky. Co se stane, když se kapitánu Pirkovi zachce po ovládnutí Země? A co potom, když mu jedna Země nestačí? (Fix)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (44)

Nemo7 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se Spaceballs je to slabší parodie. Objevilo se pár skvělých momentů (Černobyl, obsazování nových planet .. ), ale bylo jich málo-hlavně v první půlce filmu. V druhé půlce zmizely skoro úplně a film mě i nudil. Kdyby scénář trošku více propracovali, tak mohl tento film být daleko lepší. Technické zpracování ovšem bylo na velmi vysoké úrovni (na amatérský film). ()

Schnitzl 

všechny recenze uživatele

Jak již název napovídá, jde o parodii na Star Trek a správný fanoušek odhalí i Babylon 5. Naprosto geniální spojení těchto dvou kultovních děl, dochucené diktaturou, tyranií a rozpínavostí ve stylu Sovětského svazu. Je třeba mít na paměti, že se jedná o film amatérský a herecké výkony tomu odpovídají, nicméně komediálnosti Star Wrecku to jen dodává grády. Co se týče vesmírných lodí a bitev, grafika je téměř na úrovni předlohy. Pro běžného diváka hodina a tři čtvrtě smíchu, pro znalce originálu nutnost. ()

Reklama

severus 

všechny recenze uživatele

Všichni píšou o skvělé parodii na Star Trek, tak napíšu o skvělé parodii na Babylon 5. Pobavil mě projev Sheridana i velvylanec Kosh. S trochu lepším scénářem a lepšími herci by film klidně mohl vyrazit do distribuce. Jak se jim amarérsky podařilo udělat bitvu, která je od originálů k nerozeznání je mimo mé chápání. Už nikdy neberu argumenty, že se v Česku nedá natočit pořádné sci-fi. Koukejte se naši filmaři a učte se. ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Kapitán Pirk je hlavní hrdinou finské fan parodie na Star Wars. Na amatérský film neuvěřitelně kvalitní efekty i herecké výkony (efekty jsou v mnohém lepší než v původním seriálu). Pár geniálních gagů (Černobyl, plamenomet), z nápadu by byl perfektní krátký film tak na deset dvacet minut. Jenže ono to má víc jak hodinu a tři čtvrtě a proto je to trochu nudné. Fajn, tak pojďte ovládnout svět. Nějaké otázky? ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Skutečnost, že se jedná o amatérský film, je na pohled znát především jen ze scén z interiárů a z "hereckého" obsazení, jelikož technická stránka (vesmírné bitvy) je jinak brilantní. O to víc zamrzí, když už si tvůrci dali s takovým projektem práci, proč i obsah příběhu a humorný náboj nevypracovali do hodnotnější, přesvědčivější a ucelenější podoby, protože pak by se mohlo jednat o vskutku parodickou perlu. To platí zejména pro první půlku filmu, která svou nudnou zbytečností filmu vyloženě ubližuje. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se v Helsinkách a okolí města Tampere. (Cheeker)
  • Scéna, ve které pochodují vojáci směrem k finskému parlamentu, byla přerušena policií, která kontrolovala nahlášenou skupinu ozbrojených mužů před parlamentem. Situace se zklidnila, když zjistili, že se jedná o vodní pistole, všechna povolení byla v pořádku a natáčení mohlo pokračovat. (Cheeker)
  • Počítače v ruské jaderné elektrárně jsou Commodore 64. (Cheeker)

Související novinky

Star Trek po česku!

Star Trek po česku!

22.07.2007

Asi bychom jenom ztěží našli kultovnější sci-fi sérii, než je Star Trek. V úvahu připadá ještě Lucasovy Hvězdné války, ale ty nemají tak bohatou historii. Už tomu bude 41 let, kdy byl první díl Star… (více)

Reklama

Reklama