Reklama

Reklama

Nebezpečná známost

  • Norsko Naboer (více)
Trailer

VOD (1)

Některé dveře by měly zůstat zavřené
Johna právě opustila přítelkyně Ingrid. Ten den se nechá svést do mystického a děsivého světa, ve kterém není možné rozpoznat lež od pravdy. Krátce poté co se Ingrid od Johna nadobro odstěhuje, potká John dvě sousedky, které se chovají velmi zvláštně a svůdně. Vypadá to, že o Johnu a Ingrid hodně vědí. Dokáže John odolat jejich uhrančivosti nebo jde v tomto neobyčejném erotickém thrilleru o něco více? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Aky by bol súťaž o skutočnú Miss Nórska, ktorá má vyzerať ako bežná žena v populácii, tak by musela byť mixom Downa so skriveným plechom. Ale oni si to zrejme neuvedomujú, pretože tu dve "fešandy" ašpirujúce na Aspergera líznutého chorobnou deformáciou dokonca povedia: "Prečo by si dve ženy, dve aktraktívne ženy chceli dať pred barák ťažkú skriňu". Tak to teda nie, veď tá skriňa bola atraktívnejšia než všetky ich atribúty dokopy. Divák sa miestami nestačí čudovať, že za krásky samy seba považujú ženy, ktoré si v životopise píšu tesne po tridsiatke, no v skutočnosti vidíte takmer dôchodkyne s rapavými pätami. Ešte aj ten chlapák vyzeral ako keby narazil do soba. Inak, scenárista a režisér musel pozerať veľa prasačiniek, aby toto dokázal napísať. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Správný psychofilm, který začíná šílenstvím a postupně vás vrací zpátky do reality, jediné co mi na filmu vadí, že tvůrci ho trošku nenatáhli, protože tahle podivaná se mi opravdu líbila. V bytě jsem se ztrácel a tápal, říkal jsem si: "Co se to sakra děje? Tohle snad není normální!" No prostě film si mě zjískal poměrně snadno. Ve chvíli kdy jsem byl uplně zmaten tím jak se film vyvijí jsem se podíval na časomíru a chybělo necelých 20 minut do konce což mě velice zamrzelo. I když jsem během té krátke doby dostal odpovědi na všechny své otázky, mohli tvůrci nechat děj ještě chvilku běžet. Scéna kdy příjde na konci na návštěvu ten muž a otevřou se dveře mě dostala uplně nejvíc, to uvědomění si toho o co celou dobu šlo... Mazec. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Výborný psycho-mysteriózní thriller, ve kterém celou dobu moc nevíte, která bije, až na konci je nám veškeré dění vysvěleno. Tyhle filmy já prostě žeru. Navíc krátká stopáž - to můžu jen pochválit a smekám hlavně před tou skvělou nervydrásající a tajemnou atmosférou tohoto severského snímku. 75% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

!!! Možný spoiler!!! . „Lidé jsou buď úplně stejní nebo naprosto odlišní.“ Johna opustila přítelkyně a krátce na to je požádán sousedkou o pomoc a tímto okamžikem se ocitá v podivném světě za vedlejšími dveřmi. Postupně se začíná ztrácet nejenom v bludišti bytu svých sousedek, ale i v bludišti své mysli, v perverzních sexuálních fantaziích, v zoufalství opuštěného člověka. Hodně podivný film, který mi něčím připomínal Mechanika, ale tahle halucinace je podle mě lepší. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se netajil svou tolerancí k jisté míře sexuálního násilí, ale vyměňovat si s něžným pohlavím pěsťovky do čenichu a potom souložit v krvavé lázni žádné z mých úchylek nepřipadá vzrušujcí. Co na tom, že to jsou jenom typicky severské ujeté představy, když se mi při nich ani jednou nepostavily napětím chlupy na zádech a k lehce nechutnému konci jsem se pouze pronudil při chudákově zmateném pobíhání po nekonečně velkém bytě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Kristoffer Joner získal v roce 2005 Amanda Award v kategorii nejlepší herec. (Cheeker)
  • Jak režisér Pål Sletaune později uvedl, měl po dobu zhotovování filmových inscenací puštěnou hudbu k filmu Alfreda Hitchcocka Psycho (1960), který byl jeho největší inspirací. (Conspi)
  • První norský (v koprodukci) film, který dostal rating 18+ za posledních 17 let. Předtim to byl film Hotel St. Pauli (1988). (ČSFD)

Reklama

Reklama