Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Nedokážu určit, co je to film noir. Já se těšil na solidní kriminálku a nakládačky, ale dostal jsem jen zlomek co jsem chtěl. V časovejch sekvencích jsem se ztrácel jak dítě v supermarketu a po celej film jsem z toho nevybruslil. Režisér tam chtěl mít všechno, a trochu to přeplácal. Za bitky, příběh a zpracování je to za tři hvězdy a tu zmatenost mi už nikdo nevymaže. Velká škoda. Ale bylo to předvídatelný jako prase. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dosť slabý hongkonský akčňák, kde to ako-tak nad hladinou drží jedine namakaný Donnie Jen. Sammo Hunga som mohol keď už tak v komédiách, kde sa jeho zavalitá postava do komediálnych scén hodila. Krimi zápletka sa silou mocou chce podobať na "ameriku" a nevychádza jej to ani náhodou. A to aj po technickej stránke - hrozná kamera, strih, trápne spomaľované scény. Hlavne na nepodarených dramatických scénach to vidno najviac. Tak iba akčné súboje, teda aspoň tie s Jenom, sú štandartne dobré - záverečný súboj je nadštandart. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Stačilo trochu dynamičtěji zrežírovat první hodinu filmu a bylo by to za stovku. Jedná se v podstatě o kriminálku, která se ve své druhé polovině neuvěřitelným způsobem rozjede, co se akce týče a třeba souboj teleskopický obušek (Yen) versus dýka (Wu Jing) je naprosto nadstandardní záležitostí. Totéž se dá říci o závěrečném duelu, kde pětapadesátiletý Sammo Hung předvádí, že zdaleka nepatří do starého železa. Drsnou atmosféru podtrhne tlustou čárou konec, hrozivý, depresivní a nečekaný pro obě válčící strany barikády. Celkově neobyčejný zážitek s dobrými herci, tvrdou zápletkou a ještě tvrdším rozuzlením. ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Hongkongský film není Hollywood. O tom žádná. Nemusí se vám to líbit, co ale nelze neuznat je jeho originálnost, možná pramenící z čínské estetiky (pekingská opera, zenová filozofie, literatura wuxia). Yip ve filmu SPL nemá problém – stejně jako spoustu dalších hongkongských režisérů všeho ražení (komerční, kultoví,...) – s extrémem, hyperbolou, dotykem surealismu. V jakém jiném filmu uvidíte souboj (moment souboje s "big bossem" jako v počítačových hrách) tlusťocha s s chlápkem, který vypadá jako tanečník salsy (Donnie Yen), a který poté co přizabije tím, že ho hodí na stojan s flaškami, vytáhne nerozbitou láhev, která přežila tloušíkův pád, a nalije si drink... načež tlusťoch prokopne sklem v mrakodrapu, čímž způsobí, že balerín dopadne na auto čekající bossovy manželky, která tím příjde o život. Pokud chcete vidět dobrý triller o policajtech, kteří řeší střet ideálu s relitou, otázku morálky, loajality... sáhněte – vedle Volavky, filmů Johnnyho Toa a Johna Woo – po SPL. Pokud máte rád/a trillery, možná budete mít nutkání hodnotit i 5 hvězdami. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ještě jednou ne. Už na mě prostě tyto typy filmů nefungují. Kdysi jsem opravdu zbožňoval všechny ty HK rubačky z hloupými příběhy hloupým chováním postav a typicky nehumorným humorem co byli vyloženě postavený jenom na špičkových bitkách. Fakt když mi bylo 12 byl jsem nadšenej, ale dneska už mě to prostě neuspokojuje to co mi i v tom dětství přišlo stupidní mě dneska vyloženě sere a jenom skvělý souboje to nezachrání a to fakt miluju všechny ty starý klasiky typu Red force, Ultra force, Tiger cage nebo Iron angels, ale dneska už to prostě jaksi není ono no a pokud je Raid údajně vrcholem současných Azijských rubaček, tak pro mě je to jenom lepší průměr no a tohle je ještě slabší, takže to zákonitě musí být podprůměr. Bohužel ani těch fajtů si zase tolik moc neužijme Donnie a Sammo furt v dobrý formě, ale choreografie soubojů je dost průměrná a tuctová zkrátka nic moc. Nevím no zdejší nadšení nesdílím a do červený bych ten film fakt necpal.45% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama