Reklama

Reklama

Zóna smrti

  • Hongkong Sha po lang (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mafiánský boss Po (Sammo Hung) zabije detektivu Chanovi (Simon Yam) bratra. Ten brzy pochopí, že Po nikdy nebude za svůj zločin pykat a odejde do výslužby. Jeho nástupce Ma (Yen) je zásadový policajt zběhlý v bojových umění, který má však pověst násilníka. Znovu se ujímá případu a společně s bývalým detektivem Chanem se pustí do rozmetání Poova gangu. Dokáží ho dva policajti zatknout v jednom z nejkrvavějších soubojů všech dob? (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Hongkongský film není Hollywood. O tom žádná. Nemusí se vám to líbit, co ale nelze neuznat je jeho originálnost, možná pramenící z čínské estetiky (pekingská opera, zenová filozofie, literatura wuxia). Yip ve filmu SPL nemá problém – stejně jako spoustu dalších hongkongských režisérů všeho ražení (komerční, kultoví,...) – s extrémem, hyperbolou, dotykem surealismu. V jakém jiném filmu uvidíte souboj (moment souboje s "big bossem" jako v počítačových hrách) tlusťocha s s chlápkem, který vypadá jako tanečník salsy (Donnie Yen), a který poté co přizabije tím, že ho hodí na stojan s flaškami, vytáhne nerozbitou láhev, která přežila tloušíkův pád, a nalije si drink... načež tlusťoch prokopne sklem v mrakodrapu, čímž způsobí, že balerín dopadne na auto čekající bossovy manželky, která tím příjde o život. Pokud chcete vidět dobrý triller o policajtech, kteří řeší střet ideálu s relitou, otázku morálky, loajality... sáhněte – vedle Volavky, filmů Johnnyho Toa a Johna Woo – po SPL. Pokud máte rád/a trillery, možná budete mít nutkání hodnotit i 5 hvězdami. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Ja ten Hong Kong proste milujem! Okrem luxusných mlátičiek to má tú skoro až noirovskú atmosféru ( + hlavný námet z drsného harryho a scenáristicky výdatne podojeným Killerom Johnnyho Woo). Donnie Yen má u mňa nášlap na pozíciu najväčšieho ázijského frajera (Jackie, tras sa!) a Sammo Hung ma svojou kondičkou neprestáva prekvapovať ani s narrastajúcim vekom a pupkom. Proste šmak! Veľký! ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

UUumm.. Co dostanem když zasadíme do filmu Dvě největší Martial Arts Legendy proti sobě? Poutavý,sadistický, Akční film s perfektní Choreografií! Musím řici, že místy jsem se dokonce i nudil, poněvadž v první hodině se toho moc neudálo, ale naštěstí v poslední půl hodině mi naservírovali parádní Čínské Peklo! Kung-fu smíchané ze StreetFightem nemohlo dopadnout zle! Finální scéna mezi Donniem a Sammem působila tak krvavě a bolestivě, že stojí za to, tenhle flick Vidět!! 70% ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ozvěna zlatých časů hongkongských kriminálek - zvlášť pokud jde o téma, atmosféru, martial arts výkony a úroveň filmařského zpracování. Jen mi bylo líto toho lacině digitálního obrazu, jenž ničí onu tradiční pohlcující atmosféru neonové metropole, bez níž si hongkongské městské thrillery málem neumím představit. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Pomerne vyrovnaná melancholická jazda ťažiaca z ponurej atmosféry temných špinavých mestských uličiek presvetlených neónmi, v ktorých sa na pozadí brutálnych rytmických súbojov bojovníkov, ktorým v žilách koluje adrenalín, odvíja tradične vyrozprávaný osudový príbeh dvoch mužov, ktorých spája pomsta (motív preliezajúci skrz na skrz žánrovou HK filmografiou, v súčasnosti často figurujúci aj v tej juhokórejskej). Podobne ako mnohé HK žánrové filmy prvej polovice prvej dekády druhého milénia je technická stránka jedným z najslabších aspektov, ale pri intenzite surovej akcie, počas ktorej nahromadený testosterón priam odkvapkáva z plátna, a perfektnému (s obrazom až prekvapivo zladenému) dunivému hudobnému podmazu niet času venovať tomu väčšiu pozornosť. Tú si naopak získava zručná montáž podporujúca zakčnenie pasáží prichádzajúcich po prekvapivo pomalom úvode do deja v zhruba prvej polhodine, ktorá pripravuje pôdu na tú pravú rozpravu o morálke, zločine a treste (v Hong Kongu sú zrejme veľkými fanúšikmi antiky). V záverečnom masakre dej ešte naberie spád a stret Donnieho "Ip Mana" Yena a legendárnej železnej päste 80. rokov, Sammo Hunga (vo vážnej zápornej roli, ktorá je ho hodná) je absolútnym vrcholom a pasuje S.P.L. do role jedného z najambicióznejších trhákov roka 2005 z národnej produkcie. Po jemnej revízii dojmov a rozležaní v hlave sa teda prikláňam k solídnym 4*. 80% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • Film měl původně blíže odhalovat vztah Jackyho Wu a Sammo Hung Kam - Bo, ale Wilson Yip neměl dostatečný rozpočet. (TomikZlesa)
  • Donnie Yen v roce 2005 vyhrál Hong Kong Film Award v kategorii nejlepší akční choreografie. (Epistemolog)
  • Film neměl původně obsahovat tolik bojových scén, to se však změnilo, když byl do filmu obsazen Donnie Yen. Na jeho žádost byly tyto scénu do příběhu dodány. Jedná se hlavně o boj Donnie vs. Jacky Wu a závěrečný boj. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama