Reklama

Reklama

Angel-A

Trailer

Obsahy(1)

Každý máme svého Anděla.  Gangster pařížského podsvětí André má dluhy, vymahači jsou mu v patách, a tak se rozhodne skoncovat se životem. Na mostě, odhodlaný ke skoku, však není sám. Spatří krásnou dívku Angelu, která se chystá udělat to samé. Jejich pohledy se letmo setkají a nádherná neznámá se vrhne dolů. André neváhá, skočí za ní a zachrání ji. Vděčná Angela je pro něj ochotna udělat cokoliv. Když se jí André svěří se svým trápením, kráska ho zbaví všech dluhů. Proč to ale udělala? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Z filmů, které jsem zatím viděla od Luca Bessona (myslím ty, co režíroval), můžu zmínit jen jeden, a to Pátý element. No a teď také Angel-A. Film je to zajímavý, netradiční, člověk ani chvilkami neví, co si o něm má myslet. Už to černobílé zpracování na první pohled zaujme. Herců zde moc není, takže je šance ukázat se prakticky pro dvě postavy. A myslím, že představitelka Angely se ukázala dobře. Neotřelý námět zaujme taky. Film má ale své mouchy, které já například spatřuji v čas od času se objevujících nudných scénách, dlouhých dialozích... Ještěže celková délka je jen něco pod hodinu a půl, bohatě to stačí, jinak by se člověk takového filmu s tak rozvleklými scénami asi brzy nabažil. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý film, který překvapivě potěší i černobílým provedení, kde se Besson ani neuchýlil k tomu, že by na konci použil celou barevnou paletu, i když k tomu děj skoro vybízel. Hezký romantický příběh, který je trochu drsnější, ale možná ne až tak drsný, jak byste si přáli, aby to bylo výjimečné a ne jen zběsilá hra na diváka. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Řada kritických komentářů uživatelů a jejich nízké hodnocení nepochybně vychází ze zklamání, že Luc Besson nenatočil novou Nikitu nebo Leona, zkrátka a dobře čekali jiný žánr a jiný děj. Poté, co si Besson vydobyl respekt ve francouzském filmovém průmyslu svými akčními snímky, mohl si dovolit experimentovat i s jinými žánry a pokusil se vytvořit poetický romantický film o vztahu anděla a pozemského hříšníka. Potíž je v tom, že ta poetika na plátně moc nefunguje, protože chemie mezi Debbouzem a Riou Rasmussen z řady důvodů nefunguje rovněž. Angel-A po pravdě funguje přesně do okamžiku, kdy se na plátně objeví Angela, a to je pohříchu moc brzy. Ten film měl být natočený jako čistokrevná komedie, protože Jamel Debbouze má velké komediální nadání a ve filmech nebo nebo televizních šou je obsazovaný především jako bavič. Rie Rasmussen je především modelka a celebrita, která by nejspíš komediální roli utáhla, ale tuhle melodramatickou polohu by měla potíž zvládnout i zkušená herečka. Snímek se zkrátka tváří moc vážně a snaží se prodat vztah, kde je dívka o půl metru vyšší než její nápadník. Je to naivní, nedomyšlené a ve svém důsledku nefunkční. Z hlediska tvorby Luca Bessona se to dá považovat za nepodařený experiment. Celkový dojem: 40 %. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja vôbec nechápem kontroverznosť tohoto filmu. Buď má nízke, alebo vysoké hodnotenia. Mne pritom pripadal ako priemerná, celkom príjemná a naivná rozprávka z moderného Paríža. Problémom asi bolo, že ju natočil Besson a s tým spojené očakávania. Má to predvídateľný dej, celkom sympatické postavy, pekný čiernobiely vizuál a mne to ku šťastiu stačilo. Príbeh jedného bezvýznamného gangstera, ktorý ešte nepočul, žeby ho mal niekto rád a anjela, ktorý ani nevie, kto poriadne je, takže sa museli osudovo stretnúť a podľa hodnotení tak tým niekoho dojali a niekoho nasrali. Ja som im to prial, ale ich ďalšie osudy ma nezaujímajú. Scenár mohol byť rozhodne prepracovanejší. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nějak asi začínám Bessonovi pořádně přicházet na chuť. Opět neměl potřebu vytasit na diváky nic složitého. Naservíroval divákům jednoduchý a milý pohádkový příběh o čmoudovi, kterého odevšud vyhazují (dokonce ani ve vězení si ho zamknout nechtějí) a kterému tikají poslední hodiny života, načež do jeho života na poslední chvíli vstoupí anděl - žena, která dá jeho životu smysl. Trošku cítím ve filmu připodobňování našich drahých poloviček právě k andělům. Těžko říct, zda je to jen můj pocit, nebo režisérský záměr. Náš čmoud se tedy postupně učí žít, všímat si všech těch krás kolem sebe a vyplout z materiálního vězení a být konečně volný a svobodný. Na oplátku něco málo naučí i svého andílka. Sledujeme tedy přerod permanentně napjatého člověka, který je věčně nespokojený, neboť se stále za něčím žene a nedovede cítit radost z dílčích úspěchů, protože stále před sebou vidí nějaký problém. Tahle celková myšlenka je opravdu krásná. Film nádherně obsáhl řešení existenčních otázek a všechno proložil jemnou romantikou. Besson umí dokonale pracovat s mými emocemi a ani tato pohádka mě nenechala chladným. Krásná byla i čmoudova průvodkyně Rie Rasmussen, na kterou se mi moc hezky dívalo. Líbilo se mi i zdravě rasistické zvolení černobílého formátu, které dokonale zdůraznilo ústřední černobílou dvojici. Pochvalu si zaslouží i naprosto vynikající hudba. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film měl premiéru ve Spojených státech na filmovém festivalu Sundance 2007 . (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Paříži, převážně v lokalitách Montmarte a Seine River a také ve studiu Eclair. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno