Reklama

Reklama

Princezny nejsou vždycky na vdávání

(TV film)
  • angličtina Princess Are not Easy to Get Married (festivalový název)

Obsahy(1)

„Tu si neber, to není ta pravá,“ radí kouzelný zvoneček princi Marianovi, když si donucen otcem a tetou Aurelií přivede domů na námluvy první princeznu. Ta druhá dopadne úplně stejně. Nakonec si ale princ přece jen tu pravou královnu svého srdce najde a není ani tak daleko. Madlenka, jeho kamarádka z dětství, není sice ani vznešená, ani bohatá, ale je hodná, pracovitá a hlavně už dávno ho má ráda. A princ si konečně uvědomí, že i on tu prostořekou kamarádku miluje... Veselou pohádku se zpívajícím zvonečkem natočila režisérka Jiřina Pokorná-Makoszová s Dagmar Veškrnovou a Ondřejem Havelkou v hlavních rolích. Tetu Aurelii ztvárnila Laďka Kozderková. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Díky Petru Nárožnému a Ondřeji Havelkovi i docela slušná pohádka, ač natočená ve studiu. Zvoneček a jeho zpěv si ještě pamatuji z dětství. Vzhledem ke stopáži je to celkem oddychová, nenáročná záležitost s klasickými pohádkovými motivy - tři princezny, kvalitně zobrazené špatné vlastnosti. Jen ta Dáša mi tam neseděla. Mě totiž nikdy nepřišla krásná a už vůbec ne jako dobrá herečka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po Vlaste Janečkovej a Svatave Simonovej som natrafil na ďalšiu českú režisérku, Jiřinu Pokornú - Makoszovú, ktorá celú svoju profesionálnu kariéru zasvätila práci na realizácii televíznych rozprávok. Podobne ako prvé dve menované filmárky, má i ona na svojom konte množstvo rozprávkových inscenácií, ktoré natočila v priebehu rokov 1969 až 1994. Ja som siahol po jej titule z roku 1985, ktorý nesie názov "Princezné nie sú vždy na vydaj". Princ Marian sa pri výbere nevesty spoľahne na odporúčanie a rady kúzelného zvončeka, ktorý mu prezradí dôležité informácie o jeho potencionálnych nevestách. Tri vydaja chtivé princezny budú veľmi prekvapené, čo sa o nich Marian dozvie. Ani jedna z nich nebude mať u neho šancu, pretože takéto princezné nie sú súce na to, aby sa stali jeho manželkou. *** ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Průměrná televizní pohádka z 80. let s otřesnými interiéry za pár korun. Zřejmě pan režisér má rád bláto, protože všechno je do hněda, a to se mi fakt nelíbilo. Začne to tak, že ušišlaný Petr Nárožný v roli krále se rozhodne oženit svého syna. Bohužel žádná z princezen není vhodná. Jedna je líná, furt by jen spala, další zase jen na peníze.... Nakonec se tou pravou stane obyčejná holka. Princ sice to sám ví, ale i tak mu musí poradit k výběru zvoneček. To byla asi taková největší zajímavost v pohádce, ačkoliv jeho zpívání strašně skřípalo do uší. A pak samotný princ? Jako Havelka? Ne, to fakt ne. Ten se hodí do pohádek na obyčejný chasníky, ale ne na prince. [871. hodnocení, 37. komentář, 62%] ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Banální vyprávěnka o tom, jak ta pravá nevěsta pro prince není z rodu bohatých princezen, ale hubatá holka z podzámčí. Ten, kdo odhalí pravou podstatu každého je zvoneček, který mají pověšený na zámku nad dveřmi a Bůh ví, jak mu současný král ucpal srdce (zvon nemá pusu, tak se asi ucpává srdce, i když to zní divně), že se za něj, dnes již zesnulá, královna provdala. A právě kvůli tomu strašně chytrému zvonečku si tu pohádku pamatuji z doby, kdy jsem ještě byla malá a věřila jsem, že zvony můžou mluvit. ()

milanista 

všechny recenze uživatele

Dětskýma očima zdařilá pohádka. Moje děti ji mohou vidět vícekrát a pořád je baví. Jinak samozřejmě pohádka s klasickým dějem o hloupých, či neschopných princeznách a chytré chudé dívce. Ale výkon Petra Nárožného pohádku staví na vyšší level. Nárožný a jeho humor je kořením celé pohádky. Když se po létech dívám, myslím, že Laďka Kozderková nám trochu chybí... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama