Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (427)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Dle očekávání super zábava . Tyvole, tykrávo, to by se člověk posral, rozumíš mi, ne? To abych jenom zůstal ve slovníku představení, které skládá krásný hold obecné češtině. Nekorektní Čvrtníček se zkrátka na podobný humor hodí a sedí mu  a mistr Lábus dokázal se svým básnickým projevem a smyslem pro recitaci a pro pozorování lidí dát     všem těm vulgarismům nový rozměr. A i Polášek opět  ukazuje, že by si zasloužil využívat víc.. Pouze vsuvky  vlasatého zpěváka mi bohužel  přišly jen jako vata (snad jen na závěrečné Queeny.) Naopak mě hodně pobavily i krátké bonusové materiály. Za chvilku je konec, ještě je neděle, a tejden je v prdeli.  ()

HappySmile 

všechny recenze uživatele

Sice mám Čtvrtníčka i Lábuse ráda, ale vypadá to, jako by tady nevěděli, jaký divák na tohle půjde do divadla. Myslím, že někdo, kdo jde na inscenaci typu "ty vole, to je ale čůrák ta mrdka", asi není zrovna milovník opery, která byla jednou z hudebních vložek. Písnička "We Are the Champions" už byla v pohodě, ale hodila by se na úplný závěr, kde místo toho bylo další fildikání, které opět asi již zmíněného diváka nezaujme. Ovšem chlapci to přečetli pěkně a Poláškova scéna s odposlechem Lábuse a Čtvrtníčka a jeho vlastním výkladem slov: " ... a diváci - vidíte, nesmějte se, oni vám v zákulisí říkají mutanti" neměla chybu. ()

Reklama

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

20% - Každý zajímavý nápad na celý večer zábavy nestačí. Odmyslím-li si všechny ty vulgarismy, je tato hra strašná, ale fakt ukrutná nuda. Vycházeje z toho, že z Ivánka lidé často citují, dá se říct, že zde máme tu čest s možná největší propagací a populirazí sprosté řeči v historii moderní češtiny. A tím já se skutečně nebavím. Jednak, protože je to nuda, ale taky trochu z principu ;o) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při nejnovější fotbalové aféře – kauze Bebr jsem si vzpomněl na tuhle ujetou divadelní Čtvrtníčkovu hru, plnou vulgarit, jedovatého humoru a „výlov Horníkových kapříků“. Na jednu stranu to bylo docela vtipné, na druhou místy až trapné, no a na tu třetí reálné zobrazení našeho fotbalu (Starka, Horník, Pelta, Bebr, historie Sparty a jejich titulů, připískávání Slávii…) – až je z toho jednomu na blití. Jako zasmál jsem se tomu, doprovodný orchestr super, pěvecké vložky Daniely Raichové a Petra Wajsara z prominutím otřesné.70% ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Kratší divadelní hra o třech lidech, kteří předčítají odposlechy fotbalových rozhodčích a funkcionářů. V podání Lábuse a Čtvrtníčka je to naprosto skvělé a Polášek jako rozhodčí s moravským přízvukem taky pobaví. Mnoho sprostých slov, dementních hlášek a perfektně primitivních vět. Jedno shlédnutí nestačí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama