Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí jsou to poctivé čtyři... záplavy sprostě-vtipných hlášek v podání dvojice Čtvrtníček-Lábus vám promasíruje bránici. Na druhé shlédnutí jsem se taky párkrát zasmál a o něco víckrát ušklíbl, ale kouzlo už se valem vytrácelo. No a napotřetí už mě to docela štvalo. Je to jednak obšlehnuté (originální rozhovory přepsané v novinách jsou vtipné sami o sobě), jednak to nestaví na ničem jiném, než na faktu, že si dva zkorumpovaní funkcionáři sprostě povídají po telefonu. Když se nad tím zamyslíte, je to jenom "vývar" jak říká Čtvrtníček v jednom ze tří nechutně krátkých bonusů na DVD (pokud ho máte v plánu koupit, vřele nedoporučuju). Za první nadšení jsem ochoten zůstat na třech. 60% ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální představení u kterého se vždycky zasmějete. Bohužel se smějete hlavně sprostým slovům, ale škoda, že vlastně je to komedie o skutečné události, která se u nás udála. Korupce bude pořád, i když dnes je v menší míře, pořád existuje a existovat bude. Čtvrtníček tady o něco převyšuje Lábuse. Nelíbil se mi vlasatý „zpěvák“ a konečné vystoupení pana Poláška bylo spíše trapné. Velice se mi líbila tato hláška: „Hele, viděl jsi jak hrála ta Barcelona? Ty vole, to jsem si spravil chuť. Viděl sto Milane. Ty vole, kucí vopálený, vole. Rozumíš.. A hrajou to tam ty vole, šolíchají .. ty kdyby sem přijely, tak nás sfouknou jako svíčku. To bych chtěl viděl vole. Ty by se z nich posraly, vole. Ty krávo. Hele Milane, já tě potom zavolám, jo? Já už na to nemám“. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Ako jediný slovenský zástupca medzi komentátormi musím konštatovať, že DVD s "Ivánkem" bude jedným z najbizarnejších kúskov mojej zbierky. Štýl humoru je presne v duchu ČESKÉ SODY, čím by som charakteristiku tohto paškvilu uzavrel. Pre mňa je divadlo v akejkoľvek podobe mŕtve a "Ivánek" je dôkazom o bezvýznamnosti jeho resuscitácie. Ak ale máte radi vulgarizmy maskované ako sofistikovanú satiru na istú situáciu okolo českého futbalu, poslúžte si. Aj diváci zvečnení na DVD sa smiali ... :-))))) (27.6.2006) ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ty vole ti řeknu, jako konečně že to sem jako njáká mrdka dala, ty vole.Já bych blil kdyby se to tu jako vole neobjevilo.Ty vole, to je taková prdel.Jako ten Čtvrteníček je mrdka ty vole ale takový čurák.Ale přitom to je jako chytrej kluk, Ivánku kamaráde, bez něho by to jako by se jako potopilo jak Titanic.Ty vole.A ten druhej z prdele zmrd.Ten Lábus - to je ti vyližprdel, ty bys blil.Na piču, že se na to nevyseru.Má to njákou cenu.Víš jak se říká silnější pes mrdá?Mě ti to mrdá, že bys čuměl jak z prdele prak. Jako já už tomu ty vole nerozumím na co to všechno je?Pro koho to děláme ty vole.Se mi chce z toho chcat, to je prdel srandy jako. Kdybys ho jako slyšel vole vola to bys sral krev vole. Jako oni jsou už vážně v piči, že z nás dělaj tohle.takový kundy vymrdaný, vopice voprcaný.Na hovno to je ti jako říkám, na hovno.Zkurvený mrdky, no ne? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nejsem fotbalový fanda a rozhodně jsem nepochytil všechno z čeho si dělají tvůrci a hlavně herci legraci ale to nic nemění na faktu, že mi to celý přišlo o ničem a to, že každých 15 vteřin padne sprostý slovo opravdu není vtipný ale samoúčelný a trapný. A to ani nemluvím o třešničce, kterou na konci přihodil Polášek. Ale lidi se u toho řezali jak blbý. Nechápu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama