Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ne, Čtvrtníček opravdu není člověk, jehož humor bych vyhledával, ale když se na tohle dívám, tak se prostě musím smát. Je to dobré nejen proto, že zde jsou celkem povedené vtipy, které nádherně kritizují fotbalovou scénu, kdy některá jména v ní pořád jsou, ale je to dobré i proto, jaká forma je zvolena. Tohle experimentální divadlo prostě funguje a Čtvrtníček si v Lábusovi vybral skvělého parťáka. ()

Petroff 

všechny recenze uživatele

K týhle grotesce se mi nevimproč asociuje debilní písnička "Pohoda, tábáček" od nějaký naší zoufalý kapely. Mám za to, že to kolovalo a rozesmívalo národ ve stejný době. Možná to bude tím, že mi je nějakej fotbal tááákhle volnej, možná tím, že nesnáším českou popovou muziku... každopádně, prašť jako uhoď : "Tabáček" je sračka, a tahle splácanina k ní taky nemá daleko. Nedělat to Čtvrtníček tím svým lidovým způsobem, a nebýt to dle skutečnosti, byl by to veselej odpad... ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čeština je krásný a bohatý jazyk. Samotná "zlá, ale opravdu zlá" mluva v rozmezí pondělka až soboty je bezchybná, bohužel jako celek to moc nefunguje z důvodu násilně naroubovaného pokusu o dramaturgii. Celé to stojí a padá s hlasovým výkonem Čtvrtníčka. V tomto ohledu nelze mít sebemenších výhrad. Nejedno úspěšné včlenění některého z češtinu obohacujících obratů do širokého povědomí mluví za vše. Tak to mi ho teda vyndej... - Mi volal Pelta. - Čůrák, a co chtěl? - Nic, ty vole. - A cos mu řek? -Nic. - Tos mu řek dobře, Milane, ty vole. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ako jediný slovenský zástupca medzi komentátormi musím konštatovať, že DVD s "Ivánkem" bude jedným z najbizarnejších kúskov mojej zbierky. Štýl humoru je presne v duchu ČESKÉ SODY, čím by som charakteristiku tohto paškvilu uzavrel. Pre mňa je divadlo v akejkoľvek podobe mŕtve a "Ivánek" je dôkazom o bezvýznamnosti jeho resuscitácie. Ak ale máte radi vulgarizmy maskované ako sofistikovanú satiru na istú situáciu okolo českého futbalu, poslúžte si. Aj diváci zvečnení na DVD sa smiali ... :-))))) (27.6.2006) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vždyť mě znáš, Milane. Vždyť já ten fotbal nedělám pro sebe." Jako ortodoxní sportovní fanoušek jsem dlouhou dobu žil v iluzi, že ten fotbal se udělá sám a výkony hráčů mají nějaký vliv na konečný výsledek. Děkuji Ivanovi Horníkovi za to, že mi svými jablky a kapry, zakutálenými podle notiček mezi příslušnými mrdkami, vysvětlil nesmyslnost mého odborného počínání v sázkových kancelářích a ušetřil mi tím nemalý finanční obnos. Také mu děkuji za skvělou předlohu pro scénář, z něhož vzniklo velice slušné divadelní povídání doprovázené fantastickými verzemi sportovních znělek. Takže Sportu Zdar! a penaltám v devadesátých minutách zvlášť. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama