Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí jsou to poctivé čtyři... záplavy sprostě-vtipných hlášek v podání dvojice Čtvrtníček-Lábus vám promasíruje bránici. Na druhé shlédnutí jsem se taky párkrát zasmál a o něco víckrát ušklíbl, ale kouzlo už se valem vytrácelo. No a napotřetí už mě to docela štvalo. Je to jednak obšlehnuté (originální rozhovory přepsané v novinách jsou vtipné sami o sobě), jednak to nestaví na ničem jiném, než na faktu, že si dva zkorumpovaní funkcionáři sprostě povídají po telefonu. Když se nad tím zamyslíte, je to jenom "vývar" jak říká Čtvrtníček v jednom ze tří nechutně krátkých bonusů na DVD (pokud ho máte v plánu koupit, vřele nedoporučuju). Za první nadšení jsem ochoten zůstat na třech. 60% ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ako jediný slovenský zástupca medzi komentátormi musím konštatovať, že DVD s "Ivánkem" bude jedným z najbizarnejších kúskov mojej zbierky. Štýl humoru je presne v duchu ČESKÉ SODY, čím by som charakteristiku tohto paškvilu uzavrel. Pre mňa je divadlo v akejkoľvek podobe mŕtve a "Ivánek" je dôkazom o bezvýznamnosti jeho resuscitácie. Ak ale máte radi vulgarizmy maskované ako sofistikovanú satiru na istú situáciu okolo českého futbalu, poslúžte si. Aj diváci zvečnení na DVD sa smiali ... :-))))) (27.6.2006) ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Úplatkový skandál poškodil českou fotbalovou ligu na dost dlouho. Snadný úlovek je pro šikovné a vlivné vždy na dosah a spousta kapříku si své nové majitelé zdárně našla .. zkrátka korupce u nás bují na každém rohu. Díky neznámému dárci z metra máme tu možnost zaposlouchat se do krásně jadrné konverzace dvou funkcionářů fotbalu v podání pánů Čtvrtníček – Lábus. A skutečně je co poslouchat „Hele, viděl jsi jak hrála ta Barcelona? Ty vole, to jsem si spravil chuť. Viděl sto Milane. Ty vole, kucí vopálený, vole. Rozumíš.. A hrajou to tam ty vole, šolíchají .. ty kdyby sem přijely, tak nás sfouknou jako svíčku. To bych chtěl viděl vole. Ty by se z nich posraly, vole. Ty krávo. Hele Milane, já tě potom zavolám, jo? Já už na to nemám“ Hořká to zábava! :( ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

20% - Každý zajímavý nápad na celý večer zábavy nestačí. Odmyslím-li si všechny ty vulgarismy, je tato hra strašná, ale fakt ukrutná nuda. Vycházeje z toho, že z Ivánka lidé často citují, dá se říct, že zde máme tu čest s možná největší propagací a populirazí sprosté řeči v historii moderní češtiny. A tím já se skutečně nebavím. Jednak, protože je to nuda, ale taky trochu z principu ;o) ()

MessiM 

všechny recenze uživatele

Jiná dimenze, která aspoň trochu oživuje český, žalostný fotbal. Pobavil jsem se. Ano, co věta, to perla. Miluji komedie a rád prohlásím, že při shlédnutí ( bohužel ne v divadle ) jsem se nenudil ani minutu. I s titulky jsem se nenudil a to se mi prakticky nestává, že bych film dodíval i s titulkami. Excelentní vystoupení Lábuse, ale hlavně Čtvrtníčka u mě nezůstane zapomenuto. Nakonec přidávám hodnocení, a tím je 9/10. Nemůžu dát naplno, protože je to náš fotbal, ... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama