Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při nejnovější fotbalové aféře – kauze Bebr jsem si vzpomněl na tuhle ujetou divadelní Čtvrtníčkovu hru, plnou vulgarit, jedovatého humoru a „výlov Horníkových kapříků“. Na jednu stranu to bylo docela vtipné, na druhou místy až trapné, no a na tu třetí reálné zobrazení našeho fotbalu (Starka, Horník, Pelta, Bebr, historie Sparty a jejich titulů, připískávání Slávii…) – až je z toho jednomu na blití. Jako zasmál jsem se tomu, doprovodný orchestr super, pěvecké vložky Daniely Raichové a Petra Wajsara z prominutím otřesné.70% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Takže počkej, on ti jako řekl, že to byli peníze Jardy??? :-D:-D:-D:-D:-D Ale hovno Jardy, to byli moje peníze..... To byly peníze Jardyyyyyyy!!!!!!!!! :-D:-D:-D:-D:-D:-D Mi včera volal Pelta. Čurák!:-D A co chtěl? No nic. A cos mu na to řek? No nic. Tak tos mu řek dobře:-D:-D:-D To je moooc:-D:-D To je tak neskutečně dobrý:-D až jsem z toho padal na kolena. ()

Reklama

ad-k 

všechny recenze uživatele

Salva sprostých slov a "malinko" pootevřené dveře do zákulisí nedávného českého fotbalu... místy sranda k popukání, Čtvrtníček narozdíl od průměrného Lábuse přesvědčivě svou roli zvládá (moravský Polášek nemá sice takový prostor, ale rozhodně nenudí), místy rozvleklá hra "obohacená" o zpěvy, filharmonii a jiné spíše vycpávkově působící bloky. Po nějaké době už nemá diváka co překvapit, ale i tak zůstane zírat s otevřenou "tlamou" až do konce, neboť z velké míry jsou dialogy postavené na reálném základu. Pak aby člověka mrazilo... 70% ()

venus odpad!

všechny recenze uživatele

Trapný stupidní humor, který mi opravdu nic neříká. Je to jako když přijdete do mateřské školky, řeknete "hovno" a všichni se začnou smát. Divadlo by mělo mít nějakou úroveň. Napsat scénář, který z poloviny obsahuje jen "tyvole tyvole", to je fakt ubohé. Smysl pro humor mám, směju moc a ráda, ale tohle prostě není humor... je to úplně o ničem. Čtení z papíru, postávání na podiu - to není umění! ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Kratší divadelní hra o třech lidech, kteří předčítají odposlechy fotbalových rozhodčích a funkcionářů. V podání Lábuse a Čtvrtníčka je to naprosto skvělé a Polášek jako rozhodčí s moravským přízvukem taky pobaví. Mnoho sprostých slov, dementních hlášek a perfektně primitivních vět. Jedno shlédnutí nestačí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)
  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)

Reklama

Reklama