Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

brit84 

všechny recenze uživatele

Mě u toho zaujala jedna věc. Ať už se to týká kohokoliv, kdo mluví někdy na veřejnosti nebo do televize. Většinou vystupují uhlazeně, mluví spisovně, málokdy se zadrhnou, no prostě radost poslouchat. A pak se objeví nahrávky ze soukromí, ať už u politiků nebo tady něco s fotbalem a člověk má pocit, jak kdyby ten rozhovor byl nahranej v nějakým ústavu a dotyční vychodili maximálně pár let pomocné školy. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální představení u kterého se vždycky zasmějete. Bohužel se smějete hlavně sprostým slovům, ale škoda, že vlastně je to komedie o skutečné události, která se u nás udála. Korupce bude pořád, i když dnes je v menší míře, pořád existuje a existovat bude. Čtvrtníček tady o něco převyšuje Lábuse. Nelíbil se mi vlasatý „zpěvák“ a konečné vystoupení pana Poláška bylo spíše trapné. Velice se mi líbila tato hláška: „Hele, viděl jsi jak hrála ta Barcelona? Ty vole, to jsem si spravil chuť. Viděl sto Milane. Ty vole, kucí vopálený, vole. Rozumíš.. A hrajou to tam ty vole, šolíchají .. ty kdyby sem přijely, tak nás sfouknou jako svíčku. To bych chtěl viděl vole. Ty by se z nich posraly, vole. Ty krávo. Hele Milane, já tě potom zavolám, jo? Já už na to nemám“. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Škoda toho divadelního úvodu a závěru, neboť. Ne, tohle nebylo vtipné ani v Dr. Mráčkovi...zkrátka - Ivánek stojí a padá s uměním přednesu, a v tom pánové Lábus a Čtvrtníček naprosto nehorázně excelují. Aby ne, s takovým materiálem:) Snůška kanálismů, sprosťáren a nadávek dává řadovému občanu popřemýšlet nad tím, jak že to fungují české soudy, že tohle už dávno nezametly pod stůl s razítkem případ uzavřen, viníci ve výkonu trestu, klíč zahozen. Ochutnávka vysoce intelektuální konverzace pánů Horníka a Brabce působí nechutně vtipně, ale pouze do chvíle než si uvědomíme, že tihle dva nejsou zdaleka jediní, a že se tyhle praktiky, které mají se sportem společnou velkou nulu, se (nejen) fotbalem táhnou už od dorostu. Zkrátka bordel nad bordel...dost mravokárných řečí, na závěr si dáme citát;) "Hele, mně volal ten, Pelta. Ti volal Pelta, jo? Čurák, a co chtěl? Nic. Nic, jo? A cos mu na to řek, ty vole? No, nic. A tos mu řek dobře, ty vole." PS: Znělka BBV je v podání smyčců a klavíru opravdu osvěžující. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Geniální eskamotérství na hranici trapna. Jedno z nejlepších ztvárnění lidské debility a ubohosti. Óda na fotbalové i jiné vidláctví. Naprosto adekvátní výkon Čtvrtníčka, který svou přesvědčivostí předčí i samotného Horníka. Trochu slabší Lábus, ale nevadí, Ivánek je stejně tahoun. Zeptejte se Starky. Je z něj Mokrej. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprostej masakr, dost mozna nejsprostejsi rozhovor v ceskym filmu. Mozna bych se smal jeste vic, kdybych o tematu vedel vic, ale i tak je to strasna rezba. Ctvrtnicek ze sebe ty sprostarny sype jako kdyby tak mluvil furt a Labus mu zdatne sekunduje a je u toho rudej jak prase. Mozna, ze to je krapet nevyvazeny, protoze Labus dost casto pouze odpovida jako super, jasne a podobne, ale je to fuk. No a pak tu je Polasek, kterej na zaver vysvetli, o co ze to tam vlasne jde a je to taky masakr. Jediny, co mi vadilo, byly asi tri pisnicky toho silenyho vlasatyho hovada, ne ze by zpival spatne, ale byl fakt prisernej a akorat zdrzoval. Sice to neni cistejch 5*, ale dam je. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama