Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Škoda toho divadelního úvodu a závěru, neboť. Ne, tohle nebylo vtipné ani v Dr. Mráčkovi...zkrátka - Ivánek stojí a padá s uměním přednesu, a v tom pánové Lábus a Čtvrtníček naprosto nehorázně excelují. Aby ne, s takovým materiálem:) Snůška kanálismů, sprosťáren a nadávek dává řadovému občanu popřemýšlet nad tím, jak že to fungují české soudy, že tohle už dávno nezametly pod stůl s razítkem případ uzavřen, viníci ve výkonu trestu, klíč zahozen. Ochutnávka vysoce intelektuální konverzace pánů Horníka a Brabce působí nechutně vtipně, ale pouze do chvíle než si uvědomíme, že tihle dva nejsou zdaleka jediní, a že se tyhle praktiky, které mají se sportem společnou velkou nulu, se (nejen) fotbalem táhnou už od dorostu. Zkrátka bordel nad bordel...dost mravokárných řečí, na závěr si dáme citát;) "Hele, mně volal ten, Pelta. Ti volal Pelta, jo? Čurák, a co chtěl? Nic. Nic, jo? A cos mu na to řek, ty vole? No, nic. A tos mu řek dobře, ty vole." PS: Znělka BBV je v podání smyčců a klavíru opravdu osvěžující. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Málokteré „umělecké dílo“ (jak jinak to s nadsázkou nazvat, pokud člověk nechce zabřednout do morálně hodnotících soudů) „obohatilo“ (opět uvozovky) běžný český slovník o tolik hlášek při takovém poměru pracnosti ku invenci. Potvrzení pravidla, že nejlepší kousky píše sám život. Jen kdyby se na divadle tolik nesnažili (zejména Poláškův závěrečnný vstup měl k rafinovanému humoru velmi daleko). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Vždyť já to nedělám pro sebe, ty krávo, vole..“ Jasný důkaz toho, že nejlepší scénář píše sám život a že si současný český fotbal to brodění v řídkých lejnech bezezbytku zaslouží.. Přidám k dobru odposlechnutou konverzaci ze stadiónu Viktorky Žižkov v zápase se Zlínem v době ještě před vypuknutím úplatkářské aféry, kdy se mezi sebou bavili dva důchodci v hledišti: „Vosumdesátá minuta a furt 0:0. No my ho snad dnes nedáme.“ - „Hele, Lojzo, klídek. V devedasátý foukne pently..“ A pak že je tipování výsledku sportovních klání nějaká věda. Pokud znáte noty, nemůže vás překvapit, že silnější pes kopuluje.. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Na první shlédnutí jsou to poctivé čtyři... záplavy sprostě-vtipných hlášek v podání dvojice Čtvrtníček-Lábus vám promasíruje bránici. Na druhé shlédnutí jsem se taky párkrát zasmál a o něco víckrát ušklíbl, ale kouzlo už se valem vytrácelo. No a napotřetí už mě to docela štvalo. Je to jednak obšlehnuté (originální rozhovory přepsané v novinách jsou vtipné sami o sobě), jednak to nestaví na ničem jiném, než na faktu, že si dva zkorumpovaní funkcionáři sprostě povídají po telefonu. Když se nad tím zamyslíte, je to jenom "vývar" jak říká Čtvrtníček v jednom ze tří nechutně krátkých bonusů na DVD (pokud ho máte v plánu koupit, vřele nedoporučuju). Za první nadšení jsem ochoten zůstat na třech. 60% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při nejnovější fotbalové aféře – kauze Bebr jsem si vzpomněl na tuhle ujetou divadelní Čtvrtníčkovu hru, plnou vulgarit, jedovatého humoru a „výlov Horníkových kapříků“. Na jednu stranu to bylo docela vtipné, na druhou místy až trapné, no a na tu třetí reálné zobrazení našeho fotbalu (Starka, Horník, Pelta, Bebr, historie Sparty a jejich titulů, připískávání Slávii…) – až je z toho jednomu na blití. Jako zasmál jsem se tomu, doprovodný orchestr super, pěvecké vložky Daniely Raichové a Petra Wajsara z prominutím otřesné.70% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama