Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

bloom 

všechny recenze uživatele

"A cos mu na to řek?" "Nic." "No tos mu řek dobře." Velmi povedená hříčka ze stáje Petra Čtvrtníčka. Jiří Lábus svým básnickým projevem "kouzlo" textu ještě více umocňuje. No a já jsem Josefa Poláška znal už trochu dřív, čili mě nepřekvapil, ale spíš u mě potvrdil, že by potřeboval využívat víc než jen ve scénkách se Čtvrtníčkem či Tomášem Matonohou. Možná bych vám doporučil verzi z premiéry v Divadle Na Zábradlí. Tady si totiž mnohem více uvědomíte "výkon" Jiřího Lábuse. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vždyť mě znáš, Milane. Vždyť já ten fotbal nedělám pro sebe." Jako ortodoxní sportovní fanoušek jsem dlouhou dobu žil v iluzi, že ten fotbal se udělá sám a výkony hráčů mají nějaký vliv na konečný výsledek. Děkuji Ivanovi Horníkovi za to, že mi svými jablky a kapry, zakutálenými podle notiček mezi příslušnými mrdkami, vysvětlil nesmyslnost mého odborného počínání v sázkových kancelářích a ušetřil mi tím nemalý finanční obnos. Také mu děkuji za skvělou předlohu pro scénář, z něhož vzniklo velice slušné divadelní povídání doprovázené fantastickými verzemi sportovních znělek. Takže Sportu Zdar! a penaltám v devadesátých minutách zvlášť. ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Mě u toho zaujala jedna věc. Ať už se to týká kohokoliv, kdo mluví někdy na veřejnosti nebo do televize. Většinou vystupují uhlazeně, mluví spisovně, málokdy se zadrhnou, no prostě radost poslouchat. A pak se objeví nahrávky ze soukromí, ať už u politiků nebo tady něco s fotbalem a člověk má pocit, jak kdyby ten rozhovor byl nahranej v nějakým ústavu a dotyční vychodili maximálně pár let pomocné školy. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Paráda, Čtvrtníček se v roli Horníka úplně vyžíval:-) Hra ovšem po úžasném rozhovoru nekončí a zde je kámen úrazu. Další improvizovaný dodatek k jinak relativně krátkým rozhovorů Brabec - Horník je hodně ubohý, lacině sprostý a bez nápadu. I tak to ovšem stačí na 4 hvězdy, protože "rekonstrukce" rozhovoru zmiňovaných fotbalových funkcionářů je skvělá!:-) ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Ty vole, celá ta hra je jedna velká hláška, doplňující prvky promítání filmu, zpěv i doprovodná hudba z BBV jsou vskutku na kvalitní úrovni. Jako svůj argument bych tu mohl odcitovat celou tu hru, ale neudělám to. Prostě i když nevíte, o čems byly ty fotbalové aférky (nevim jak to nemůžete vědět), ale líbit se vám to bude, protože skloubit sprostou mluvu (tipoval bych to na 70% z dialogů) a vážnou věc jako f. korupce je opravdu geniální. Však víte co se říká u nás na vesnici: ... (kupte si radši to CD/DVD) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama