Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čeština je krásný a bohatý jazyk. Samotná "zlá, ale opravdu zlá" mluva v rozmezí pondělka až soboty je bezchybná, bohužel jako celek to moc nefunguje z důvodu násilně naroubovaného pokusu o dramaturgii. Celé to stojí a padá s hlasovým výkonem Čtvrtníčka. V tomto ohledu nelze mít sebemenších výhrad. Nejedno úspěšné včlenění některého z češtinu obohacujících obratů do širokého povědomí mluví za vše. Tak to mi ho teda vyndej... - Mi volal Pelta. - Čůrák, a co chtěl? - Nic, ty vole. - A cos mu řek? -Nic. - Tos mu řek dobře, Milane, ty vole. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální představení u kterého se vždycky zasmějete. Bohužel se smějete hlavně sprostým slovům, ale škoda, že vlastně je to komedie o skutečné události, která se u nás udála. Korupce bude pořád, i když dnes je v menší míře, pořád existuje a existovat bude. Čtvrtníček tady o něco převyšuje Lábuse. Nelíbil se mi vlasatý „zpěvák“ a konečné vystoupení pana Poláška bylo spíše trapné. Velice se mi líbila tato hláška: „Hele, viděl jsi jak hrála ta Barcelona? Ty vole, to jsem si spravil chuť. Viděl sto Milane. Ty vole, kucí vopálený, vole. Rozumíš.. A hrajou to tam ty vole, šolíchají .. ty kdyby sem přijely, tak nás sfouknou jako svíčku. To bych chtěl viděl vole. Ty by se z nich posraly, vole. Ty krávo. Hele Milane, já tě potom zavolám, jo? Já už na to nemám“. ()

Reklama

Petroff 

všechny recenze uživatele

K týhle grotesce se mi nevimproč asociuje debilní písnička "Pohoda, tábáček" od nějaký naší zoufalý kapely. Mám za to, že to kolovalo a rozesmívalo národ ve stejný době. Možná to bude tím, že mi je nějakej fotbal tááákhle volnej, možná tím, že nesnáším českou popovou muziku... každopádně, prašť jako uhoď : "Tabáček" je sračka, a tahle splácanina k ní taky nemá daleko. Nedělat to Čtvrtníček tím svým lidovým způsobem, a nebýt to dle skutečnosti, byl by to veselej odpad... ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

"Ty vole přesně tak Milane, tohle voni nikdy nepochopěj, rozumíš? Na to voni nemaj vole, to sou mrdky. A ještě se ti potom směje do ksichtu - prej: 'Dobrý den pane Horník, Vám se, pane Horník, ten fotbal jako líbil?' ..to by člověk blil Milane" ... kdyby byla celá hra pouze dialog Čtvrtníčka s Lábusem, dal bych jasných 5*, ale kvůli hudebním vložkám a poslední desetiminutovce, kde je na scéně, dle mého názoru, trapný Polášek a pak se už jen zpívá, musím hvězdu ubrat ()

ad-k 

všechny recenze uživatele

Salva sprostých slov a "malinko" pootevřené dveře do zákulisí nedávného českého fotbalu... místy sranda k popukání, Čtvrtníček narozdíl od průměrného Lábuse přesvědčivě svou roli zvládá (moravský Polášek nemá sice takový prostor, ale rozhodně nenudí), místy rozvleklá hra "obohacená" o zpěvy, filharmonii a jiné spíše vycpávkově působící bloky. Po nějaké době už nemá diváka co překvapit, ale i tak zůstane zírat s otevřenou "tlamou" až do konce, neboť z velké míry jsou dialogy postavené na reálném základu. Pak aby člověka mrazilo... 70% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama