Reklama

Reklama

Boží zápasník

  • Česko Nespoutaný (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nacho (Jack Black) vyrůstal v jednom malém mexickém klášteře v Oaxace a nyní v něm pracuje jako kuchař, který chce dostat toto svaté místo z finančních potíží a to díky tomu, že vyhraje Wrestlingový turnaj. Ale jak Nacho brzy zjistí v televizi to všechno vypadá méně bolestivě a tak mu nezbývá nic jiného, než do boje zapojit i taktiku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Je až neuvěřitelné jak moc tato komedie je nevtipná. Jared Hess měl možná ambice nahradit na trůně quirky krále Wese Andersona, ale narazil a dostal tvrdou lekci na solar (o téměř deset let později můžeme potvrdit, že skončil v režisérském pekle). A Jack Black je také k uzoufání nezajímavý, což je vzhledem k toliko komediálně atraktivnímu tématu jedno velké "bohužel". Motivace postav nefungují, stejně jako těžko uvěřitelný vztah ústřední dvojice a Danny Elfman se jenom ztrapňuje. Btw: včera jsem viděl výbornou lucha libre exhibici naživo a rozhodně bych si ji zopakoval 100x raději než dal další šanci Hessovi s Blackem. Anebo ještě lépe, v případě zájmu o lucha reálie zkuste skvělou kanadskou plošinovku Guacamelee!. 30 % ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Chacha, ze zvláštního úhlu pohledu se musím pořád po skončení některejm scénám smát. Může za to hlavně Jack Black a jeho vzezření (ta kštice v kombinaci s knírem je nezapomenutelná a obtloust taky), ale hlavně ty ksichty a situace a mimika a pohyby, co dělá. Protože tyhle náznaky vtípků vás dostanou jenom, když si to začnete užívat a nemyslet na to, o čem ten film vlastně je, tak si to užívejte a nemyslete na to. A propó - podle mě je to velice originální námět. A propó propó - písnička ke konci, složená pro Encarnacion, je to nejlepší výkon Jacka Blacka, co jsem kdy viděl (chlámačky v křečích). A atmosféra Mexika proniká až do morku kostí. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Jack Black je skrátka okúzlujúci a dokázal by vyrobiť zábavu aj z horšieho scenára. Hlúpučký príbeh celkom dobre funguje s hlúpimi hrdinami. Na Van Dammeovho KICKBOXERA to síce nemá :), ale Boží zápasník má charizmu, posolstvo a jednu sakramentsky peknú jeptišku. Ak si k tomu prirátate pesničku, ktorú si budete popiskovať ešte minimálne pol dňa, vychádza z toho solídna nenáročná zábava... ()

Knuckless 

všechny recenze uživatele

Chudý příběh a celková převaha těch trapnějších fórků nad těmi ehm ucházejícími mě chvíli nutilo přemýšlet o snížení hodnocení. Nicméně já to mám bohužel tak, že když nastoupí JB, tak stačí když třeba jen ukáže pupek nebo zatne zadek- a jdu prostě do kolen. (K tomu ještě moc krásná Ana de la Reguera a musim říct že jsem v pasti úplně!) "I am Nachooooo! ..... Who?" ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Skvěle napsaná a výborně zahraná role kuchaře/zápasníka Nachoa. Jack Black předvedl šmrncovní komediální výstup a s naprostým přehledem se prořítil celým filmem(snímek stojí v podstatě na něm). Dle mého názoru získalo mnoho scén své kouzlo a vtipnost až díky přítomnosti Blacka, který nezapomenutelným způsobem zazpíval ódu na bojovníka Ramsese(asi nejvtipnější moment filmu). Netroufám si odhadnout, kam by se snímek propadnul, nebýt tohoto komika z Kalifornie. Nacho Libre mě zachytil asi v tom nejlepším rozpoložení, protože jsem ho zhltnul doslova jedním dechem, dostal mě fenomenálním výkonem Jacka Blacka(na svoji postavu předvádí dost šílené věci alá wrestlemania - na druhou stranu je možné, že ho v akrobatických a choreograficky náročných scénách zastupoval doubler), se kterým prostě nelze nesympatizovat. Bavil jsem se. 35 miliónů dolarů(rozpočet)/99 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Meno postavy "Chancho" v preklade zo španielčiny znamená "prasa". Meno postavy "Esqueleto" v preklade zo španielčiny znamená "kostra" (Smok)
  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom "Toast". (Smok)
  • Figúrka na začiatku filmu, predtým, ako vidíme sa hrať malého Nacha pred kláštorom, je Nightcrawler, fiktívna postava z komiksov X-Men. (Smok)

Související novinky

Jack Black ministrem obrany

Jack Black ministrem obrany

18.05.2015

Režisér Jared Hess se proslavil komedií Napoleon Dynamit, svůj debut nicméně dodnes nezastínil. Boží zápasník ani Divnej týpek příliš kladných ohlasů neposbírali, Hessovu reputaci ale možná napraví… (více)

Reklama

Reklama