Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Haley Graham (Missy Peregrym) je 17-ročná rebelka, ktorá má rada punk a všetko, čo môže zvýšiť jej adrenalín. Nie raz sa dostala do konfliktu s okolím a autoritami. Keď však dôjde k poslednej zrážke so zákonom, dostane na výber. Trest alebo zápis na elitnú gymnastickú akadémiu vedenú legendárnym trénerom Burtom Vickermanom (Jeff Bridges). Jej neskrotný duch a žarty rýchlo otrasú prísne vedenou školou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

První půlhodina vůbec nefunguje, Missy Peregrym je fakt kočka s bomba postavou, ale rozhodně není klučičí rebelující typ nebo výborná herečka. Pak následuje klišé pro barely náctiletý holčiny, který je ale únosný, protože MIssy to jako sportovkyni sekne, aneb nemusím dělat sociologickej výzkum, abych zjistil, že dámský beach volejbal není o výsledcích. Jedno zkouknutí v životě rozdejchá každej, má to momenty v několika konverzacích, ale bohužel moc často se snaží dělat z ženský novinářky zavřený v luxusním hotelu na pobřeží středozemního moře Patricka Chauvela nebo Gorana Tomaševiče. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Fííí-ha, tak už konečně vím, proč se gymnastkám nikdy nezařezává dres mezi půlky .. místy obrazově dokonalá, až magická, opravdu výborná ukázka náročnosti a tvrdosti tohoto ne zrovna masově sledovaného sportu s nádhernými počítačově originálně zkombinovanými záběry krásně podařených cviků a prvků prováděných na různých druzích gymnastického nářadí .. tomu všemu samozřejmě vévodí výborný Burt Vickerman / Jeff Bridges a především opravdu velmi dobře koukatelná Haley Graham / Missy Peregrym .. tou prázdnou vatou okolo, jsem se nenechal vůbec rozhodit ... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Minimálně příjemné překvapení!! A není to jenom v léta bezpečně spolehlivém sympaťákovi Jeffu Bridgesovi v roli trenéra, ale i ve vedlejších postavách gymnastek a zejména v hlavní představitelce, Kanaďance Missy Peregrym. Tahle holka, si troufám říct, má budoucnost. Jsou nerozvážné koníčky, při kterých se můžete slušně zmrzačit, vzápětí skončit ve vězení nebo se dostat na prestižní gymnastickou akademii VGA. Jsme přeci za oceánem. Rebelka Haley nám tak na plátně přetaví další z amerických snů, jehož námět je sympaticky neokoukaný a směle si to s pomocí nápadité kamery pádí až do přepáleného finále. Určitě ale neztrácí příjemný lesk, který v jiných případech spolehlivě zašlapává nášup klišé (z posledních let Bravo, girls! nebo Let´s dance). Nebudeme si nalhávat, že tady klišé není, ale je s ním mnohem zručněji pracováno. Choreografie jednotlivých scén je dokonalá, režie drzá a místy skutečně originální. Navíc je to celé ryze americká záležitost, tak proč by si na konci nemohla pro autogram přijít i Carly Patterson?!? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednou veľkou výhodou filmu je, že športové popredie, svižné tréningové sekvencie a Bridges spolu s atraktívnym kolektívom dokázali prekryť klasickú chuť nefalšovanej klišéovitej omáčky, ktorej sa vo filmoch tohto typu divák jednoducho nezbaví. Poteší aj veľmi efektná a akčná kamera s prelínacími zábermi v športových, akrobatických záberoch. Je to taký potešujúci mierny nadpriemer. 65%. ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Kupodivu se nejedná o další naivní přírůstek o zmoudření zlobivé holčičky, tentokrát ze sportovního prostředí. Plytký děj v druhé polovině filmu přechází do ústraní a film se proměňuje ve sportovní přenos, který je vizuálně opravdu lahodný a nejen kvůli postavám hereček. Rebelka dovede zaujmout především svou vizuální stránkou. Díky skvělé kameře a dynamickému střihu se daří tvůrcům vytvořit pro sportovní odvětví gymnastiky nový rozměr snímání. Všichni si určitě pamatujeme na roztahané, dlouhé a nudné záběry gymnastiky z olympiády. Rebelka tento nudný typ přenosu zcela boří a přichází s novými nápady, jak se dá tento sportovní přenos zvládnout. Bohužel sportovní přenosy jsou tak trochu podceněným tématem, přitom právě přenos dákáže u diváka nadšení ze hry umocnit a vtáhnout ho do hry. Hlavní hrdinky chtějí inovovat "svůj" sport, totéž se daří tvůrcům tohoto snímku. Ačkoliv snímek nemá po příběhové stránce cokoliv nabídnout a jasné sdělení snímku o tom, že každý sport je krutý, je tak obehrané, až je trapné. Přesto si film zaslouží pozornost. Jo a to jsem ještě nezmínil jeden megavtípek s Jeffem Bridgesem a trampolínou:-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

  • Cameo si zahrála Nastia Liukin, zlatá medailistka z OH v Pekingu. (D3VIL)

Reklama

Reklama