Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Jedná se o cestopisný seriál, ve kterém účinkuje anglický herec Evan McGregor a jeho kamarád. Cílem těchto dvou aktérů bylo objet svět na motocyklech. Cesta začíná ve Velké Británii a pokračuje směrem na východ přes Evropu (i přes ČR) dále do Asie (Rusko, Kazachstán, Mongolsko). Dále do Severní Ameriky (Aljaška, Kanada, New York) a nakonec zpět do Velké Británie. V tomto snímku se můžete těšit na radosti i slzy, pády a nehody či krásné krajinné scenérie z Asie či Severní Ameriky. (mRKEF)

(více)

Recenze (154)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí dokumentu, kde se Ewan vypravil s Rayem Mearsem do honduraské džungle, mi tady potvrdil, že je velkej sympaťák a taky dobrodruh. Nicméně odlehčený styl natáčení se projevil na formě, takže Long Way Round není ani ryba, ani rak. Pro motocyklové fanoušky tu bude málo motorek, milovníci cestopisů se toho zase moc nedozví o kulturních, historických a jiných zajímavostech z míst, které oba pánové projeli. To nic ale nemění na tom, že se jedná o takovou příjemnou oddychovku, která si na nic nehraje a určitě stojí za zkouknutí. PS: nejvíc mě pobavila scéna v domě ukrajinského mafiána, který se tu vyvalí s kytarou v jedné ruce a s AKáčkem v druhé :D ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Ve své době nevídaný projekt, který mě tehdy naprosto ohromil a pohltil, a nemálo tomu přidala i účast mého oblíbence Ewana McGregora, díky tomu jsem znovu objevil zálibu ve dvoustopých vozidlech a stal se přítelem dětí UNICEF. Dodnes neztratil nic ze svého kouzla, a stejně jako tehdy, i dnes dokáže spolehlivě motivovat k tomu někam vyrazit. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Zábavné i upřímné dobrodružství dvou velkých mužů. Pro fanoušky Ewana McGregora naprostá povinnost, jelikož je tahle cesta pro poznání obou účinkujích daleko trefnější a výmluvnější, než-li jakýkoli vykonstruovaný dokument. Především epizoda ze Sibiře je ohromně dojemná a silná, co se týče emocí i formování jejich charakterů. ()

MzK 

všechny recenze uživatele

Motorky jsou moje vášeň, cestování taktéž, čili co může být lepší kombinace, než toto :) Film je bohužel většinou o ničem (např dokumentární výprava žlutých trabantů je mnohem lepší). Přípravy: zajímavé, něco i vtipné, líbí se mi zákulisní info KTM vs BMW, ale v celém filmu se mnohé scény opakují a tím film uměle natahují. Průjezd ČR mne potěšil, ale zajímavé to začalo být až v Ukrajině a Kazachstánu a stezka kostí. To je parádní část seriálu, musí řešit mnohé překážky a potkávají zajímavé lidi. Oproti tomu Cesta Amerikou je nuda. A celý ten štáb a asistenční auta je zbytečný. Cestovat se víc nalehko. Na druhou stranu je super, že to přiznají. ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

To musí být paráda. Taky bych jel, hned... Tedy - kdybych byl mladší a měl méně závazků a víc peněz a byl zdravější a kdybych uměl jazyky a měl papíry na mašinu... No dobře - výmluvy, výmluvy... Tak si to teda dám jako novoroční předsevzetí a prostě pojedu. Nejlépe s Ewanem, kterého už dobře znám a je to bezva kámoš... Ale až za rok. Nebo za dva... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (15)

  • McGregor a Boorman sa inšpirovali knihou "Jupiterove cesty" ("Jupiter's Travels") od Teda Simona, ktorý na motorke precestoval celý svet za 4 roky. Dokonca sa s ním aj osobne stretli v Mongolsku. (m.a.t.o.)
  • Při projíždění Prahou je v záběru vidět černé Volvo s pražskou SPZ. Stejné auto je potom v záběru na česko-slovenských hranicích. (AmonK)

Reklama

Reklama