Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neprůbojná Olivia je bývalá učitelka, která pracuje jako uklízečka, Franny je bohatá žena v domácnosti, Christine úspěšná televizní scenáristka a Jane módní návrhářka. Ačkoli každá jiná, jsou už od střední školy nejlepšími kamarádkami a s výjimkou Franny se každá z nich právě potýká s osobní krizí. Olivia je věčně bez peněz, nemůže zapomenout na bývalého ženatého milence, a navíc uvízne ve vztahu se sobeckým Mikem. Manželství Christine se po měsících nekonečných hádek rozpadá a Jane prožívá hlubokou krizi středního věku, která se projevuje nejen věčnou podrážděností. Existuje něco, co by jim mohlo pomoci jejich potíže vyřešit? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Axident 

všechny recenze uživatele

Budu zase jednou nevděčně příkrý k mladším lidem než jsem sám a věřte, že to není ze zahořklosti nebo závisti. Budu si koledovat o argumentaci, že na věku diváka nezáleží, že film je buď dobrý nebo špatný. Hmno, věřte, že u některých záleží (jenže to pochopíte, až vám tolik bude, takže neřešitelný rozkol) a tohle je jeden z nich. Aby jste prozřeli, že tohle není sterilní hovadina (jak zaznívá zde v komentech, kde má film ubohých a trapných 57%), natož vatová konverzačka o ničem, musí vám být alespoň pětatřicet a musíte mít odžito pár vztahů (myslím skutečných vztahů, ne chození s někým) a pokud možno děti. Rázem se pak vaše optika přeostří a uznale oceníte vypilovaný scénář všech těch konverzací, které jsou tak věrné a tak skutečné (ne umělé jako v mnoha "jakožezeživota" filmech), že vás to rozesměje i zamrazí. Téměř v každé větě a v každé scéně je ta nudná, rutinní opravdovost života, všechna ta stejnost i rozličnost, ta tragikomická obyčejnost a nedotaženost bytí, tak autentická.... Ale, musíte ji zažít a prožít (ne že by to nutně muselo nastat) na vlastní kůži. Mladému člověku to asi přijde opravdu pouze TV hovadina (přičteme-li absolutně idiotský (!!!) český název "Zbožňuju prachy", díky němuž bych rychle utekl z půjčovny a dílo nepochopení dokonává v mazáckém stylu), která nemá co říct, což je stejně tragikomické, jako všechny ty osudy a charaktery ve Friends with Money. U mě 100%. ()

jujec 

všechny recenze uživatele

Filmu chybí úvod (příliš mnoho příběhů rychle se střídajících), což ale tolik nevadí, ale především závěr. Ono je asi jasné, jak se děj vyvine, ale je až moc otazníků. Čtyři kamarádky, každá z nich má svůj příběh, každé se něco změní (jedné vlastně tak moc ne), ale jak se s tím popere, to už je jen naznačeno, i když ne jednoznačně. Možná je to tím, že i scénárista si s tím nakonec nevěděl moc rady.... ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Keď som si silno odmyslela hrubý nános amerických klišeovitých fráz husto sa melúcich v dialógoch, v strihoch...vlastne všade....istým spôsobom mi Friend with money bolo aj sympatické. Keďže veľmi neholdujem takémuto filmovému žánru, veľa som nečakala a po vstrebaní filmu som ani veľa nedostala..film vhodný na oddychové odreagovania sa chtivé voľné chvíle. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele

Jsem docela překvapená z nízkého hodnocení filmu. Podle mě by si zasloužil minimálně 70%... Líbila se mi myšlenka, strohost, ironie a suchost humoru. Podle mě se jedná o neobvyklý film, který je hodně depresivní (opomenu-li nadsázku). Navíc parádně obsazen. Jenom je-li tu někdo vnímavější, jak já, mohl by mi prosím sdělit (nejlépe do pošty), proč ten chlap smlouval s Jennifer Aniston o ceně za uklízení?? Já to z toho závěru prostě nepochopila.. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jennifer Aniston je uklízečka, uklízí bohatým domy, její kamarádky jsou bohaté. Ona nemá přítele, kámošky jsou vdané, řeší otázky manželské a problémy bohatých-co kde koupit, co jíst a co ne, jaká je kde obsluha, co si oblíct. K Jennifer její bohaté kámošky přistupují s lítostí, podporují jí, ona si připadá ztracená, ale posiluje jí, že i její kámošky přes všechno materiální zabezpečení jsou taky pěkně v hajzlu. Sledujeme takovou "krizi středního věku očima uklízečky". Manželky mají všechno na co si vzpomenou, ale nějak se vytratila radost ze života, důvod, proč jít dál a těšit se na další den. Potýkají se s poklesem zájmu ze strany manželů i poklesem svých dříve pevných ňader. No a naše hrdinka ten cvrkot sleduje a hledá sobě rovného, který by jí konečně viděl takovou jaká je a učinil ji jinou, lepší...70% Aniston je ve své civilní roli opět výborná stejně jako ve filmu http://www.csfd.cz/film/21909-hodna-holka/ . Tyhle typy rolí jsou mi na ní obzvláště příjemné, jelikož až v nich je z ní teprve opravdu moc hezká ženská. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Los Angeles. V době natáčení filmu zde byla nejdeštivější zima vůbec. Restaurace, kde mají Mike (Scott Caan) a Olivia (Jennifer Aniston) rande naslepo, je Fred 62, též v L.A. Dalšími natáčecími místy byly New York a Kalifornie. (SONY_)

Reklama

Reklama