Reklama

Reklama

Lesy

Trailer

Obsahy(1)

Mladá a citlivá dívka se v hrůzostrašném příběhu utkává se zlem, jež ožívá mezi stromy. Falburn Academy je prestižní dívčí škola ukrytá hluboko v lesích. Její nejnovější studentka Heather Fasulo (Agnes Bruckner) však není jako všechny ostatní – slyší záhadné hlasy. Rodiče (Bruce Campbell, Emma Campbell) ji zanechali pod hrozivým dohledem ředitelky Traversové (Patricia Clarkson) a jejího podivného učitelského sboru a Heather si brzy uvědomuje, že ve Falburnu nic není takové, jaké se zdá. Když spolužačky začnou záhadně mizet v lesích, Heather děsivé tajemství odhaluje – a dostává se jí za to lekce hrůzy. To nejdůležitější, co by měl člověk ve Falburnu vědět, je to, že z lesů není úniku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

McKeeho Lesy napadené kůrovcem sterility. Mléčné Bradavice v sukních mi svou mdlou atmosférou připomněly podobně leklé žánrové ryby (Cageův Rituál, Cry Wolf) a pokud absentují i napětí, či originalita, může jít Lucky s nějakými ševelícími hvozdy, digitálními kořínky a scénářem po polomu leda tak do háje zeleného. Když jsme u těch asociací s Evil Dead, měl se Ash chopit motorovky a v poloměru jednoho kilometru od školy všechny stromy podříznout, staré Belgie z učitelského sboru rozříznout a tu nejkrásnější studentku… ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Je tam zlý les a hraje tam Bruce Campbell... Bohužel ale ne svoji životní roli (takže se tam bohužel neohání motorovkou, brokovnicí, ani geniálními cool hláškami) a hlavně to nerežíroval ze řetězu utržený bourák typu Sama Raimiho. Celou dobu se to snaží být stylové a strašidelné, ale nefunguje to skoro vůbec. Rozuzlení zápletky je navíc hodně kostrbaté a rádoby brutální "akční" finále je už úplně mimo. Horor pro (naprosté) začátečníky, který mi už v prvních minutách připadal jako trošku ostřejší feministická verze Harryho Pottera... :-) 40 % ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Film jsem si našel jen diky Bruci Campbellovi a jeho role ikdyž nikterak převratná mě bavila (obzvláště scéna se sekerou voní nostalgií (-: ). Ale i celkově mě prakticky neznámý snímek mile překvapil. Hlavní byla atmosféra, na jejíž hustotě stojí celý film. Škoda že konec nepřinesl nějaký překvapivější zvrat, ačkoli mi to moc nepálí, onu tajemnou zápletku jsem rozluštil po třiceti minutách.. ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Podivná dívčí(!) škola, kde rozhodně není něco v pořádku, učitelky, co něco nekalého skrývají a... Perverzní větvičky a kořínky, které obtěžují mladá děvčata v nočních košilkách! No wow! Zní to zábavně, ale zábavné to bohužel není. Hodinu a půl koncentrované nudy, bez jediné stopy strachu, lekačky, akce... Nic. Samozřejmě nesmí chybět dementní konec. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Už při příjezdu hlavní hrdinky do internátní školy v lesích máte pocit dotyku tajemné a zajímavé atmosféry, která se točí okolo podivného lesa a ještě podivnější školy. Po chvilce seznamování a šikany jako z povedeného teenagerského komediálního filmu se ale rázem ocitnete ve špatné noční můře a skočíte do obyčejně podprůměrného horůrku, kterých jsme v poslední době nechutnými svědky. Spousta rozehraných scén a událostí brzy vezme za své a ukáže se vcelku jako chození kolem horké krvavé kaše a brzy budete rádi, že se filmek poměrně brzy dostane k jádru shnilého pudla a dočkáte se finálního „ach jak překvapivého“ rozuzlení. Ani Obitusova agitační pětihvězdičková práce na jakékoliv zviditelnění a zpopularizování tohoto dílka nestačí. Neboť vězte, že jde ve skutečnosti o odpad prvního ražení, pokud přihlédneme především k rozuzlení celého filmu. Z odpadkového koše se dostává pouze díky úvodní slibné atmosféře, která je vytvořena okolo internátní školy v tajemných lesích a rovněž díky oné parafrázi kultovní postavy Bruce Campbella. S přimhouřením oka zůstane rovněž potěšením ona hlavní holčina, která je vystřižena jak z komiksu a její zrzavé vlásky zapadají nádherně do jakéhokoliv filmového políčka. Čím víc ale o tomhle filmu přemýšlíte, tak tím větší máte chuť rozporcovat DVD červenou sekyrou, protože je to vskutku slátanina… ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • V každé místnosti ve škole jsou listy, kořeny nebo rostliny. (LUKICKK)
  • Mená učiteliek sú vlastne názvy miest amerického štátu Michigan - Charlevoix, Mackinac, Arbor, Traverse. (misterz)
  • Právě tento snímek přinutil M. Night Shyamalana změnit název jím režírovaného filmu z původně plánovaného The Woods na nám dnes známý Vesnice (2004). (ČSFD)

Reklama

Reklama