Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Příště už se nenechám zlákat přebalem dvd a ani jeho sloganem. "Jeden z nejstrašidelnějších příběhů vůbec", rozhodně ne. Pobyt v rozbořeném sanatoriu se proměnil ve velkou nudu. Pár lekacích scén, přesun v čase, hloupé holky , zmatek, to všechno se spojilo v jeden velký slepenec, který film poslal ke dnu, i když nápad tu byl. ()

noelcoward73 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám slov! Takový nesmysl! Opět se nejedná o horor, i když musím uznat, že pár scén je celkem povedených. Ale to je asi všechno. Film má být údajně podle skutečných událostí, ale divák to nemá šanci poznat. Není jisté, v jaké době se děj odehrává. Trochu zařadit jde díky záběru s červeným Ferrari (nebo s Porschem). Postavy nejsou vůbec vykreslené a v "příběhu" herci a herečky nemají co hrát. Přitom téma je zajímavé, ale zpracované tak příšerně, že musím zvolit nejnižší možné hodnocení. ()

Reklama

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Z námětu se rozhodně dalo vytěžit víc... Toto je jen slepenec několika scén, v nichž postupné odhalování minulosti sanatoria působí vyloženě rušivě a zpřeházené pořadí scén tomu taktéž nepřidá. Scénář v podstatě nebyl a dialogy jsou tak dementní, že se jim nedá ani smát... Po technické stránce celkem v pohodě, prostředí snesitelné a občas se objeví i nějaký ten dobrý bububu nápad (provedení je pak horší, ale je fajn že tvůrci měli alespoň ty nápady :D), ocenil jsem i přitomnost krve... Herecké výkony, ehm kreace se s přimhouřenýma očima rovněž daly vydržet. Main theme povedené. 35% ()

S.W.A.T odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden kámoš mi říkal, že je to hustý a druhý řekl, že se budu bát. A dobrých prvních třicet vteřin to tak i vypadalo, ale potom sem pochopil, že je to ten nejhorší horor od dob Halloweenu 3. Film Vás vůbec ničím nevyděsí, nemá hrdiny, kterým byste fandily, nemá hezkou hlavní hrdinku a hlavně nevěřte nápisu Podle skutečné události, protože taková konina se určitě nestala. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že začátek byl vcelku zdařilý a lekacích scén je tam jak šafránu, ale to právě možná tomu trochu uškodilo. Někdy méně znamená více. Ale co považuji za největší tragedii je druhá polovina filmu a konec, to se raději nebudu vyjadřovat. Od té části, kdy pán s vozíčkem utíká jak Emil Zátopek v nejlepších letech, aby dostihl naše dva hrdiny a to dokonce i několik pater, přitom mu ten vozík nedělá nejmenší problémy - to je teda síla. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Film uvádí, že hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Ve skutečnosti šachta spojovala sanatorium s železniční tratí (ve filmu je občas slyšet projíždějící vlak) a sloužila pro účely zásobování. Když stoupla úmrtnost (odhady hovoří až o desítkách mrtvých denně) sloužila k transportu zemřelých k trati, aby lidé z okolí neviděli, jaká úmrtnost zde ve skutečnosti je. (Chufu)
  • Sanatórium Waverly Hills, Louisville v štáte Kentucky (USA) skutočne existuje. Patrí medzi najstrašidelnejšie miesta sveta. (joske88)
  • Film uvádí, že lék byl objeven v roce 1958 a že stejného roku bylo také sanatorium uzavřeno. Ve skutečnosti byl lék objeven již v roce 1943 a roku 1952 dostal jeho objevitel Nobelovu cenu za fyziologii a medicínu. Sanatorium bylo uzavřeno o 10 let později, tedy v červnu 1662. (Chufu)

Reklama

Reklama