Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Začalo to v roce 1928 v Kentucky… Strašlivá nákaza zvaná „Bílý mor“ si vyžádala 63 000 lidských životů. Obří sanatorium mělo izolovat nakažené jedince a poskytovat zázemí děsivým experimentům, které měly jediný cíl - nalezení účinného léku. Hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Nejmasovější hrob na světě získal přezdívku „Tunel smrti“. V roce 1958 objevili lék a sanatorium zavřeli. Gigantický památník utrpení a bolesti měl usnout navěky. Jenže teď se probouzí… Nyní se pět dívek rozhodlo v něm přespat. Každá na jiném patře, odhodlaná o samotě přežít noc na nejděsivějším místě na světě. Tohle je jejich příběh a skutečně se stal… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (193)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vždycky po začátku školy se koná zahajovací párty, a vždycky je ozvláštněna něčím speciálním. Tentokrát si vyberou pořadatelé pět dívek, a zavřou je do bývalého sanatoria, kde kdysi zemřelo na záhadnou nemoc 60 tisíc lidí. Dívky tam budou pobíhat, kluci to budou natáčet, a všichni si užijou spoustu švandy. Ale ono se to (oh jak nečekané) pokazí - v sanatoriu se začínají dít podivné věci, mrtví ožívají, živí umírají a zdá se, že minulost vystrkuje růžky, aby upozornila na zvěrstva, která se zde stala... Odkud začít - samotný námět - nic moc originálního, pár lidí je někde zavřených, a něco je postupně zabíjí. Zajímavé je rozhodně místo, kde se celá akce děje, a zajímavé jsou také interiéry i exteriéry sanatoria. Až potud by to bylo docela dobré - a teď - herci - no spíš neherci, jsou tak prkenní, že by jim nějaké emoce uvěřilo snad jen malé dítě. Holky pobíhají v nočních košilkách (jo to jsem neřek, aby se k filmu přilákalo víc diváků, budou holky běhat polonahé - bohužel to moc nestačilo, příště by měl PA Booth přitvrdit) sem tam, odnikud nikam. Teda - možná jejich pobíhání mělo nějaký cíl, ale natočené materiály dostal do rukou Střihoruký Edward, a všechny záběry delší než pár vteřin sestříhal. Bohužel se mu to pak nějak pomíchalo, takže z toho celého vznikl stroboskopicky-blikající bastl - jestli trpíte nějakou formou epilepsie, tak ruce pryč. I když, dejte ruce pryč i když epilepsií netrpíte, v rámci zachování vašeho duševního zdraví ... ()

Krabak odpad!

všechny recenze uživatele

Takle nudnej, blbej a stupidní film jsem snad v životě neviděl. Po celý film vám bude rejža servírovat jakýsi "lekačky" s vřískáním, které pochopitelně nevylekají ani mimino. A to není všechno...Opět po značnou část filmu vás budou provázet výpravy do minulosti formou krátkých klipů nebo obrázku...Prostě demence. Osobně jsem to moc nechápal. Lituju toho, že jsem si tenhle idiotskej film pustil. Zbytečně zabitý skoro 2 hodiny mého života. Abych to shrnul...v tomhle filmu není nic, co bych mohl označit za pozitivní...Od herců, hereckých výkonů, scénáře a bůh ví čho dál...vše je otřesné!!! VŠEM DOPORUČUJI, TENTO FILM NEVIDĚT!!! --->0% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Téma filmu samo o sobě vypadá docela zajímavě, ale tvůrci pokazili naprosto všechno na co šáhli. Tragické herecké výkony a chaotický střih zapříčinili totální zmatek a nudu. Pokud už totiž dokázali diváka něčím navnadit, tak to následně opět zmršili předčastným střihem. Filmu bych ovšem ukřivdil, kdybych napsal že se mi tu něco nelíbilo. Herečky byly naprsto luxusní po vzhledové stránce a přestože mají v hlavě možná seno, tak alespoň bylo na co čučet. ()

Skleni odpad!

všechny recenze uživatele

Videl som pred mnohými rokmi a stále sa udivujem ako som sa pri tom nemohol báť. prečo si z toho moc nepamätám, alebo prečo sa snažím si nepamätať. Z akého dôvodu som o tomto filmu nikomu nehovoril a ani sa moc nechválil jeho zhliadnutím. kľúč bude asi v tom, že je to SRAČKA! 5% za kulisy a celkové vizuálne prevedenie. ()

k4m1k4z33 odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je, jak už jsem z hodnocení předpokládal velice špatný filmařský počin. Nejen že děj postrádá jakoukoliv logiku ale taká herecké výkony jsou neoslnivé. Na rozdíl od filmů typu SAW neobsahuje tunel ani nic k zamyšlení (nebo je to tak dobře skryto že jsem to nepochytil). Hudební stránka je přinejmenším zvláštní a chvílemi se mi k filmu vůbec nehodila. Hodnotím ho jako ztrátu času ()

Galerie (7)

Zajímavosti (8)

  • Ke konci filmu, kdy pár prchá tunelem, pronásledující postava převrhne vozík na převoz mrtvých. V dalším záběru si však lze všimnout, že vozík stojí opět na kolečkách. (Danny F.)
  • Film se natáčel v Louisville v Kentucky a Hollywoodu v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)
  • Film uvádí, že hluboko v základech sanatoria vybudovali šachtu, která polykala všechny zemřelé. Ve skutečnosti šachta spojovala sanatorium s železniční tratí (ve filmu je občas slyšet projíždějící vlak) a sloužila pro účely zásobování. Když stoupla úmrtnost (odhady hovoří až o desítkách mrtvých denně) sloužila k transportu zemřelých k trati, aby lidé z okolí neviděli, jaká úmrtnost zde ve skutečnosti je. (Chufu)

Reklama

Reklama