Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucia a Daniel mají tři děti. Dvě z nich, Jeremias a Meme, žijí s rodiči. Matka je přísná žena, která musí mít vše pod kontrolou, aby se děti mohly zařadit do maloměšťáckého prostředí. Nejstarší ze sourozenců Ezequiel přijíždí ze Španělska se svou snoubenkou a zjišťuje, že rodina skrývá děsivé tajemství. Jeho odhalení však nemůže vést k vyřešení situace. Albertina Carri se dotýká tabuizovaného tématu incestu. V kontextu současné argentinské kinematografie patří vedle Luise Ortegy nebo Adriána Caetana k filmařům navazujícím na realistickou tradici, která si klade za cíl společensko-kritickou reflexi. V roli matky vyniká známá divadelní a filmová herečka Cristina Banegas, která této moderní tragédii dodává starořeckou teatrálnost. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Radko 

všechny recenze uživatele

Milujme sa ako bratia a sestry! Incest toto hippícke heslo všeobjímajúcej nehy obracia naruby. Čoby nie, veď patrí k trom prirodzeným tabu v ľudskom vedomí, bez ohľadu na písané zákazy. Blíženci ukazujú zapovedanú lásku nežne i mrazivo. Intimitu rodinného priestoru zvýrazňujú časté detaily tvárí a postáv. Zdanlivý kľud bublajúcich vášní naruší šokujúce odhalenie v závere. Nevedie k uvoľneniu stavidiel. Maximálna otvorenosť totiž vždy nepresekne gordický uzol najšťastnejšie. Namiesto oslobodzujúceho poznania nastupuje katatonické stuhnutie a vytesnenie do idylických spomienok a na strane milencov otrasené uvedomenie si, o čo beží, keď brat v sestrinom lone pričasto leží. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice atypický a svým námětem velice originální film z Argentiny, díky kterému jsem snad vůbec poprvé měl možnost vidět ve filmu téma incestního vztahu. Film je vlastně o dvou dospívajících sourozencích (bratrovi a sestře), kteří k sobě chovají velikou náklonnost a rozhodně mají velice nestandardní vztah, např. se společně koupají nazí doma ve vířivce. A když přijede jejich bratr se svou snoubenkou a všichni čtyři společně vyrazí na party, tak se konečně ledy prolomí a ti sourozenci se na záchodě pomilují. A tím jejich neobvyklý vztah nekončí, ale teprve začíná. A je jasné, že nic nebude jako dřív. Paní režisérka zvolila velice provokativní téma, ale zároveň se jedná také o téma ze života, může se to totiž stát každému (jen si vzpomeňte, když u nás v Česku mladá dívka porodila dítě a vyšlo najevo, že je to následek incestního vztahu mezi nezletilými sourozenci, ještě si pamatuji, jak jsem o tom četl v novinách). Takže tohle se může opravdu stát i v reálném životě, a o to je pak ten film zajímavější. A ten závěr je tak silný a tak zvláštně stísněný, že si prostě tenhle film zaslouží veliké uznání a velkou pochvalu za proboření jednoho z několika málo zbývajících tabu. Tenhle film se pro mě určitě stane nezapomenutelným a ten závěr budu mít asi ještě hodně dlouho v paměti. Bohužel to však nevidím na maximální hodnocení, možná se mi to ale časem rozleží v hlavě a tu hvězdičku přidám, ale zatím jsou to velice nadprůměrné čtyři hvězdičky. ()

hygienik odpad!

všechny recenze uživatele

Pre mňa ďalšia negatívna skúsenosť s latinskoamerickou kinematografiou, ktorá sa mi javí introvertne komorná, príliš depresívna a v prípade tohto filmu aj dokonale "vyprázdnená". Incest je zaujímavé tabu, ktoré sa dá vo filme nielen zobraziť a kritizovať, ale hlavne riešiť. A to sa nestalo. Uvidíte to čo čakáte - dvoch súrodencov, ktorí sú chtiac-nechtiac až po krk v "hnoji". Ale už sa nenašiel nikto kto by ten chliev poriadne vyčistil a dal znovu do poriadku. ()

sedlo03 

všechny recenze uživatele

Bizardni. Ne nametem, ale zpracovanim. Ta scena na konec, kdy je mama pristihne mi pripadala velice usmevna, nez aby ve me vyvolala nejake silne emoce. ()

bobin 

všechny recenze uživatele

V celém filmu mají všichni stále špatnou náladu . Jedině incestní dvojice se raduje ze sexu . Když to vejde ve známost , humor přejde i je . A největší zoufalství dopadne na jejich matku . A o tom je celý film . Dobře se na to dívá a nakonec budete ukojeni i Vy , podobně jako ta mladá dvojice. ()

Reklama

Reklama