Reklama

Reklama

W.I.T.C.H.

(seriál)
  • Francie W.I.T.C.H.

Série(2) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál o magickém dobrodružství pěti dívčích čarodějek, natočený na motivy stejnojmenného světově oblíbeného komiksu. (oficiální text distributora)

Recenze (67)

Czernozub 

všechny recenze uživatele

No, tak tady jem byl hodně na vážkách. Ono totiž Gudaulin má pravdu že "Jde o tu nejtvrdší komerci, přímo o ztělesnění průmyslu masové kultury - naprosto se nejedná o nevinnou zábavu určenou dětem - jde o obdobu kýčovitých dospěláckých telenovel a akčních seriálů upravenou pro příslušnou věkovou kategorii, barevnou a náležitě zdynamizovanou", ale má jí i Ethos: "Proste sa na to dobre pozera." Za sebe říkám: mladší sestře to radši nepouštějte, ale jinak se můžete sami v celku dobře bavit. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo co chce, mě se to líbí. I v 18ti letech. Ano, je to jednoduché, bez nějakého suprvážného a výchovného sdělení, příběh primitivní stejně jako charaktery atd. No a co? Rozhodně budu raději, když se moje děti (nedej bože) budou dívat na tohle, než na Hannu Montanu, H2O- Stačí přidat vodu, nebo na Pokémony. Pěkně animované, svět Meridianu je magický a plný dobrodružství a hlavní hrdinky nejsou žádné nafintěné bárbínky, jako ve většině nynějších dětských seriálech. PS: Phobos a Cedrik jsou nejkrásnější animovaní zloduši :P ()

Reklama

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím jsem se nikdy nevěnoval hodnocení animovného titulu, kterému bych udělil odpad, ačkoliv takové jistě existují...Na Witch je odpudivá absence byť i jen minimálního nadhledu a nápaditosti, snahy o jakékoli sdělení,o nějakou kreativitu...Jde o tu nejtvrdší komerci, přímo o ztělesnění průmyslu masové kultury - naprosto se nejedná o nevinnou zábavu určenou dětem - jde o obdobu kýčovitých dospěláckých telenovel a akčních seriálů upravenou pro příslušnou věkovou kategorii, barevnou a náležitě zdynamizovanou. Celkový dojem 10 %. Příznačné je, že se nikdo nenamáhá s překladem titulu - vzhledem k napojení na rozsáhlý doplňkový obchod tretek spojených se seriálem to není žádoucí a v mezinárodním měřítku to výrazně snižuje náklady na reklamu... ()

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

Nesmějte se, že hodnotím tak vysoko. Jako malý jsem koukal snad na všechny seriály pro děti a mládež, které dávali. Ale až teď mi prošel rukou obrázek z dětství a já si na to vzpomněl. Původně to bylo asi směřované holkám, ale já jsem se na pár dílů podíval a byl jsem ohromen. Byl to přesně ten druh seriálu, který mě bavil a já jsem od té doby viděl snad všechny díly. Teď, když na to vzpomínám, tak na to mám dobré vzpomínky a proto nešetřím ani na hodnocení. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

V dobách existence "Jetixu" byly "Witch" mým nejoblíbenějším seriálem této stanice (ačkoliv Špionky a Co je Andy? byli v těsném závěsu), a byť je mé hodnocení silně ovlivněné nostalgií, řadu pozitiv shledávám i po letech - v prvé řadě oceňuji vývoj příběhu a charakterů postav (jednotlivé díly na sebe navazuji a tvoří funkční celek, narozdíl od drtivé většiny ostatních animáků), dále mne zaujalo ono vyobrazení fantasy světa, v němž se děj odehrává - Meridian: drsný to svět plný špíny, bahna a monster :) Dále vyzdvihuji množství akčních sekvencí a epických bitev, jež lze s trochou nadsázky přirovnat k "Pánovi prstenů." Překvapivě to pak není nikterak zvlášť infantilní a i přes velké množství komediálních scén neztrácí seriál svou vážnou tvář a působí velmi konzistentním dojmem. Dalším pozitivem je animace, jež spojuje prvky klasické Disneyovské kresby stylem anime (podobně jako Atlantis: The Lost Empire) - a kouká se na to sakra dobře... Zdejší hodnocení je zcela neadekvátní - ano, seriál je kombinací mnoha žánrů a najdeme zde jak prvky dramatu, tak komedie či temného fantasy, avšak na tom je snad dnes založena většina filmů na motivy komiksu, ne? ()

Galerie (15)

Zajímavosti (18)

  • Prvních 7 epizod muselo být přepsáno – původně měl seriál obsahovat více komediálních prvků a být zaměřen primárně na dívky, nicméně producenti požadovali, aby mohl produkt oslovit i chlapce, a tak bylo přidáno více akce a více mužských postav. V případě druhé série (2006) studio Disney požadovalo více „temné fantasy“ a méně „komedie“. (fiLLthe3DD)
  • V komiksové předloze měl Caleb velmi výrazný vzhled – tedy „zelené pruhy“ na každé straně tváře, avšak v seriálu vypadá jako normální člověk. Důvodem bylo, že tyto pruhy vypadaly během rozpohybovaných záběrů až moc jako klasické vousy a dětské publikum je shledalo znepokojivé. (fiLLthe3DD)
  • Kvůli klesající sledovanosti nakonec nedošlo k natočení původně plánované třetí série – vznikla dokonce petice za obnovení seriálu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama