Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov sa rozhodne stráviť noc strašidelnou plavbou po bažinách New Orleans. Legenda hovorí, že tam straší duch Victora Crowleyho. Victor Crowley sa narodil zdeformovaný, deti sa mu posmievali a preto bol neustále zavretý v dome. Jeho otec sa vraj raz pomiatol a rozťal mu tvár sekerou, čím ho zabil. Po tom, čo loď uviazne, sú výletníci donútení vyjsť na breh a už čoskoro zistia, že to možno nie je iba legenda, ale že sa to naozaj stalo. A možno nie úplne tak, ako im to povedal sprievodca. Je však jasné, že nie všetci sa dožijú rána. (pivo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (197)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Z nadšení u drcení hlav, trhání končetin a stříkání krve v každé scéně jsem už asi vyrostl a na lahůdky typu zvracení z úst do úst asi nejsem dostatečný gurmán. Přesně takový Hatchet je, ve všech ohledech obyčejná slasherová komedie, která občas zaperlí nějakým tím povedenějším vtípkem, ale jednoduše jsem už viděl i vtipnější kousky. Na nepochopitelné chování postav si asi každý u tohoto žánru zvykl a zde se nic nemění. Napětí a strach byste hledali asi těžko, každopádně sem tam se usmějete a na Tamaru Feldman se dobře kouká. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

This is the new shit je môj najobľúbenejší song od Marylina Mansona. K tomu podarený redneckovia, kozy a ukecaný černoch nastolili parádny úvod filmu. Potom to trochu degraduje ale stále nájdeme zábavné miesta. Ako horor to nefunguje, ale zasmial som sa viac ako pri niektorých slabších komédiach. Tvorcovia ani herci to očividne nebrali vážne a tak sa nebudem vážne tváriť ani ja pri hodnotení. Dám teda serióznych 65% a lepšie 3*. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek mě nalákal hlavně kvůli triu Englund, Hodder a Todd. No, Candyman si tu zaštěká chvíli, Freddy chviličku a Jason to samozřejmě kosí od začátku do konce jako za starých časů s mačetou. Akorát je teď ještě hnusnější, než kdykoliv předtím a bydlí v chaloupce z mechu a kapradí. Jako komedie horor to funguje dobře, až na pár klasických debilit ve scénáři, ale bez nich by byl film asi tak o půl hodiny kratší. V celku spokojenost za tři shurikeny. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Tohle je teda solidní úkaz :D. Hned od začátku jsem si říkal, jak je možné, že se tvůrcům filmu z roku 2006 podařilo navodit tak autentickou 80' atmosféru, ale vysvětlení jsem dostal ještě dřív, než jsem stihnul myšlenku dokončit. Autor bez zkušeností, ambicí a zřejmě i peněz vzal pár neherců (ano, výkony jsou tak otřesné, že nevíte, jestli je někdo takové nemehlo nebo takový génius, aby to tak špatně dokázal zahrát :D), mizerného kameramana a bez pořádného scénaře se vydal do bažin točit něco, o čem dopředu nevěděl, jestli to má být horor nebo parodie na něj. Dejte si na jednu hromadu všechny ty old horové provary, které jste kdy viděli a druhou hromadu opravdu uvěřitelnou starodávnou atmosféru, kterou jste mohli zažívat leda tak v době, kdy bohatej strejček přivezl do vesnice Betu a celá rodina sledovala v té době zapovězené filmy. Tyhle dvě hromady pak smíchejte a propíchněte vidlema a výsledkem je tenhle (rád bych řekl studentský :D) snímek. Nicméně, co musím pochválit a smeknout v plné parádě, je neobyčejný smysl pro gore scény - nic podobného jsem už pěkně dlouho neviděl - rozsekané hlavy, utrhané končetiny, obličej zarovnaný bruskou a to vše ve své plné a detailní parádě!!! Dát filmu trochu úroveň, serióznost a alespoň nějakou produkci, moh by z toho být celkem kultivovaný horor... ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Hm, podivný mix žánrů plný odhalených slečen, vyhřeznutých vnitřností, trapných keců, nesmrtelných mutantů apod. Klišé samozřejmě nesmějí chybět (na začátku je vám hned jasné kdo že to vlastně doklepe až dokonce relativně zdráv). Nelogických momentů je taky požehnaně (omráčenému mutantovy samosebou nikdo neusekne hlavu, ale to není ani taková chyba, spíše již standart v amerických hororech). Sečteno a podtrženo, není to vůbec špatné. Na dnešní dobu plnou nudných pseudohororů milé osvěžení + sympatická stopáž = jasná volba na deštivou, temnou noc... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu je v čase 11:43 zmiňována Marie Laveau, proslulá vúdúistka z New Orleansu, která žila v letech 1794–1881. Po ní pojmenovaná prodejna vúdúistických potřeb plus další zmínka o této osobě v pozdějším ději (v rozhovoru v autobusu) ukazuje, že vzpomínka na ni je v USA dodnes živá. (Adramelech)
  • Pracovný názov filmu bol Love Rodeo. (ShortyIC)
  • Posledný film natočený v Louisiane pred vyčíňaním hurikánu Katrina. (beso74)

Reklama

Reklama