Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý astronaut NASA Charles Farmer (Billy Bob Thornton) se odmítne vzdát svého snu podívat se alespoň jednou v životě do vesmíru. Na rodinné farmě si začne ve stodole stavět vlastní raketu, která by ho vynesla na oběžnou dráhu. Jeho „vesmírný program“ samozřejmě vzbudí zájem sousedů, kteří se jeho „kutilstvím“ dobře baví. Další, koho začne Charlesův sen zajímat, jsou novináři, kteří větří skvělý příběh na titulní strany. Na druhou stranu vláda neshledává na stavbě soukromé vesmírné lodi nic zábavného. Naopak považuje Charlesův koníček za podezřelý a postupem času za možné ohrožení, které je nutné zastavit. Jediný, kdo věří v Charlesův sen je jeho manželka Audie (Virginia Madsen) a jeho bývalý kolega z NASA (Bruce Willis). To, co začalo jako neuskutečnitelná fantazie jednoho snílka, začíná získávat reálnou podobu.

Hlavních rolí se ujali fantastičtí herci. Astronauta - farmáře si zahrál Billy Bob Thornton (Banditi, Ples příšer, Santa je úchyl!). Jeho manželku ztvárnila Virginia Madsen (nominace na Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Bokovka, Spider-Man), jeho kolegu z NASA Bruce Willis (Sin City – město hříchu, Rukojmí, Banditi). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, které by měly hrát na city, ovšem bezúspěšně. Pěkný film to je a Billy si jistě připomněl časy, kdy nehrál v komediích svůj typický charakter drsňáka, ale kdy měl ještě seriózní role, ale nějak to celé vede k tomu, že skončí film a vy si řeknete: "Hmm, hezký." a pak už si na to ani nevzpomenete. ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Rodinná zábava, při které raději nepřemýšlejte, jak je tohle vůbec možné. Proti filmům tohoto typu nic nemám, naopak - velmi ráda si u nich odpočinu. Ale tohle se děsně táhlo...navíc vesmírná sekvence byla dost odfláknutá. Tolik promrhaných příležitostí k efektním záběrům, které by film oživily. Astronautem zkrátka zabijete 104 minut - nic víc. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně slabý film, plný klišé, patosu a hlavně nudy. Vím, co chtěl říct, ale říká mi to jak prvňáčkovi ve škole. --- Bobby Bob Thorton a Virginia Madsen v hlavních rolích filmu o chlápkovi, který se rozhodl postavit si doma v kůlně raketu a vyletět na oběžnou dráhu. Za celý život se mu nepovedlo dostat se do kosmu. A tak nyní, když se na odpočinku stará o farmu, kde žije s manželkou a dětmi, využije svých znalostí konstruktéra a začne stavět ve stodole raketu. Nejde to samozřejmě bez problémů - nejenom, že finančně jsou na tom celkem mizerně, ale NASA získá pocit, že by se jí do jejího džobu nikdo neměl plést. A když chlápek odmítne přestat se stavěním, nechají ho den co den hlídat. První pokusy ale nedopadnou nijak příznivě, a tak nakonec celonárodní zájem o tohoto podivína utichne. On je však rozhodnut jít dál za svým snem, ať to stojí, co to stojí. Poněkud melodramatický snímek doplácí na zbytečnou délku i popisnost některých scén, i když námět a herecké ztvárnění jsou velmi zajímavé. Disk samotný nenabízí nic moc - na úvod disku trailery na filmy Píseň lásky samotářky, Nejlepší úlovek, v bonusech na tento film plus pět dalších (z toho dva z úvodu), a to je asi tak vše. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Billy Bob Thornton a Bruce Willis ve filmu, kde si zhrzený exastronaut postaví doma ve stodole raketu, zadluží se až po uší všichni v jeho okolí ho bezhlavě podporujou a vládní instituce mu hází klacky pod nohy. Přes množství zúčastněných, originální zápletku a vizuální i technické zvládnutí je to dost nuda plná klišé a debilních dialogů... 30% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Príjemný film z "čistého vidieku", vkusne obhajujúci dôležitosť viery vo vlastné sny a potrebu podpory milujúcou rodinou pre ich úspešné dosiahnutie. Civilní herci, sympatická malá rola pre Bruca Willisa. Škoda len, že sa to celé tvári tak realisticky. Miestami som mal pocit, že to tvorcovia myslia vážne :-) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (2)

  • Když manželka odjíždí v neděli do kostela na mši, zavírá dveře auta, které se ale nedovřou. V dalším záběru už jsou zabouchlé správně. (Pepy)
  • Mark Polish, který hraje FBI agenta Mathise, napsal k tomuto filmu scénář. (Pumiiix)

Reklama

Reklama