Reklama

Reklama

Pierre Levasseur je bohatý a vlivný muž. Stojí v čele velkého podniku, ale hlavním akcionářem je jeho žena. Když se tedy v bulvárním tisku objeví fotografie, na níž stojí vedle své milenky, má problém. Rozvod si nemůže dovolit, i když to milence už dva roky slibuje. Zdá se, že jedinou možností, jak z toho ven, bude zaangažování třetí osoby. Na fotografii je totiž zachycen ještě náhodný kolemjdoucí, jakýsi Francois Pignon, zaměstnanec parkoviště, kterého právě odmítla jeho vyvolená Emilie. Levasseur namluví ženě, že na fotografii se sám ocitl náhodou, že modelka Elena patří k tomu druhému muži - Pignonovi. Zároveň Pignona kontaktuje a za určitý finanční obnos jej i Elenu zapojí do předstírací hry. Ale paní Levasseurová také není dnešní a Pignonova vyvolená Emilie zjišťuje, že se s odmítnutím nabídky k sňatku poněkud unáhlila. A tak se situace poněkud zamotává... Nejnovějším příspěvek do pignonovského cyklu je určen všem milovníkům inteligentní francouzské komedie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Veber je furt záruka kvality. Starý komedie s Pierrem Richardem byly víc bláznivý, ale i tohle mne bavilo. Zápletka s chudákem, co se ocitne v bláznivé roli, funguje dobře, fórů je tu taky dost (nejlepší jsou starej doktor a cynickej právník) a vlastně to celý příjemně odsejpá. Tenhle typ komedii by se dal točit i tady, není to nákladný, jen o nápadu, scénáři a hercích. Akorát tu bohužel nic z toho není. ()

LuNaj 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie určená pro ponuré podzimní večery. Miluju francouzské komedie, obzvláště ty od Vebera. Vzpomínám na výbornou Kondomedii, která je dle mého názoru stejně dobrá jako Dablér. Možná se mi příběh o ťuhýkovi, kterému spadne do postele překrásná modelka zdál přeci o něco lepší, nežli v případě Kondomedie. Btw- hlavní postava Dabléra se jmenuje Francois Pignon a ztvárnil ji G. Elmaleh, v Kondomedii je to rovněž Francois Pignon v podání D. Auteuila. Danielovi to sedlo víc, přesto mi Dablér přijde uhlazenější, normálnější a vtipnější. I když tady chybí hvězda typu G. Dépardieu, který byl přítomen v Kondomedii. Zajímalo by mě, kdo hrál Elenu... ;-) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Veberův vybroušený filmařský styl mám rád a ani tentokrát mě nezklamal, byť z pohledu celé jeho tvorby určitě nejde o nejlepší kousek. Kdo čeká komedii se smrští gagů ve stylu Hračky s Pierre Richardem bude sklamaný, na to už ke stáru Veberovi přece jen schází energie a nápady, nicméně nadhled, jiskřivé dialogy a přiměřená dávka situačního humoru Dablérovi určitě nechybí. Na rozdíl od přeslazených amerických romantických komedií dokáže Veber udržet úroveň a nesklouzává k podbízivosti.Jeho příběh o nevěře je sice v zásadě moralita, podaná ale vlídně, s pochopením a s elegncí. Snad jen finále mohlo být nápaditější...Celkový dojem: 70 %. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Milá pohodová komedie o lásce, krásce a dobrém srdci, která je příjemně francouzsky neamerická, ať už humorem, dějem nebo elegantím provedením, sázejícím na dlouhou šňůru jemných vtípků, které se jen tak lehce vznáší příběhem a dávají dostastek času k tomu usmát se jim a pokochat se jejich vytříbenou chutí. A Elena, ta je opravdu ztělesněným snem.. :-) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný herecký ansámbl, Daniel Auteuil jako záletný manžel, co nutně potřebuje výchovnou lekci, Kristin Scott Thomas v roli trpělivé a chytré manželky, Alice Taglioni jako krásná modelka, no a v neposlední řadě Gad Elmaleh, dobré srdce na dlani.. Francis Veber to se mnou umí, jeho nadhled a úsměvný tón se mi zamlouvá.. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Terasa restaurace u paláce Chaillot, vedle které se nacházelo stanoviště parkovačů aut, byla falešná. Přesto se u ní zastavovali japonští turisté, kteří si tam chtěli rezervovat stůl. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)
  • Během natáčení skočil ze střechy paláce Chaillot sebevrah. Nikomu jinému se naštěstí nic nestalo, nicméně některé herce a členy štábu dělilo od padajícího těla jen několik metrů. Někteří diváci, kteří netušili, že se nejedná o kaskadéra, začali tleskat. (Zdroj: Francis Veber: Ať to zůstane mezi námi) (Bernhardiner)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama